29 Mayıs 2009

Felix Magath: Neden Schalke ?



Aslinda bir ceviri yapmistim ama bilgisayarin azizligi.. Kisaca Magath'in söylediklerini surada toparlayayim.

Ben diyor ilk devrenin sonunda Wolfsburg'u birakma karari aldim. Subat ayinda da Schalke baskani Tonnies beni aradi. Neden Schalke ?

Öncelikle birakma karari.. Wolfsburg yönetimi yaptigim isi elestirmeye baslamisti. Kisaca söyle diyebiliriz ki o kadar para yatirdik ve devre sonunda ancak dokuzuncuyuz diyorlardi.. Bu beni isin dogrusu kirmadi belki ama Schalke'den gelen teklife evet dememde önemli bir etken oldu. Baska acidan tam da gitmenin zamani degil midir hazir kontratim bitmis iken.. ( bence asil gerekce budur. Söyle diyor, daha ne yapabilirsiniz bu takimda..? Efsane olarak kalacak iste..)

Sonra transferi cok bahsedilen Lincoln ve Kacar icin sunlari söylüyor..

Wolfsburg da VW sayesinde para vardi, yeniden bir takim kurabildik ama burada böyle bir sey yok. Dolayisla Lincoln gibi yildiz futbolcularin transferi zor. En azindan ben bu transferler gerceklesmeyecek sekilde kendimi bugünkü takimla devam edecekmisim gibi yeni sezona hazirliyorum, kimsenin bu konuda endisesi olmasin iki üc genc transferlerle yolumuza devam edecegiz ve bir iki futbolcu disariya verebiliriz ama bunlarin arasinda Manuel Neuer yok, o bana lazim.!

Anlasma 4 yillik.. 4 yil bittiginde ben 59 yasina geliyorum ve Bundesliga serüvenimi sonlandiriyorum.. Yurt disi olabilir ama..

6 cocugum 5 kupam var, yani bir kupa eksik.. Schalke'de ilk yilda ve hatta ikinci yilda dahi Sampiyonluk cok zor.. Ama 4 yil icerisinde mutlaka Sampiyon olacagiz, ben bunun icin geldim buraya. Gelme nedenim budur, 50 yildir nice teknik adamin denedigi ama basaramadigini basarmak, Schalke'yi sampiyon yapmak icin.. Ayni zamanda Schalke 2001'de gönüllerin sampiyonu oldu yani hedef kesinlikle tam anlamiyla gercek bir Sampiyonluk..

Wolfsburg takimindan kimseyi buraya almiyorum ben bunu antrenör olarak hicbir zaman yapmadim. Hepsinin uzun süreli sözlesmesi var ve bu sene rahatlikla bu kadroyla sampiyonluga oynayabilirler, ama Schalke icin bu cok da gecerli degil. bu yüzden anlasma 4 yillik zaten..

Wolfsburgdaki gibi Sportif direktör ve Teknik direktörüm ama kendime bir Menajer getiriyorum kimi durumlarin idare edilmesi icin..

13 yorum:

alperensaylar dedi ki...

gojko kacar transferi harika olur. aslında tam bayernlik transfer. van bommelden daha iyidir hiç değilse:)

Empyrium dedi ki...

Magath için 4 yıl sonrasına bizim yönetim şimdiden randevu alsın. Görünen o ki sadece randevu alırlar oda başka bir yönü olayın.

Borges dedi ki...

Empyrium: Magath yurt disina cok istekli bunu biliyorum ben.. Wolfsburg olduysa Galatasaray hayli hayli olur ama o kosullari saglayacak yönetim yoktur, Süren olsaydi bak olurdu bu, mis gibi olurdu hem de.. Polatin oldugu yerde zor..

Consigliere dedi ki...

ahah 6 cocuğum 5 kupam var :) süpermiş..

Empyrium dedi ki...

Doğru söylüyorsun.İnanılmaz kötü sınavlar verdiler.Magath böyle bir dönemde gelse o bile harcanabilirdi.Önümüzde ki sene bakalım kimleri ışıl ışıl parlatacak, biz de ahh ahh , şöyle bir hocamız olmaycak mı diyeceği...

mondo trasho dedi ki...

ulan öyle değerli adamsın ki, 4 yıl sonra galatasaray'a gelebilme ihtimalini bile seviyorum, felix amcam benim.

hanac dedi ki...

Magath, Kuranyi ile çalışmak istemiyor diye duymuştum. Umarım bu duyum doğru değildir.
Schalke nin kadrosu şu an bile çok iyi, 2-3 isabetli transfer ve Magath faktörü ile zirveye oynar.

Seradimo dedi ki...

Enteresandır Derwall Galatasaray'a geldiğinde yanında getirmek istediği adamın Magath olduğunu hatırlıyorum.

Borges aslında bu çevirdiğin yazının Türkiye'deki tüm futbol takımlarının yöneticilerinin yanısıra spor yazarlığı yaptığını sanan şahsiyetlere de okutup anlamalarını sağlamak lazım.

Büyük gazetelerimizin saygın spor yazarlarının "bu adam futboldan anlıyosa bende ne olayım" zihniyetinden kurtulduğumuzda ve gelen teknik adamlar biraz rahat bırakılsalar, bir takımımız daha Avrupa'dan kupa ile dönecektir yada hersene Avrupa kupalarını domine edecektir.

Adsız dedi ki...

magath kim? almanyanın en büyüğü bayern' den takımı şampiyon yapmasına rağmen kötü futbol oynattığı için kovulmuş...dünya devi volkswagen' in desteğiyle ite kaka şampiyon olmuş...üstelik tarihin en kötü sezonunu geçiren bayern' in hediyesiyle sadece 2 puanlık farkla...peki bu magath' a neden hoca arayan chelsea, juventus gibi avrupa devleri talip olmamış da schalke gibi sıradan bir alman takımıyla anlaşmış?
edit: gırgır yapıyorum...bir an türk basınından bir yazı üreteyim dedim kendimce...ama yemin ederim gün olur da gelirse bu tür yazılarla karşılaşırız bir iki başarısız sonuçtan sonra..

Borges dedi ki...

özgür: Bir an dedim ne oluyor :) Kesinlikle bu yaklasim buraya adimini attigi ilk gün gerceklesecektir..

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu açıklamalara bakılırsa bu sene Gazprom pek para vermeyecek Schalke'ye

Borges dedi ki...

Ben yine de transferlerin olacagini dusunuyorum.. Ama öyle ama böyle.. Bakalim.)

Adsız dedi ki...

adamin gerekcesi saglammis gercekten. ben de neden boyle bir hareket yaptigini dusunuyodum kac zamandir. ama yine de shalke bana cok itici geliyor hala. yakistiramiyorum bi turlu felix i shalke ye. klopp uyla wesfallen iyle artik dortmund sahlansin diyorum.

flyby