2 Haziran 2009

Daum Fenerbahce'de.!



Bild haberi gecti, Ali Yildirim Mallorca'da Daum'u bulup Galatasaray anlasir korkusuyla anlasma yaptigini acikladi.. Bild'in yine haberine göre Köln takimindan 2,4 milyon euro brut alir iken Fenerbahce 3,5 milyon net verecek imis..

Simdilik durum bu.

Fenerbahce acisindan bence cok dogru bir secimdir. Daum'u anlatmaya gerek yok sanirim. Bir ara Brezilya'ya gitmisti ve cok iyi isimlerle ilgilenmisti aslinda.. Ikinci bir Alexvari oyuncu kapidadir ve ayni zamanda Leverkusenin güzel adami Barnetta ile ilgileniyormus.. Bu adam hicbir sey yapmasa -ki yoktur gecmisinde- yaptigi transferlerle dahi takima katki saglayacaktir..

Köln icin üzücü, Fenerbahce icin güzel bir sonuc.. Ileride daha kapsamli bir degerlendirme olabilir.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok çok sevindim.. Nihayet kavuştuk hocamıza.. Serdar Taşçı'yı da yönetime önermiş alın diye..

Bu arada alakası yok ama yeraltı edebiyatı blogunuz hizmetinizde;
http://yapraklarintrajedisi.blogspot.com

ygtylmz dedi ki...

Gerçekten çok sevindim . En azından Attığımız gollerde kalkar ayağa ve sevinir . Fenerbahçe onun zamanında iyi top oynuyordu . Koch'ta gelsin ama haaa :):)

alperensaylar dedi ki...

fizik kondisyon ve lig açısından iyi ama avrupa beni düşündürüyor...

AAAA dedi ki...

bu haberin doğruluk payını dün sormuştum. üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim şimdi.

bu noktadan sonra fenerbahçemize de köln'e de hayırlı olsun demek düşüyor.

asıl önemli olan fenerbahçe'nin transfer politikası olacak. daha doğrusu alexgiller kalack mı gidecek mi?

benim görüşüm gitmeleri yönünde hatta şu figer denen adam bize geleceğin maradonasını getirse alınmaması yönünde.

mondo trasho dedi ki...

ümit özat n'olacak?
aziz yıldırım'a geçenlerde saydırmıştı çaktırmadan. "hala alacağım var" gibisinden...
aziz yıldırım kincidir, not etmiştir bir kenara...

PENALTY dedi ki...

Borges; daha önce bir teknik direktör ile ilgili post atacağım demiştin ama -"Futbolcu degil teknik direktör :) daha sonra bir post atacagim zaten .. Ama artik eskisi gibi bakmiyorum, cok baska kosullari da göz önüne almak gerekir, bu ligin karakteri,cevresel faktörler v.s.." Mario Gomez ile ilgili postta. Hala bekliyorum bak:))) Peçeteye yazılan istek gibi oldu biraz kusura bakma:)

varol döken dedi ki...

kafam karışık borges...

daum'a sevgimiz büyüktür, ondan önceki fenerbahçe ile ondan sonraki fenerbahçe'nin arasındaki fark gibi... o zamanlar 75.dakikada 2-0 geride olsak bile maçı alma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu biliyorduk, çok dinamikti takım...

ama ilginç adamdır daum, inatçıdır, ben yaptım olduculuğu vardır... türkiye'de iyi gidiyor da avrupa'da kayaya toslatıyor... bir de daum'un o zaman olduğundan kötü bir kadro var şimdi, barnettalar falan yetmez fener'e...

yorumlarda çok haklı noktalar da var, daum ve fenerbahçe ilişkisi için ama sanırım en basit açıklama şu... aziz yıldırım 3 yıl türkiye şampiyonluğu sözü verdi, avrupa değil, daum bunun anahtarıdır onun gözünde...

peki borges senin gözünde?

Sade dedi ki...

Sevgili Borges bu konuyla ilgili dünkü yazıda Slum'a verdiğin cevap şöyleydi;

"Slum: Fikrimi sorarsan gelmez, ama Daum'un türkiye aski baska.. Iceride bir kirginli olmustur, para coktur yani bilinmez bunlar.. konustugu adam etkileyicidir, bu bile önemlidir. Acikcasi bilmiyorum..."

