8 Şubat 2010

21. Hafta Bundesliga.!



111.yilini kutlayan Bremen haftalardir kazanamiyordu.. Macin son on dakikasina 1-1 girer iken Pizzaro Bremen'e galibiyeti getirdi. Sadece 13 mac oynadi ligde ve 8 gol. Onun olmadigi 8 macta sadece bir galibiyeti var Bremen'in.. Gol sonrasi hocasi Schaaf'a kostu ve teknik adamin son ana kadar onun gol atacagina güvendim ben gibi cok hos aciklamalari oldu.. Marin bu takimda günden güne performansini arttiriyor..

Teber'in asisti cok hostu ve Meier galibiyet golünü atti. Maci seyrettim doksan dakika ve söyleyebilirim ki Frankfurt sonuna kadar galibiyeti haketti. Agresif bir görüntüsü vardi takimin.. Yer yer cok güzel paslasmalar ile beraber bu dönem Bremen maci dahil en iyi macini cikardi takim.. Düsmeyelim derken UEFA kupasina dogru Skibbe takimi götürüyor.. Halil'in bir güzel plasesi cizgiden cikarilir iken cok net iki pozisyonu da harcadi lakin mac boyunca sürekli oyunun icerisinde olmasi, ortasahamsi forvet konumunda oldukca iyi isler cikardi.. Meier ile iyi bir ikili olacagini düsünüyorum.. Dortmund Stuttgart karisisnda üstelik farkli kaybetti ama bu kadar kötü oynamamisti isin dogrusu.. Frankfurt oldukca iyiydi. 1991'Den sonra Dortmund'da ikinci galibiyetini aldi ki bu sene bir Schalke vardi orada galip gelen sanirim (yanilabilirim )

Bayern Münih rahat bir galibiyet almasina ragmen Van Gaal oyuncularina verdi veristirdi. Onlari kendini begenmis ya da "arogant" olmakla sucladi.. Wolfsburg'un ve özellikle Grafite'nin girdigi pozisyonlarin haddi hesabi yok ama beceriksizlik, kendine güvensizlik.. Bayern'in ilk golü hazirlanis itibari ile cok güzeldi. Ribery'nin golden sonra "luca toni sevinci" ve Hamit'e kosmasi ilginc görüntülerin olusmasina sebebiyet verir iken Olic-Müler formu sonrasi Van Gaal-Ribery kapismasina neden olabilir.. Van Gaal'in disiplinine hayran olmamak elde degil.. Robben cosmaya devam ediyor, Van Buyten'in kafa golleri de keza.. Bayern 8.galibiyeti üst üste aldi, durdurulamaz bir takim olma yolunda ilerliyorlar..

Bochum Hannover karsisinda 2-0 yenik götürmesine ragmen o maci birakmayacagini seyreden herkes görebildi. Canli, atak ve isiran bir oyun anlayisi ile ikinci yarinin aslinda en süpriz takimlari. Hoeness ayri bir tesekkür etmeli zira Schalke'den sonra Leverkusen'den de iki puani calip Bayerne saglam kiyak gecti. Leverkusen'de ise Derdiyok müthisti.. Golün disinda aksiyonlari da kayda deger oldu. Sakatlanmasaydi belki mac farkli bir sekilde bitebilirdi ki kötü bir tekme aldi.. Her seye ragmen Leverkusen yenilmezlik serisini devam ettiriyor..

Schalke-Freiburg macini seyretmedim. Ilk yarida Freiburg evinde yenmisti Schalkeyi ve bu haftada da kendi evinde berabere kaldi. Lakin Schalke'nin cizgiyi gecen golü verilmedi ve Magath delirdi. Artik topa cip takilmasi, gollerin en azindan cizgiyi gecip gecmemesi konusunun sonlandirilmasi gerektigini söyledi.. Haklidir da.

Hoffenheim yeni teknik adami Slomka ile cikis arayan Hannover'i oldukca rahat gecer iken Carlos Eduardo hem attigi gol, yaptirdigi penalti ve oynadigi oyun ile macin yildiziydi.. Brezilyalilarin oynadigi zaman digerlerine pek sans tanimayan bir yetenekleri oluyor genelde.. Yeni transfer Kone güzel bir vurusla golü atip Bundesligaya merhaba dese de Hannover bir iki mac daha kazanamazsa cok cidi bir krize girecektir.. Hoffenheim ise 7 mac sonrasinda galibiyet alabildi ki Bremen gibi onlarin da buna cok fazla ihtiyaci vardi.. Lakin Beck ve Obasi gibi iki önemli oyuncusunu kaybetti Hoffenheim.. Beck 5, Obasi 3 hafta yok..

