10 Şubat 2010

Free Franco.!



Zuculini icin sezon basi Bremen ile Hoffenheim feci kapisti. Zuculini'nin kardesini de iceren sözlesme üzerinden Hoffenheim oyuncularin babasiyla anlasti. Derken araya giren Bremen kavgaya neden oldu. BIz dedi Hoffenheim menajeri, Eren Derdiyok'u alacak iken Rudi Voller'in anlastik sözünden sonra müdahale etmedik, lütfen siz de ayni sekilde hareket edin..

Velhasil saglam bir savas oldu Zuculini üzerine..

Franco Zuculini sezon basi 4,75 milyon euro karsiligi Racing Club Avellaneda klubünden Hoffenheim'a transfer oldu. 5 Eylül 1990 dogumlu oyuncu 18 yasinda bu klupte profesyonel oldu. Takimda düzenli forma giymeye basladiktan sonra Avrupa kluplerinin ilgisini ceken Zuculini icin Bremen ve Hoffenheim kapisti ve daha erken bir sekilde hareket eden Hoffenheim oyuncuyu transfer etti. Simdi ilginc olan kisim nedir diyorsunuz..

Yukaridaki pankart Bremen taraftarlari tarafindan dün oynanilan Bremen-Hoffenheim kupa macinda sergilendi. Öncesinde Worum org'da bremen taraftarlari cok ciddi bir kampanya düzenlendi.

Zuculini'ye özgürlük.! Zuculini bize getir Allofs.! sloganlari oldu..

Bremen taraftari sezon basindan bu yana Hofenheim'in hocasi tarafindan sadece iki kez ilkonbir baslatilip sakatliklara, eksikliklere ragmen neredeyse hic oynatilmamasina tavir koyup sportif direktör Allofs'un bu oyuncuyu almasini istiyorlar.. Frings sonrasi taraftarlar bu boslugu en iyi onun dolduracagina inanmasi bir yana oyuncunun saha ici özelliklerinin disinda sahanin disinda da sergiledigi tavirlarin oldukca önemli olduguna dikkat cekiyor..

Iki önemli detay onun Bremen taraftarinin gözünde oldukca önemli kiliyor. River Plate macinda yerden bes santim yukarida olan topa ucarak kafayla taca atmaya calismasi onu degerli kilar iken Hoffenheim'dan aldigi para ile kendi yetistigi klube hayvani cim bicme makinasi alarak bundan sonra daha iyi bir cimde eski klubunun oyuncularinin mücadele etmesini saglamistir. Yardimsever ve savasci bir kimligi onu özel kiliyor Bremenlilerin gözünde ve inatla taraftar olarak bu transferi klupten ya da Allofs'dan resmen istiyorlar ve bunun icin cesitli organizasyonlar düzenliyorlar..

Bremen klubü Diego gibi yildiz olarak anilan futbolcularin sönük performanslarin ardindan tekrardan yildiz kimligine kavusturulan ortamlari nedeniyle de futbolcuyu istiyorlar.. Arjantin zamaninda büyük sükse yapan oyuncu Maradona tarafindan siklikla övülür iken arkadaslik macinda Panama karsisinda bir kez de milli forma teslim edilmistir kendisine.. Worum.Org'da az biraz dolastiktan sonra görüyoruz ki Zuculini Rangnick tarafindan harcaniyor görüsü hakim.. Vukcevic'in sürekli forma giymesi yadirganir iken iyi oynamasina ragmen Zuculini'ye sans vermeyen Rangnick'e ates püskürüyorlar.. Taraftarlar acik acik bir oyuncuyu kendi klubunde görmek istiyorlar.. Isin sportif yönü sürekli tartisma icerisinde lakin bir sekilde bugün seslerini de duyurdular.. Güzel bir taraftar eylemi kesinlikle.!

Ne var ki Zuculini 2014 yilina kadar Hoffenheim ile sözlesme imzalamis durumdalar.. Iste bu yüzden Zuculini'ye özgürlük pankarti biraz da olsa anlamli oluyor..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Dünkü maç çok düşük tempoda oynandı. Bu pankartı bir kez gördüm sanırım kimdir diye düşündüm. Franco Zuculini'yi sadece FM'den tanırım iyi bir orta saha Hoffeinheim oynatmamışsa ayıp etmiş. :)

Almeida'nın golü olmasa boş yere izledim diyecektim. Bu Almeida'da bizim Radu etkisi yapıyor Bremen'e birkaç yıldır.

Borges dedi ki...

Aslinda portekizlinin sutlari muhtesemdir ama sinlinmeye dogrui gidiyordu, yine de tutunuyor böyle.

Zuculini iyidir ama rakip takimin bir baska takimin oyuncusuna bu sevgisi beni cok sasirtmistir ki bremen taraftarinin kendine özgü cok ayri bir karakteri vardir.

Usta tempo vardi ama hucum bölgelerinde yeterli aksiyonu gerceklestiremedi iki takim da. kisir bir mac izledik ama yine de ben acaip keyif aldim sahsen o zemine göre cok iyi bir mücadele vardi..