Bugünse böyle bir yazıyla karşımızdasın. Kaynak sadece Bild midir yoksa başka bir duyumun mu oldu? yoksa gece ruhani bir boyuta mı geçtin? :))

Kaynak sadece Bild ise kişisel görüşüm; Aziz Yıldırım'ın Daum ile anlaşmak isteyeceği yönündedir. Eleştirileceğini bile bile Daum'u getireceğini pek sanmıyorum kaldı ki Aragones'in tazminatıda bir dünya para birde üstüne Köln' tazminat falan biraz zor gibi...

Borges dedi ki...

Sade: Yok, köln gazeteleri de yazmis ve bu demektir ki is bitmistir Sade, kesindir yani..

Varol Döken´: Köln'ü birakacagini hic düsünmezdim ama 1990 yilinin intikamini aldi bir sekilde.. Daum Avrupada da basari saglar bana göre.. Cok fazla sey söylenemez, benim cok cok cok begendigim teknik adamlarin arasindadir Daum. Isterdim Galatasaray anlassin onunla..

Penalty: Ehehehe du bakalim, onun da dedikodusu cikacak mi ama Daum degildi o bahsettigim :)

Mondo Trasho: Umit Özat Daum gelirse ben almanyada kalmak istiyorum gibi bir aciklama yapmisti, yani röportajinda böyle söylemisti ama bilinmez tabi..

alperensaylar dedi ki...

köln'ün sitesi tıkanmış sanırım:)

varol döken dedi ki...

aziz yıldırım olduğu sürece fenerbahçe'nin kapısından ümit özat da, pierre van hoojidonk da girmeyecek...

@borges
daum'u sevmemek için ondan önceki fenerbahçe'ye bakmak lazım iyice, aklı başında her fenerli aradaki uçurumu çok iyi bilir, fenerbahçe'nin takım olmasının miladıdır daum...

ama şimdi ne şartlarda geliyor ona bakmak lazım, aziz yıldırım kontrolü altında tutabileceği bir adam mı getiriyor... atıp tutmak istemem ama daum da köln'e daha 2 ay önce verdiği sözü 3.5 milyon euro'ya değişmiş gibi duruyor, fenerbahçe'nin parlak profiline değil... bir de onun van hoojidonk villası olayı var ki o da önemli bir olay daum'un karakteri hakkında beni düşündüren... bu şartlarda sadece türkiye hedefleniyor olabilir, daum da türkiye şartlarını çok çok çok iyi bilen bir adam olarak parasına bakabilir...

mesela sen fenerbahçe'de yarım bıraktığı işleri için geliyor diyebilir misin borges? köln'ü de yarım bıraktı bu adam...

galatasaray ileyse uyuşmazdı bence hiç...

Borges dedi ki...

Varol Döken: Acikca söylemek gerekirse ben daumu severim ve türkiyeye gelmesini de isterim, türkiye süper ligindeki bir takimin antrenörünün daum olmasi dahi bir degerdir bana göre. Yalniz Kölnü acik acik satmistir, podolski transferinden sonra cok kötü koymustur bu. Ama Köln zamaninda daumu feci satmisti, bir intikam mi ? Sanmiyorum lakin bunun da bir etkisi vardir, 90 yilinda yasanilanlarin..

Para degil tek neden.. kölnlü arkadaslar diyor ki: burada en fazla kümede kalma mücadelesi verecek idi, para podolskiyi gitti , takim kuramiyor, Fenerbahcede daha buyuk hedeflerin pesinden kosabilir, karizmasi geregi oraya gitmesi gerekir. Bunu diyen bir kisi, geri kalan milyon küfrediyor ve belki de hakli olarak..

Daum iki yil kalsin yine Fenerbahce buyuk basarilari elde eder, genelde gördügüm hep daum sonrasi takimlarin avrupada basarili oldugu.. Sampiyonlar Ligi finalini oynayan leverkusen ile sampiyonlar ligi ceyrek finalin oynayan fenerbahcenin transferlerini daum yapmistir.. Diycem sudur ki benim acimdan cok iyi bir teknik adamdir ama biraz sabir biraz da futbol ortami gerekir.. zira burada neyin nasil gelisecegini kimse bilemez ..