Jansen zaten inanilmaz form tuttu Hamburg takiminda. Önce golü atti, sonra Petric'e muhtesem bir asist cikardi ve arkasindan penalti derken Hamburg rahat bir galibiyet aliyor saniyorduk.. Son haftalarin deplasmanlarda kazanan formda takimi Köln, önce Novakovic'in frikigi arkasindan carpip girse de Chihi'nin golü ile beraberligi yakaladi.. Önemli iki puandan oldu Hamburg.. Nistelrooy son saniyelerde girse de Köln bir puani coktan kapmisti bile..

Mainz garip bir gol kazanirken macini hicbir sekilde seyredemedim. Hoogland dizinden ameliyat olacak yüksek ihtimalle ve uzun süre takimda yerini alamayacak golcü defans oyuncusu.. Stuttgart ise yeni hocasiyla inanilmaz bir cikis yakaladi.. Bence Stuttgart her sene ilk devre bitmeden hoca degistirmeli, Babbel ile de böyle bir seri yakalamisti. Nürnberg takimindaki Bunjaku'nun golü cok güzel olsa da kaleci hatasina galibiyeti Stuttgart'a hediye ettiler..

4 yorum:

delorean dedi ki...

Münih de 5-1 yenmişti Dortmund'u sahasında.Bence Klopp kendi elleriyle bu maçı vermiştir.Valdez takıntısını anlamıyorum artık.Bu adamı 70 dk orta sahanın solunda neden oynatırsın.Tek adam geçemedi,her topu kaptırdı.Valdez'i bırak artık,Yerine kimi oynatsan daha hayırlıdır.Götze'yi oynat bişe yap.Sonra Dede'yi kesip Schmelzer'i oynatmasına da gerek yok.Geçen haftaki Stuttgart maçından sonra hele Dede artık ilk 11e dönmeliydi.Takımdaki tek gerçek orta saha Nuri'ydi.Nasıl yenebilirsin ki bu şekilde.Sağda da yine forvet olan Le Tallec oynadı.Grosskreutz,Zidan,Barrios ile 5 tane forvet ediyor.Dede ve Götze oyuna girdiğinde dakika 70di ve takım o andan sonra öyle bir dağıldı ki fark daha da açılabilirdi.Takımda çok sakat var evet Bender,Kuba önemli parçalar ama yine de maça bu şekilde çıkmamak lazımdı.Klopp'a hiç yakıştıramadım.Haftaya Münih'te yine 5lik olacaklar bu şekilde.

Borges dedi ki...

Haftaya beslik olacaklarini düsünmüyorum isin acikcasi. Cok formda bir Bayern karsisinda elbette isleri cok zor ama o mac süprize gebedir bana göre.

Frankfurt, topa cok saglam basti. Hep ilk adimi dortmundlulardan önce attilar.. Net pozisyonlara girdi frankfurt, halil ile atamadi, cizgiden cikardilar ki deplasmanda bu performans oldukca sasirticiydi. Dortmund dedigin gibi kimseyi kesemediginden gereginden fazla forvet ile cikip o cok önemli olan orta saha direncini düsürdü, bu macin kilidiydi aslinda.. Zira Halil de orta sahada basti ki galibiyet golünden önce nerede topu alip teber'e nasil verdigi önemlidir.. orta sahada kaybetti klopp..

Sacit Tekin dedi ki...

Skibbe gayet iyi gidiyor, dortmund 8 maçtır iç sahada kazanıyordu sanırım noktayı koydular. Bremen'i içeride dıalrıda yendiler, Bayern'e öne geçtikleri maçta son dakika golüyle yenildiler. Kim ne derse desin Skibbe iyi bir taktisyen ve takıma bir futbol karakteri kazandırıyor.

Bu seneki atılım ile seneye daha üst sıralardaki bir takıma sıçrama yapar mı, mesela Wolfsburg gelecek sezon için kanca atar mı ne dersin Borges? (Her ne kadar wolfburg un da çok başarılı bir geçmişi olmasa da bütçe açısından çok daha iyi olduları kesin)

Borges dedi ki...

Sacit Tekin: Öyle bir sey henüz gündemde degil, ihtimal dahilinde de olamaz sanirim cunku Wolfsburg kendisine bir hoca bulacaktir, buildugunu da alti ay icerisinde göndermez.. Skibbe ile frankfurt baskani 20 yillik dostlar.. burada kovulma olmadiysa yaki nzamanda da olmasi cok kolay degiol banaa göre. Bence bu takimi avrupaya tasimasi yeterince basari olur ve sonrasi da gelir..