1 Haziran 2009

30 Milyon eder mi ?



Bu transfer isi cok karisik.. Iyi düsünüp hareket eden cok fazla klup maalasef yok. Imdi bunun tartismasi zaten yapilmisti. 30 milyon euro cok buyuk bir para, bu kesin.. Yalniz deger mi ya da kazanci nedir kaybi daha mi cok ?

30 milyon eder, neden ?

Arkadaki isimden baslayalim, o sampiyon takimin en önemli oyuncularindan ve kaptani Fernando Meira.. Galatasaray sizce 6,5 milyon euro kar mi yapti yoksa defans hatalarindan ve yenilen basit gollerden dolayi kacan Sampiyonlar Ligi vizesi ve hatta UEFA finali nedeniyle en az 10 milyon euro zarar mi etmistir, bilinmez..

Luca Toni, Makaay gibi oyunculara cift basamakli rakamlar ödenmistir ve hepsi otuzuna basacak forvetler idi. Gomez hem Toni hem de Makaay demektir Bayern icin..

Gözden kacirabilirsiniz belki ama 85 dogumlu 116 Bundesliga macinda 63 gol ve 23 asist ile oynamis, her bakimdan kendisini kanitlamis bir oyuncudur.. En az 6 sene üst düzey performans demektir. Bu Bayern icin her iki yilda bir 20 milyon vermek yerine 6 yil sabit bir sekilde hem istikrari korumak hem de maddi acidan kar yapmak demektir..

Ribery, Marsilyada iken bu kadar degildi, unutmamak gerekir.. Su anda Ribery'nin fiyati normal kosullarda en az 50 milyon eurodur, kiyas yapar iken bunu da akilda tutmak gerekir.. Toni,Klose,Makaay gibi Bayernde emeklilik yasayacak adamlara 15-20 milyon vermektense bu yasta bu kadar güzel bir adama bu para cok daha makuldur, cok dogru bir is yapmistir ve ilerleyen zamanlarda bu cok daha iyi anlasilacaktir diyorum ben.. Zira karakteri de futbola uygundur..

Meira'dan elde edilen kar degil zarardir biraz olsun uzun vadeli baktiginiz vakit.. Gomez de uzn vadede atilmis iyi bir adimdir Bayern icin..

12 yorum:

Gokay dedi ki...

Cok enteresan bir noktaya parmak basmissin hocam. Defans'ta o kadar sakat oyuncu varken, saglam oyuncu satmanin firsat maliyeti (opportunity cost) nedir?
6 milyon hesaba geciyor, ama kacan firsatin maliyeti?

Erdal Güngör dedi ki...

Gomez'i devre arasında bu paraya satın alan olurmuydu? adamın milli takımda attığı basit golleri bile eleştiriyorlardı hatırlarsan ama bir başka soru sevigili borges,Podolski'mi daha iyi yoksa Gomezm'i? :)

Borges dedi ki...

Erdal Güngör: Milli takim olayi tamamen sansizlik.. Cok kisa süre sonra orasini da halledecektir, eminim ben cunku bir degil iki deigl 50 macini seyrettik adamin..

Podolski iyi bir oyuncu ve üstelik nasil derler cok kullanisli, iyi bir pivot santrafor partneri bana göre, bayern satmamaliydi elindeki iki 30'u geckin adamin yaninda .. LAkin gomez her bakimdan iyi. Podolski'yi sevsem de ikisini versen, gomezi alirim ben.. sanirim cevabi vermis oluyorum..

AAAA dedi ki...

gomez 30milyon eder mi bilemem lakin trasferini düşüneceğim bir kaç forvetten biridir.

konu dışı bilgi talebi: daum'un fenere gelme olasılığı var mı?
podolski'nin köln'e gelmesi ile orada kalır diyorum ama belli olmaz.

Borges dedi ki...

Slum: Fikrimi sorarsan gelmez, ama Daum'un türkiye aski baska.. Iceride bir kirginli olmustur, para coktur yani bilinmez bunlar.. konustugu adam etkileyicidir, bu bile önemlidir. Acikcasi bilmiyorum..

abeyle dedi ki...

Seneye bu adamı isteyen kulüp 15 milyon verip alacak o zaman bu düşünceni depiştirirsin herhalde Alper
Şahsi kanaatim Podolskiden kesinlikle iyi olmadığı yönünde.

muyek dedi ki...

Gomez 30 milyon euroya alinda 6 yilda kullanilcak ama eldeki Podolski gibi bir degeri de gazoz parasina 12 milyon euro'ya gonderdi Bayerne. Podolski de kalsa 6 yil katki yapardi ama kafa olarak belkide bitikti Bayernde.

Borges dedi ki...

Podolski takiumda kalsaydi dahi Gomez alinacakti aslinda. Podolski, rahat durmadi, yedek kaldigi zaman sorun cikardi ve baska acidan bu ayrilik aslinda her iki taraf icin hayirli olmustur diye dusunuyorduk lakin Van Gaal'in sisteminde cok önemli bir role soyundurulabilirdi podolski, olmadi.. Köln'de iyi isler cikaracaktir..

Son haftalarda oynadi poldi ve her zaman milli takimda.. Ama gomez üc yildir oynuyor her iki macta yaklasik bir golü olan adamdir ve iyidir. Milli takimda gördügünüz gibi degildir derim.. Alinabilecek en iyi forvet, her seyi vardir Gomez'in..

ilquer dedi ki...

Ribery Gomez'in yarısı bile değildi görüşüne katılmıyorum. Ribery 2006'da final oynayan Fransa'nın Zidane'dan sonraki en önemli oyucusuydu. Klasını kanıtlamıştı. Ayrıca 6 yıl boyunca faydalanacağım diye futbolcunun bonservisine çok üstünde bir para verilmesi de yanlış. Gomez Bayern'de başarılı olabilir. Gol kralı olabilir. Ama asla 30 Milyon Euro etmez. Futbol matematik değildir ama Gomez'in 30 Milyon Euro ettiği ortamda İbrahimoviç 100Milyon Euro eder herhalde.

alengir dedi ki...

Her türlü eder.Bu transferin maliyeti için eleştirildiği her yerde dediğim gibi,yılın transferini yapmıştır Bayern bana göre...

Maxim Kukalska dedi ki...

bayern in böyle bir oyuncuya ihtiyacı olduğu ortamda ve bayernin para sıkıntısı olmadığı ortamda bence de transfer iyidir.ama ederi neye göre hesaplanır bilmem.çünkü böyle bir matematik yok.fiyat neye göre biçiliyorki 30 m euro etmez deniyor.he piyasaya göre çok yüksek bir ücret ama bayerne göre iyi bir fiyattır.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Eder çünkü Toni'nin 23 yaşında olanıdır. (23 yaşında ki halidir demiyorum, yanlış anlaşılmasın)

Böyle inanılmaz bir fizik üstünlük kaç oyuncu da var dünyada?

Özel adamdır eder, kardeşim.
Hele kadronuzda bu inanılmaz fizikte birde Toni varsa...
Ve siz bu ikiliyi işlev hale getirebilecek bir sistem yaratabilirseniz 40'ta eder 50'de...

Bu arada Meira örneği de yazının üstünde kremadır, eline sağlık dostum... Aynen senin gibi düşünüyorum.