6 Ocak 2010

Magath Ve Toplari.!



Su toplara takik durumda kaldi alaman milleti.. Yok efendim eski model yok efendim her seyin nedeni iste bu toplar.. Oysa adamin calisma metotlarinin analizinin yer aldigi bir söylesisi mevcut.. Inanilmaz bilimsel yaklasiyor aslinda.. Her oyuncunun üc saniyedeki hizindan dakikada olusturdugu temposuna kadar bakiyor ve gelisimini adim adim izliyor.. o kadar cok etken var ki karikatürize ediliyor su toplara indirgenerek her sey.. Onun mentalitesi her yerde aciga cikiyor aslinda.. Bir sporcu hanim kizimizla bugün Bild'de yer alan muhabbetin de konusu bu toplar oluyor.. Siz diyor bu toplarla calisiyor musunuz diye soruyor yanindaki Magath'i gören muhabir.. Kadin da anlamiyor ve bilmiyorum diyor ne demek istiyorsunuz.. Magath efendi atliyor hemen:

"Merak etmeyin benim oyuncularim cok iyi biliyor o toplari.."


Gitti gidiyor gibi duruyor ve Galatasaray ile adi aniliyor Halil'in.. Schalke'nin devre arasi transfere doymamasi ve para harcamasi konusunda inatla henüz bir satis gerceklesirmedik vurgusu yapilsa da Halil'in yolu yavas yavas buraya dogru kayiyor.. Gelsin, su sistem icerisinde faydali da olur lakin 6 milyon bonservisine verilecek adam degildir.. 3 bile fazla.. 1,5-2 milyon civariysa güzel oturur..


Futbolocularin kazancinin cok yüksek olmasi konusunda ise Magath su sekilde yaklasiyormus kendi takimindaki futbolcu grubuna:

"Siz cok fazla kazanmiyorsunuz ama yeteri kadar kendinizi isinize vermiyorsunuz, mesele budur."

Kazanma degil kazandiginin hakkini verme meselesi üzerinde duruyor ki iyi de yapiyor. Magath yönetimi altinda calisan her oyuncu o parayi haketmistir arkadas..



Hepsine sabir diliyorum ben bunlarin.. Biraz da aciyorum isin dogrusu ama bir baskasi da demistir ki sonucunda bu oyuncular karli cikacaklardir.. Zira görüyoruz Grafite'den, Kuranyi'den.. Kuranyi dedigin adam yilda 3,8 milyon euro aliyorsa bunun baslica sebebidir bu toplar ve Magath kültürü icerisinde yetismis olmasi..

4 yorum:

van auger dedi ki...

o topların özelliği ne?

Borges dedi ki...

van auger: Özelligi yok, bildigin agirlik toplari ama bu toplarla calisma biraz "eski model" olarak algilanir baska acidan sanki tüm o güclendirme bu toplar üzerinden yapilirmis gibi gelir. Oyuncular bir dönem inanilmaz sikayeti oldu bunlardan ve buna ragmen magath bu yakarislara aldirmadan devam etmesi bu toplari biraz daha farkli kildi. Bildigin agirlik toplari.. medizinball diye gecer burada.. güclendirme konusunda oynadigi rol cok fazladir.. oyuncular pek sevmez ;)

bahtiyar dedi ki...

günümüz futbolunda kazanılan her para hakedilmemiş kazançtır gözümde ama napacaksın en nihayetinde mesele döner dolaşır kapitalist sisteme gelir.

arnawut dedi ki...

amatörde az idman yapmadık bu toplarla=) amasyaspor'da bi hocam vardı sezon öncesi kaçarı yok, bu toplarla 4-5 idman yapardık=)