23 Ocak 2010

Nistelrooy Hamburg'da.!



Henüz kesinlesmese de transferi bitti diye geciyor her yerde.. Nistelrooy Hollandalilarin Bundesliga subesi olan Hamburg'a tesrif edecek.. Cok riskli ama bir o kadar da güzel bir transferdir. 9 numaranin bu dünyada hakkini belki de en iyi sekilde veren forvetlerdendir.. Kendisi bizim Hakan Sükür'ün ah bi de sunu olsa, bunu olsa dedigimiz zaman kuracagimiz hayal konusunda bize oldukca yardimci olmustur. Eger Sükür'ün biraz onu biraz bunu biraz da sunu olsaydi ortaya böyle bir sey cikardi süphesiz..

Kac para alacak bilmiyorum ama yarim devre icin okudugum rakamlar 2 milyon euro civari. West Ham kendisine en son haftalik 110 bin euro teklif ettigini baz alarak bir hesaplama isine girisebilirsiniz.. Hamburg'u secme nedeni daha cok Milli takimda oynama istegi nedeniyle Avrupada da kendisini görünür kilmak ki Elia'sindan Mathijsenine (yanlis yazdim yine bu ismi, kesin) kadar memleketlisinin de burada olmasi kucuk de olsa bir etken olmustur.

Hamburg büyük bir risk aldi. Gecen koca sezon boyunca neredeyse bir maci dahi tamamlamamis bir oyuncunun mac eksiksigi büyük bir sorun. Bunun yaninda sakatlik riski de oldukca yüksek.. Lakin büyük oynamak istiyorsaniz büyük riskleri göze alacaksiniz..

Simdi Guerrero sakat.. Petric Nistelrooy'un biraz arkasinda konumlanacak ki bu pozisyon onun icin idealdir aslinda. Berg hiyerarsi de Tunay'in ve Tolgay'in arkasinda kaldi. Bu transferden kötü etkilenecek isimler daha cok bizim gurbetciler olacaktir haliyle.. Bir sira gerilediler.

iki defansif orta sahali 4-4-2 sistemi aslinda Nistelroyvari forvetleri zorunlu kiliyor.. Kanatlardan bindirmenin asil oldugu, orta ikilinin daha cok defansif görevlerle mesgul edildigi bir oyun felsefesinde Nistelrooy cok is yapar.. Ayni mantigin bir baska sonucu olarak Berg'in de faydali olmasi gerekiyordu ama olmadi.. Lakin carsidaki hesabin evde uymamasi icin sadece sakatlik engeli vardir mevzubahis konu Nistelrooy oldugu vakit.. zira bu adam dünyanin hangi takiminda oynarsa oynasin sakatlik, mac eksigi gibi sorunlari olmadigi zaman gol atmamasi, faydali olmamasi düsünülemez.. Öyle golcüdür. Sakatligini, sunun bununu tartisirsiniz ama kendisini asla..

Hayirli oLsun Bundesliga'ya..

8 yorum:

berserk dedi ki...

git de gör ebeninkini. burda efsane olmak varken hamburga gitti gerizekalı.

demreli dedi ki...

keşke bjk'a gelseydi hayallerimde santrafor tipi.

Unknown dedi ki...

Alman ligi ve Nistelrooy! Ne yapmaya gitti bu adam oraya anlamış değilim! Galatasaray'a gelseydi başlarda taç olurdu, yazık oldu!

Erdal dedi ki...

Bundesliga adına bu transfere sevindim.

UyAha dedi ki...

@berserk

sen ne diyosun kardeş adam zaten efsane.

L dedi ki...

zaten bi buraya gelen efsane olur ya, diğerleri bilmemne çocuğu.

delorean dedi ki...

Yahu niye gelsin Türkiye'ye.Efsane olacakmış.Zaten öyle.İyi ki gelmedi

berserk dedi ki...

efsane değil diyen mi oldu?
hayatının son baharında burda her türlü kraldı, orda ne olucak?
olay budur!