20 Kasım 2009

Klopp vs Tuchel.!



Mainz kökenli iki önemli teknik adam.. Klopp belki de Almanyanin en sempatik, en sevilen teknik adamlarindan.. Tuchel ise özellikle benim icin en gelecek vaad eden.. Sürekli dile getirdigim diploma notu yani isin teknik kismi degil motivasyon acisindan da oldukca ilginc yöntemler sergiliyor. Hali hazirda genc teknik adamlarin belki de en önemli avantaji cagdasi oldugu oyuncu grubuna psikolojik olarak etki edebilme sanslarinin olmasidir.. Klopp bunu uzun yillardir cok iyi bir sekilde basariyor, Doll gibi eline yüzüne bulastirmadan arkadas olarak kalabilmistir.. Tuchel ise 36 yasinda olmasini verdigi avantaji kullaniyor yani sürekli yeni fikirler, planlar ortaya cikariyor.. Benjamin Linus gibi onun her zaman bir plani oldugundan bahsediliyor oyuncular arasinda.. Bir de isin diger tarafi var. Bayern Münih maci öncesi oyuncularini eminim ki pek cogunuzun seyrettigi Oliver Stone filmi olan "Ayn Given Sunday" den sahneler seyrettirerek motive etmistir.. Hoffenheim maci icin geleneksel Maori dansi Haka'dan görüntüler ile oyuncularini keza motive etmis.. Velhasil Tuchel, psikolojik yaklasim konusunda en az Klopp kadar basarilidir..

Bu iki adamin digerlerinden ayiran bir baska önemli özelligi futbola olan delice düskünlükleridir.

Her ikisini de piyasaya sunan Mainz klubu. Bu hafta sonu Dortmund Mainz ile karsilasiyor.. Özellikle Mainz klubü icin Klopp'un yeri cok baskadir.. Bild ise bir baska sekilde yaklasim gösterip kirli sakal düellosu demis.. her ikisi de her daim üc günlük sakallariyla sahanin kenarinda yer alirlar..



Klopp icin cok önemli bir mac.. 18 yilini oyuncu ve teknik adam olarak Mainz'de gecirmis bir adamdan bahsediyoruz..Simdiden isin vicdan muhasebesine girismis ve Mainz burada kaybederse onlar icin dunyanin sonu degil diyor.. Tuchel'im ise su an icin Dortmundun dört puan ve üc sira önünde.. Bayern'i, Hoffenheim'i yenme basarisini gösterdi lakin deplasmanlarda isi cok kolay degil hele ki bu Dortmund gibi kendi evinde en zor yenilen bir takim karsisinda..

Dortmund-Mainz maci Cumartesi günü buranin saati ile 18:30'da baslayacak.. Isin güzel tarafi diger maclarin arasina karismamis olmasi ve derbiyi de iskalamayacak sekilde güzel bir zamanda baslamasidir. Normal kosullar altinda Mainz'i destekliyorum ama bu macin sonucu nedir diye sorarsaniz Dortmund yenilmez derim..

Hiç yorum yok: