1 Haziran 2009

Paolo Maldini..!



1968 yazi.. Paolo Maldini dünyaya gelir.. insan inanamiyor, bakip bakip duruyor, su bebe simdi futbolu birakti..



Daha önceden de blogda yayimlamistim bu fotoyu..Cok güzel bence.. Bir gün blog foto 10 yapsam ilk üce oynar bu.. Su el sallayan adamdir Paolo Maldini ve aileye bakar misiniz ? Bir cocuk icin bence gerekli olan her sey burada var.. Maldini futbol demektir demis biraktiktan onra birileri.. Cok dogrudur, yani neresinden bakarsaniz bakin orasinin bir kösesinde Maldini vardir ve bunun nedenlerinden birsi de sanirim su fotunun icerisinde gizlidir.



Keza bunu da önceden yayimlamistik ama cok hosuma giden karelerden bir tanesi oldugu icin bir daha üzerinden gecmek gerek.. Maldini ve Maradona.. Bizim Mahallenin kabadayisi Maradona ile gencecik Maldini..



Bu benim Avrupa Futboluna cok ciddi anlamda egildigim günlerin baslangicidir. 8 yasindayim filan.. Bu final macini deli gibi bekledim ve tam anlamiyla ilk ve belki de son kez Milan taraftari oldum o gün.. Cok istedim bizi eleyen Steau Bükeresi yenmelerini ki her golde ayri ayri havalara sicramistim..


Bir tarafta mor menekseler ve kaptani Batigol.. Diger tarafta ilk defa kaptanliga gecis yapmis Paolo Maldini cikiyor 1997 senesinde.. 3 Numarali formayi kimseye vermeyeceklermis.. Olur da elbette cocuklarindan birisi Milan da oynamazsa.. Bu arada Maldini cocuklugunda Juveliymis ve Baresinin dedigine göre 1986 yilinda Juventus'a transferi dahi ihtimal dahilindeymis.. juve Posterleriyle baslamis futbola Maldini ama cocuklarinin öyle olmadigi kesin..

Herkesin umudu Christian.. 12 yasinda ama asil yetenek sanirim kucugu.. 7 yasinda olan Daniel. Bakarmisiniz Seedorf'un ayagindaki topa müdahale edisine ?




Yetenek diye buna derim ben..



Cok düsünmedim italyada hangi takimi tutuyorum diye.. Ama cocuk iken Zülfü Livaneli'nin bir söylesinde Aytmatov'un Issyk kul forumu davetine katilan sevdigim düsünürlerin yaninda Roma Klup Baskaninin ismini de görünce Romali oluyoruz.. Yasar Kemal'in onun bunun oldugu yerde cok baska faaliyetler icerisinde olan bir futbol klubunun baskanina sempati duyuyorsunuz, 86 da gerceklesiyor ki daha baska detaylar da var. Bir de Juventus.. bu ikisini severim ve milan kisminin her iki yakasindan da pek hazzetmem.. Yalniz Maldini demek futbol demek, Maldini ailesi bir kültürün yarattigidir bize göre.. Ona saygi duymayan insanin futbola saygisi olamaz..



Karisiyla..

Eskiden kizlari da futbolun icerisine katmak isterdik.. Bu futbol tutkusunu bir kadinla paylasamayacak olmanin bilinci vururdu bizi.. Avrupa-Dünya Sampiyonalarinin kitapciklarina kizlarla bakardik, hadi siz de en yakisikli kimdir onu söyleyin bari filan derdik.. Iste o sorunun pek cok insanda cevabi bu adam olurdu, yakisikli adamdi, karizmaydi..



Birakiyor ama futbola dair ne varsa hemen her seyi yasamis efsane olarak.. belki de hayat bundan sonra onun icin var.. Bugüne kadar basardiklarinin tadini cikaracaktir.. Daha fazlasi olamaz, icinde kalan herhangi bir kupa yok.. o her bakimdan efsaneydi.. hicbir seyi eksik birakmadan bir futbol tanrisi yaratilmis gibi sanki..Ve o sekilde de veda etti futbola.. Ben Daniel'i bekliyorum ama simdiden..

5 yorum:

L dedi ki...

çok güzel abi, eline sağlık.

mre dedi ki...

Futbolu yalayıp yutmuş biri varsa o da bu adamdır. Elinize sağlık.

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Bir Milan'li olarak Maldini'nin futbolu birakiyor olmasina blogunda yer ayirdigin icin sevindim.

Yeni Maldinilerin yolda oldugunu bilmek cok rahatlatici.Harika bir baglilik,efsaneligin saltanat oldugu aile.Suan icin jubile istemiyormus ama umarim ikna olur da adina yakisan torenlerle ugurlanir.


Yazinin sonunda icinde kalan kupa yok demissin,sanirim dunya kupasini kaldiramadi,ona bir bakarsin.

Temur dedi ki...

Milan'ı bu kadar sevdiysem en büyük pay maldini'deydi. Maldini'siz Milan nasıl bir şeymiş seneye göreceğiz. Meraktayım.

S.B dedi ki...

çok güzel bir yazı borges teşekkürler.