2 Kasım 2009

Kuzey Derbisi St.Pauli'nin.!



Bu maci sadece "kuzey derbisi" olarak yaftalamak cok da dogru degil. Her bakimdan birbirlerine zit iki klubun mücadelesi ve bu mücadele gecen sene nasil gerceklesmisti yazmistik surada. St.Pauli tribünleri gercekten cok baska.. Dügünde tam da St.Pauli'nin merkezinde tükkanlari olan dayilardan bilet bakmasini istedik ve onun planlarini yaptik, bugün de bu önemli maci seyrettik..

St.Pauli, kendi ic kültürüne yöneldi Stanislawski ile.. Teknik adam sonuc itibari ile 11 yil futbolcu olarak klube hizmet etmis bir insanoglu ve üc yildir da öyle veya böyle takimin basinda. Farkli bir antrenör ve sanirim kendine has Stpaulice metotlari var.. Antrenmanda tek tek oyunculari köseye cekip konusur, futbolcularin kendisine gerekirse isyan etmesini, icinde ne varsa dökmesini "lan hoca oynat beni" gibi yaklasimlar sergilemesini ister ve bunun icin psikolojik metotlar uygulayip ekstra caba sarfediyor DSF de genis bir analizinin yayimlandigi programda söylediklerinden anladigimiz kadariyla.. Kadro olarak cok güclü olmasinin nedeni elindekini iyi bir sekilde islemesinden kaynaklaniyor.. Fürth-Nürnberg macinda Fürth formasiyla izledigim Takyi - ki St.Pauli'en gelmisti, tekrardan evine geri döndü- Ayagi inanilmaz ince, teknik ve güzel bir ofansif orta sahadir. Naki ile olan uyumu sadece isimlerinden gelmiyor, saha ici de muhtesemler.. Aachen'dan aldiklari Ebbers denilen Hakan Sükür tipi forvetleri golden cok gole giden yolu insa ediyor.. Leverkusen kökenli Deniz Naki Ahlen kiraligi sonrasi St.Pauli'ye gelip ivmesini arttirip U19 ile de Avrupa Sampiyonu olur iken Kaiseslautern de oynayan Sydney Sam ile gelecegin en güzel ofansif orta sahalarindan diye etiketliyoruz biz.. Gol sonrasi yaptigi sevincini pek hos karsilamasak da kendisini sahiplenen ve bu sene "yildiz oyuncu" olarak varolan kimligini insa eden St.Pauli taraftarlarina kucuk bir geri ödeme olarak nitelendirdigi vakit pek de bir sey demedik.. Genc, bu gibi provakatif hareketlerin ne kadar kötü sonuclara gebe olacagini ögrenecektir diye umuyoruz..

Mac Alman Polisi tarafindan özel önlemler alinmasi gereken olay cikma riski cok yüksek mac olarak nitelendirildi. Haliyle 1500 polis güvenligi saglama adina görev aldi. Gecen sene 15 yarali 52 tutuklama yasanir iken bu sene sadece 4 tutuklama ve 1 insanin hafif yaralanmasi ile sonuclandi..

Rostock aslinda daha iyiydi ve özellikle ikinci yari gole daha cok yaklasan tarafti lakin son vurus eksikligi maglubiyete neden oldu. Macin kaderini ilk defa ikinci Bundesliga macina cikan Rostocklu 18 yasindaki Pannewitz belirledi. Önce hayvani bir sut cikardi ve direge takildi.. Ikinci devre bastiran Rostock cok musait pozisyonda topu Pannewitz ile bulusturdu lakin basarisiz bir kafa vurusu sonrasi yenilen kontradan cikan muhtesem bir frikik golü maci St.Pauli'ye getirdi.. Akabinde defansi iyice boslayan Rostock, ikinci golü yine kontradan Deniz Naki'nin ayagindan yedi ve üst üste ücüncü maglubiyetini aldi.. Takyi ve Naki olmadan maca baslayan St.Pauli hucum futbolunun yaninda güven vermeyen defansina ragmen gecen yillarin aksine deplasmanda da yenmeye basladi ve bu 5.deplasman galibiyeti oluyordu.. Siralamada da ücüncülüge oturmus durumda.. 8 mactir kazanan Bielelefeld'in lider oldugu ikinci Bundesligada önemli bir avantaj sagladi bu galibiyet ile.. Ki bu macin önemi puandan öte bir durumdur St.Pauliler icin.. Bu arada Rostocklu büyük yetenek dedikleri Kroos un kardesi Felix de sahadaydi lakin bi cacik olmaz ondan..

Cok yakin bir zamanda Millerntor'da maci izlemek dilegiyle simdilik..

Edit: Mac sonrasi olaylar cikti ve yaralanma/tutuklanma sayilarinda artis olmus durumda..

5 yorum:

arnawut dedi ki...

abi maçta foto çektiysen tribünden bikaç kuple koyuverseydin =))

Borges dedi ki...

Abi maca ben gitmedim ki ;) MAc da rostock'daydi.. Ama gidecegim, az kaldi.. bol bol foto cekecegiz :)

arnawut dedi ki...

hmm yanlış anlamışım, bilet ayarlamya çalışıp üstüne bugünde izledik deyince gittin sandım:D pardon=)

burgos dedi ki...

haydi ST.PAULİ adanaya gelme sırası sende ,livornodan sonra seninde geleceğine inanıyoruz . t

halk dedi ki...

maili okuyup bu yazıyı yazdığın teşekkürler borges, keyifle okuduk, son on dakikasını uyduruk bir internet kanalı vasıtasıyla izlediğimiz bu maçı adam gibi izlemiş olduk, "wir sind zwei-klassig" düsturu bu yıl kırılacak gibi, hani şu meşhur geyik "kötü oynayıp kazanmayı" bilme hadisesi futbolu sıkıcılaştıran defans manyağı hocalara da sökecektir, rostock galibiyeti diğer deplasmanlardan daha öte birşey çünkü...