29 Mayıs 2009

Hafta Sonuna Ketsitivinslar.!



Pazartesi-Sali tatil.. Dört günlük biraz uzun bir hafta sonu tatili beni bekler.. Aslinda Klinsmann projesinin sonu ile ilgili yazacaktik ama bakalim artik.. Önce Münih, ordan arkadasi alip ailemin yanina gidip bir gün kaldiktan sonra Münihe tekrardan Duman konseri icin gidecegiz ve bu sarki dahil aslinda her sey bugün dinledigim sarkilardan ziyade gecmisi göz önüne getirmede inanilmaz yardimci olmalarindan kaynaklidir üzerine bir daha basmamiz.. Cok konsere gitmisimdir ama Saklikent-Duman konserleri bir baskadir kesinlikle.. Ya da o

..Cat Stevens'in toplama albümünü Ankara ögrencilik yasami boyunca yanimdan eksik etmemisimdir. Morning has Broken, Wild World, Sad Lisa filan.. O günleri hatirlamak isterseniz bazen akilda kalici üc dört karenin icerisine sikisiverirsiniz.. Ama bir sarki gelir, bazen bir kelime ve hafizanizin o silinmis sandiginiz bölgesine yolculuk ediverirsiniz birden.. Yeniden yasarsiniz ve coktan gecip gitmis olmasina ragmen bir daha yasamis gibi hatirlayabildiginize o denli sevinirsiniz iste.. Simdi Cat Stevens ile basladim ve cumartesi gecesi duman ile devam edecegim..

Beklemek, caresizliktir demisti birisi. Kesinlikle katiliyorum ve kimseyi beklememek üzere kuruyorum bu yasami.. Beklenti de keza hayal kirikliklarinin temel besinidir. Beklemediginiz ve beklentisiz bir sekilde hareket ettiginiz sürece sorun yoktur ve en azindan önünüzdeki yasami kacirmazsiniz bir baska yasam beklentisi ugruna.. hicbir sey yapamiyorsan uzaklasin..



Bu sarkisi yani Father and Son, yillar sonra Ronan Keating tarafindan güzel bir sekilde coverlandi. hatta öyle ki simdi adiyla Yusuf Islam, baba rolünde ve cocuk olarak Ronan Keating olunca düeti dinlemek cok daha keyifli oluyor.. Sarkinin sözlerini ben cok güzel bulurum.. Sözlükten rattlecage'in cevirisini hemen aldim ama biraz eksik gibi.. Su an vaktimiz olmadigina göre:


(baba)
şimdi değişiklik yapmak için iyi bir zaman değil
sadece rahatla, zorlama..
hala gençsin, hatan bu senin
bilmen gereken o kadar çok şey var ki
bir kız bul, yerleş
istersen evlenedebilirsin..
bana bak.. yaşlıyım ama mutluyum

ben de bir zamanlar senin gibiydim ve kolay olmadığını biliyorum
bir şeylerin olup bittiğini görüp de sakin olmanın..
fakat zamanını iyi kullan ve bol bol düşün
sahip olduğun her şeyi düşün
çünkü yarın sen hala burada olacaksın ama hayallerin olmayabilir..

(oğul)
nasıl anlatmaya çalışabilirim ki, ne zaman denesem bana sırtını dönüyor
bu her zaman o aynı, o aynı eski hikaye oldu..
konuşabildiğim andan itibaren dinlemem emredildi.
ve şimdi bir yol var ve ben gitmek zorunda olduğumu biliyorum..
gitmek zorunda olduğumu biliyorum..

(baba)
şimi değişiklik yapmak için uygun bir zaman değil
otur ve ağırdan al..
hala gençsin, hatan bu senin
yaşaman gereken o kadar çok şey var ki..
bir kız bul, yerleş
istersen evlenedebilirsin..
bana bak.. yaşlıyım ama mutluyum..

(oğul)
ağladığım tüm o zamanlar bildiğim her şeyi içimde tutmak
çok zor.. ama bunu reddetmek daha da zor olanı..
eğer haklı olsalardı onlara katılırdım, ama bildikleri başkaları, ben değil
ve şimdi bir yol var ve ben gitmek zorunda olduğumu biliyorum..
gitmek zorunda olduğumu biliyorum..

Özellikle"bildikleri baskalari, ben degil" kismi neredeyse bütün baba-ogul iliskisinin temelinde ariza cikaran tarafi gösterir gibi.. "ben de öyleydim, ben de söyleydim" der iken bire bir örtüsmeyen yasamlarin icerisinde öyleymiscesine verilen tavsiyeler, ögütler ve bunlarin sonucu kacinilmaz olarak gelinen noktada anlasilamama durumlari..

"ben de bir zamanlar senin gibiydim ve kolay olmadığını biliyorum"

hayir benim gibi degildin, mesele de hep bu oluyor.. anlamak icin emek vermekten kacip paket halinde "anlamisligi" satin almayi seviyor ebeveynler.. Size yapildi ve siz cocugunuza yapmayin derim ben.. Anladiginizi sanmayin..

Pazara ya da sonrasina görüsmek dilegiyle, iyi hafta sonlari efendim..

2 yorum:

S.B dedi ki...

güzel yazıydı arkadaşım, teşekkür ederim.

Robaggio dedi ki...

"Beklemek, caresizliktir demisti birisi. Kesinlikle katiliyorum ve kimseyi beklememek üzere kuruyorum bu yasami.. Beklenti de keza hayal kirikliklarinin temel besinidir. Beklemediginiz ve beklentisiz bir sekilde hareket ettiginiz sürece sorun yoktur ve en azindan önünüzdeki yasami kacirmazsiniz bir baska yasam beklentisi ugruna.. hicbir sey yapamiyorsan uzaklasin.."
çok güzel bir zamanda okudum..şairane..ellerine sağlık..