18 Kasım 2009

Rezalet.!



Su olay eger Burkino Faso'da gerceklesmis olsaydi ilginc haber diye suraya tasirdik kesinlikle.. Yok böyle bir sey cünkü. Olayin ayrintisi icin sizi bu haberi ortaya cikarmis olan SalsaBasket'e yönlendirelim.

Anlamadigim sudur: Böyle büyük bir rezaleti göze nasil aliyorsunuz ? Sampiyonlar Ligi final maci degil ki hazirlik maci ne kadar önemli olabilir ? Benim aklimin almadigi durum budur. Cok büyük bir utanc kaynagi olabilecek ahlaksizligi ne icin göze aliyoruz ? Hazirlik macinda Cemal oynamadigi vakit ne degisirdi ? Cok baska bir mac olup cok sey degisse dahi bu klup yönetimi nasil ve ne sekilde bu ahlaksizliga basvurur ? Bu yüzden hala inanamiyorum ve yetkililerin aciklamasini bekliyorum..

Benim takimim on yildir Fenerbahce'ye yenilebilir, onuncu lige düsebilir ki bunlarin hepsini kaldirabilirim ama bu cok zor gelir.. Gercekten zor. Tam anlamiyla bir utanc..

19 yorum:

zenci dedi ki...

terbiyesizlik. bizim takim ligden dusurulmeli. ayip yahu, basimizi egdiler.. terbiyesizler...

onur dedi ki...

Bu gerizekalıların böyle görevlere getirilmeleri resmen suçtur...Naziler olsaydı hepsini (yöneticiler dahil) kazanlara gönderirdi...Haklı mı olurlardı haksız mı? Yorum sizin...

Borges dedi ki...

Su kesin ki geregi yapilmistir lakin yeter mi ya da suc ortadan kalkmis midir ?

Sonuc itibari ile böyle bir ahlaksizliga girisilmesi bir yana risk bu kadar kolay nasil aliniyor ? Yani ne icin ?

Bu yönetimi basa getiren, bu fikri dile getirecek olana söz sahibi olma hakkini veren insan da simdi oturup düsünmelidir..

bonaventure dedi ki...

resmi siteden özür dilenmiş. bu duruma neden olan herkesin işine son verilmiş..

Borges dedi ki...

bonaventure: Bu verilen tepki oldukca önemliydi. En azindan bu konuda sacmalik yasanmadi.

Cherubim dedi ki...

Galatasaray yönetiminin hareketi yapılabilecek en iyi manevraydı şu şartlar altında. Takdir ettim şahsen. Yalnız federasyonun göstereceği tavır da önemli. Deniz Baykal, Aziz Yıldırım ve tüpoğlan tarzı koltuk sevdalısı Turgay Demirel başkanlığındaki ne yapacağı meçhul..

onur dedi ki...

Daha ne kadar saçmalık yaşanacak ki? GS taraftarıyım...Salsabasket okuruyum...En azından bunlar bile görevdekilerden daha bilgili, kültürlü olmama yeter...Kulüpten aylık maaş alan ( 3 bin TL'den az değildir) insanların yaptıklarına, onları o görevlere getirenlere inanamıyorum! Şahsen benden daha alt seviyede bir insanın komutasındaki takımı da neden destekleyeyim bunun cevabını verebilmiş değilim!

bahtiyar dedi ki...

galatasaraylıyım ama takım küme düşürülse sesimi çıkarmam. hayatımda böyle saçmalık görmedim. ayrıca altı üstü hazırlık maçı hakikaten aklım almıyor cemal nalga bu maçlarda oynasa ne olur oynamasa ne olur. hangi sivri zekalının fikri acaba bu iş onu da merak ediyorum.

Borges dedi ki...

Hemen hemen ayni seyleri düsünüyoruz..

bahtiyar dedi ki...

cemal nalga böyle birşeyi nasıl kabul etti aklıma takıldı şimdi. ya internet çağında yaşıyoruz herkesin elinde kamera var artık işte tespit edilmek zor birşey değil. sen sporcusun belki şimdi kariyerini zedeleyecek bir ceza alacaksın hiç mi kafan çalışmıyor?

birkan dedi ki...

Borges kulübün tepkisi bunu kurtarmıyor çünkü bu olay yeni yaşanmadı, ortaya çıkması bugünlerde oldu zira bu konuya ilk itiraz Oyak Renault tarafından 23 Ekim'de yapıldı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25013477/

Maalesef kulüp, reaksiyonu olay ancak iyice kamuoyu nezdinde anlaşılınca verdi.
Yani tepki doğru ama zamanı çok geç, artık bir anlam ifade etmiyor.
Cahil Hıncal özentisi çocuklar ve şahıslara değil, senin gibi düzgün Gs taraftarları için üzülüyorum.
Zira hiçbir doğru düzgün taraftarın bunu yaşşamaya ve hiçbir yönetimin bunun gibi olayları insan gibi taraftarına yaşatmaya hakkı yok.

Borges dedi ki...

Birkan: Klup bunu ne zaman ögrendi ? Ne zaman farkina varildi ? Bunun disinda daha önce varolan itirazi sadece klup degil salsabasket haric kimse aman aman ciddiye almamistir. Olmasi gereken, eksik kalan cok sey oldugu kesindir. BU yüksek ihtimal o günlerde de derinlemesine arastirilmasina engel olan yine klup ici bu olaya karisan insanlardir lakin baskan böyle bir olayi duydugu anda bu tepkiyi verir, buna inaniyorum ya da inanmak istiyorum.

birkan dedi ki...

