12 Şubat 2010

80'lerin Arabali Futbolculari.!



Hastasiyim sunun.. Sunun derken loddarin üzerinde oturdugunun elbette.. Bugün imkanim olsa söyle bir arabayi hemen alirim, kesinlikle cok sik.. cok baska.. Yil 1985 tabi. Zamanin en baba arabasi..

Misal loddar binecek buna, arkasina da "deli yürek" yazdiracak.. huh. hayali bile güzel be.! Su adam futbolcu olmayip da benim arkadas grubumun icerisinde bir yerde olsaydi iki Galatasaray maci feda ederdim valla.. o denli keyifli muhabbeti olurdu bunun. Gecenlerde yine okudum yine tuhaflastim.. bir loddar diyor bedeninin kendisi üzerinde söz sahibi olmasina asla izin vermez.. bir loddar kendi kaderini kendisi tayin edecek seklinde baskin gelir bedenine diye devam ediyor yasi kirka varmasina ragmen futbol oynamaya devam ettigi günlerde..

kacirdik lan söyle güzel adami.. Arkadaslari ne sansli adamlarmis, hep derim biraz da kiskanirim onlari ben.!



Loddar abi zamaninin futbol bakimindan kusursuz adamiydi aslinda. Lakin her sey de futbol olamadi bende.. Dün de bugün de olamiyor maalasef. Bir de Klinsmann'a bakin.. Yasamina mercegi yaklastirdiginiz vakit her zaman digerlerinden cok farkli oldugunu göreceksiniz.. Stuttgart kökenlidir, Amerikada yasamasi siradan insan gibi kendisini hissetmek istemesiyle ilintilidir ki bu yaklasimi cocuklugunda baslar aslinda.. Simdilerde escinsel o yüzden orada yasiyor geyikleri dönse de gercek bu degil, su tosbaga bagimliligindan dahi görebilirsiniz bunu.. Bu arabanin hastasidir.. Ingiltere ya da Fransa.. Nereye transfer olursa olsun yaninda götürmüstür bu arabayi.. Menajeri olmadan transfer yapan cok baska bir adamdi, öyle de kalacaktir.. Yillari da karistirmayalim Loddar'dan on yil sonra dahi bu araba vardi onda..



Rudi Voller Sene 1980. BMW C1-E2. .

Babam'in da ilk arabasi böyle bir seydi. Köye geldikleri vakit sabahin köründe herkesten önce kalkip arabayi acip icine binmek icin kiliti tornavidamsi bir seyle zorlayip kapiyi bir daha anahtarla acilamayacak seviyede bozdugumu iyi hatirliyorum. Hastasiydim sunun.. Sonralari nice arabalar geldi gecti ama o cocuklugun özlemi dindirelemedi.. Velhasil babam gibi Voller abi de BMW'ciymis zamaninda..



Bu adama baska bir sey yakismazdi isin dogrusu.. Moruk ya da Patron arabasi derdim ben Mercedes icin.. Hele ki S'leri kesinlikle patron.. Kaiser baska bir arabaya binmemeliydi belki de. Öyle bir yapmislar ki bugünkü modelleri arkada oturacak gibi her seyi ona göre dizayn etmisler.. Yani kesinlikle hali vakti bir hayli yerinde bir adam biniyor ve soförü olmasi gerekir bunu alabilecek düzeyde olanin.. Seksenler dedik lakin bu 1977 model.. Yine de güzel be abi.. Bazen görüyorum eski model 500s'leri.. Yeminle yeni model tonla arabaya degismezsiniz, o denli konfor, rahat filan..



Jean Marie Pfaff.. Diger ikisi neyse de beyaz olan dehset bir sey.. Cabrio araba Almanyada bosa yatirim. Bu ülkede yaz iki yilda bir en fazla bes gün seklinde yasanir.. Yazik edersiniz o paraya.. Belcikalinin Bayern zamanlarindan..



(yorumsuz - Littbarski)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Alman futbolu klasikleri ile ilgili yazılarınızı okuyunca birde araba resmi varsa o yazıda anılarım depreşiyor
Rudi Voller Bmw si ile çekindiği resimlerden cok var albumlerde siyah W plakalı direksiyonun 4 köşesine ayrı ayrı yerleştirillmiş korna düğmeleri teknoloji harikası olarak görürdüm Avusturya ya gidince yapılacak ilk iş zaten BMW o olmasa Mercedes 190 D o da olmadı Opel Rekord almak olacaktı. ne albumlere yeni resimler eklenir oldu ne yukardaki hayallerin cazibesi kaldı nede station wagon modelleri dısında yurt dısından gelen arabaların dikkat çekiciliği kaldı. 4 vitesli Reno ve tofasın yanında 5 vitesli Opel Rekord Ferrari gibi dururdu Ülke de nerden nereye gelmiş

Borges dedi ki...

Opel Record ve 190 Mercedes.. oy oy oy unutulmazgiller.!

mre dedi ki...

littbarski benim gibi alman futbolu düşmanına bile hayranlık uyandıran büyük bir futbolcuydu. sonra hassler geldi sonra da gelmedi. son resmi görünce heyecanlandım. sağolun.

Adsız dedi ki...

Keyifli bir post olmuş.

Flying Dutchman dedi ki...

borges de pfaffs Almanya'da yayınlanıyor mu?

varol döken dedi ki...

opel manta geldi sebepli sebepsiz aklıma ve elbette adalet ağaoğlu ile fikriminin ince gülü... sarı mersedes dersem hatırlar herkes ya da şu diyalogdan:

- ne yaptın bayan, içine sıçtın kapının!

Borges dedi ki...

mre: Anliyorum sizi.. Hassler tipik alman futbolcusuna uymayan bir teknige/yetenege sahip idi. Ballack misal tipik bir alman futbolcusudur. hassler teknik, calimci filan.. Littbarski de biraz öyledir.. Ama simdi yeni genclik biraz da karisim oldugundan yeni hassler'ler gelebilir..

umidim: Eyw abi.

Flying Dutchman: Bence hayir ama bakmak gerekir yine de:)

Varol DÖken: Eehhehehe o sahne unutulur mu abi yaaa..O film de keza.!

ummagumma dedi ki...

Borges sayende tiksindim loddar'dan o nasil bir poz, o nasil bir oturus...

Unknown dedi ki...

Rudi vollerin bindiği 3 kasasnın bir üst model üstü açık kırmızısı kral tanju da vardı.Hülya avşarla takılırdı kral o zaman..