Empyrium dedi ki...

Gazeteler yalan yazarak bizim tarafa yönlendirdiği haftalardada şimdide iyiki bize gelmedi diyorum.Fenerbahçe ve Daum kan uyumu daha iyi.Başarılı olucaktır elbet.
Ya biz, iki aydır hoca bulamayan hatta 2 yıldır hoca bulamayan bir yönetim hakkında ne düşünüyorsun?

Sade dedi ki...

Cevabın için teşekkürler sevgili borges. Dediğin gibi iş bitmiş. Hayrola.

erdersson dedi ki...

bana öyle geliyorki işine karışacak bizden biri teknik adam olarak seçilmiştir.yani başka biri olsa ne oluyor arkadaş derdi.ama daum aziz yıldırımın soyunma odasına girmesine şaşırmayacak ve itiraz etmeyecektir.daum için istanbul bir cennet(zaten öyledir).birde astronomik bir para olunca aziz başkanın olaylara girmesi pek rahatsız edici olmayacaktır.aziz başkanın ben işin içinde olacağım demeci birazda bizim bir yapımız.başarısızlık olunca işin içinde ben değildim diyebiliyor.ama başarı olunca ben yaptıma dönüyor.

İsmail Şayan dedi ki...

Kafama takılan şeye sen de değinmişsin yorumlarda Borges... Tamam Daum ortaya bir kadro çıkartır, o kadroyu makul bir süreçte bir takım da yapar, başarılı da olur, eyvalllah... Ama Leverkusen için de Fenerbahçe için de uluslararası başarı Daum sonrası ikinci sezonlarda geldi(ki zannedersem Leverkusen o süreçte iki kez daha hoca değiştirdi). Asıl soru burada yatıyor bence. Eksik olan, bir adım daha öteye gidilmesini engelleyen ne? Bu sorunun yanıtını bulmak gerek sanki... Tamam, kendisinin geçmişinde tıpkı Mustafa Denizli'nin Fener'in başında iken Beşiktaş maçında yaptığı gibi yabancı sayısını karıştırıp Avrupa'da Everton'a tarihe geçen bir elenişi vardır yanlış hatırlamıyorsam da Daum'un kurduğu kadroların, Daum tarafından temellerinin yaratıldığı yadsınamaz takımların tarihlerinin en önemli uluslararası başarılarının Daum'dan sonra gelmesinin sebebi ne olabilir? Bu ciddi bir soru Daum hakkında bence. Bir takım oluşturuyor ve o takımı önemli sayılacak bir yere taşıyor, ama zirvesi hep başkasına kısmet oluyor. Tesadüf olmamalı.

(Aslında biraz da futbola bakışımıza dair bir soru belki de... Sol bekten orta saha, orta sahadan sol bek olmasını isteyip bunu bir maç için tutturduğunda kendisini "dahi" olarak nitelemek ve bu hareketin uzun vadede bir takıma aslında zarar verdiğini görememek gibi bir hata mıdır düşülen, bir soru daha işte)

Açıkçası müteredditim hâlâ. Kafamda bin türlü soru var. Ama en önemlisi yukarıda anlatmaya çalıştığım. Acaba Daum sormuş mudur kendine bunu hiç, "ben yoğurdu yapıyorum ama kaymağını bir türlü beceremiyorum" demiş midir? Kaymaksız yoğurda mahkum muyuz :)

Borges dedi ki...

Sol bek orta saha ve orta saha sol bek konusu cok baska belki.. Lakin teknik adamligi bana göre üst düzeyde.. hem motivator ve ayni zamanda taktiseynligi de ortalamanin üzerindedir sevgili hebenneka.. Lakin Avrupa basarisisizliginin etiket gibi yapismasi cok dogru bir yaklasim gibi degil.. Cok sorunlari oldu.. Kokain,mahkemeler, Köln'den ayrilisi gibi muammada kalan ayrintilar..

Istedigi avrupa basarisidir ve bu acidan bence gerkeli motivasyona sahip, bunu da basaracagina inaniyorum nedense..

(kural hatasi yaptigi mac leeds maciydi sanirim )