Maalesef neticede ilk itiraz bile linkte olduğu gibi ana akım medyada kendisine yer buldu, yani kulübün bilmemesine imkan yok.
Adnan Polat bilmiyor olabilir, buna şaşırmam.O hala futbol şube sorumlusu olduğu günlerdeki gibi davranıyor.
Bayan basket şubesinin Avrupa Şampiyonluğu yaşatmasının ardından böyle bir olayın gerçekleşmesi sporcuların değil şahısların sorumluluğunu gösteriyor ama o şahıslara göz yumanları ne yapmalı ben şahsen karar veremedim.

Borges dedi ki...

Birkan: Cezanin kimleri kapsamasi gerektigi konusu tartismalidir. Ben Basketbol subesi sorumlusuna kadar herkesin görevinden alinmasi gerektigini düsünüyorum lakin bekleyip görecegiz...

Adem dedi ki...

Sonuc itibariyle kimse Galatasaray'i ligden dusuremez. Gecen haftasonu oynanan macta hukmen maglup sayamadigi gibi. Buyuk vaveylalar koparilir, ortam gerilir, falan filan, radikal dillerde tedbirle anilan havali bir kelime olarak kalir. Sonra herkes, hic birsey olmamis gibi yasamaya devam eder. Bu, bir istanbul masali.

Adem

H;M dedi ki...

Böyle büyük bir rezaleti göze nasil aliyorsunuz ? Sampiyonlar Ligi final maci degil ki hazirlik maci ne kadar önemli olabilir ?"
Bu olayla alakalı bir çok blog okudum sabahtan beri ve pek çoğu buna yakın cümelerle başalmış yazıya yada tamalamış. Merakım yanlış olmasın Ş.Ligi yada benzeri bir ciddi maçta yapınca ayıp, rezillik olmayacak mıydı.. Teşbihte hata olmaz denir lakin bu bir teşbihten çok, sanki yahu yapıyorsunuz madem adam akıllı bir maçta yapın hazırlık maçında ne işe yara ki gibi..
Öyle düşünmüyorsunuzdur normalde ve belki yazı alışkanlığıdır ama yinede çok eğreti duruyor.. saygılar..

mrt309 dedi ki...

@Birkan

Oyak Renault kulübü ilk itiraz ettiğinde Cemal Nalga'nın Tufan Ersöz forması ile hazırlık maçında oynatıldığından kimsenin haberi yoktu. O itiraz maçta cezalı oyuncunun oynatıldığına dairdi. Galatasaray kulübü ise oyuncunun 5 hazırlık maçında oynamayarak cezasını çektiği şeklinde savunmasını yapmıştı. Bu Tufan görünümlü Cemal skandalı 2 gün önce ortaya çıktı.

Zaten böyle bir olayın Adnan Polat'ın bilgisi dahilinde gerçekleşmesi mümkün değil kanımca.

Borges dedi ki...

karakalem: Bence bu ayrinti önemlidir. Anlama, taslari yerine oturtma acisindan önemlidir. Final maci olur neyi kimin neden yaptigini anlariz ve emin olun su verilen tepkiden daha büyük tepki olurdu. Lakin simdi ben sastim kaldim, neden ?

Baska sorulari da yine sorduruyor.. Bu kadar kolay mi ? BU kadar önemsiz bir eylem midir ki cok önemsiz bir macta bunu uyguluyorlar ? Sorular uzar, konu farklilasir ve hala da anlamis degilim bu acidan da soruyorum, neden böyle bir mac ? digeri anlamli-dogru oldugu icin degil ama bunu kimsenin anlamadigini belirtmek icin..

Sunu da eklemedik mi:

"Cok baska bir mac olup cok sey degisse dahi bu klup yönetimi nasil ve ne sekilde bu ahlaksizliga basvurur ? "

Master dedi ki...

Arkadaslar, bence bosuna konusuyoruz. Ahlak uzerine edilecek tum soylemler bosuna.. Neticeye bakacak olursak bu isi yapanlara verilecek cezalar ayni ahlaksizligi tesvik edecek cinste olacaktir. Tabii ki yalnizca uc kulup icin. Basketbol sube sorumlulari komple gorevden uzaklastirilmis. Eee? Arastirma baslatilmis. hmmm. Daha cok degil 1 hafta once sahaya girip aktif bir oyuncuya saldiran insanlari gorduk. Hukmen maglup ilan edilmesi gereken bir maci kazandi bu takim. Ve digerleri elbette. Bizim ulkenin gercekleri bunlar.. Yalnizca sporda degil, her alanda. Parayi veren dudugu calar. Zengin bir cinayet islese nasil ki islemiyorsa ona kanunlar, bu da onun gibi. Bir yolunu bulup isi rayina oturturlar. Yahu kandirmayin artik kendinizi ve insanlari, yeter. Cikin milletin karsisina deyin ki, ey millet, biz galatasaray'a normalde verilmesi gereken cezayi veremeyecegiz. Veremeyiz. Bu iste cani yanacak kisi Cemal Nalga olacaktir. Mert Uyguc, Okan Cevik, Koray Mincinozlu gitti. Tek suclu onlarmis gibi... Yonetimden birilerinin bu durumdan haberi yok muydu yani? Sanmiyorum ki bu uc isim, Galatasaray gibi buyuk bir camiada bu isi tek baslarina organize edebilsin, boylesine olumcul bir riski goze alabilsin...