25 Şubat 2010

Magath & Klopp.!



BILD gazetesi hafta sonu oynanilacak olan Ruhr derbisi öncesi iki takimin teknik adamlarini bulusturup bir de üzerine röportaj yapmis.Özellikle ülkemizde teknik adam ya da futbolcu röportaji cok fazla olmadigindan keyfini cikartiyorum bunlarin ben.. Hep korkulur, sanilir ki susarsak daha az olay cikar, gündem daha baska konulara yönelir oysa ses cikarmadikca isler daha da kötüye gidiyor, farkinda degiller.. Bu gibi röportajlarin icerisindeki iki cümle bazen sizi sevdirir, daha baska bakilmasina yol acar, daha az küfürlere, daha az fanatizm.. Konusmayi, yazmayi, anlatmayi denemelisiniz.. Lincoln sanirim Türkiye kariyeri boyunca sadece bir kere basinla muhattap olmustu ve sonu da cok hayirli olamadi. Keza digerleri de ayni sekilde.. Bir sekilde ses cikarmayi, kendinizi basin yoluyla ifade etmesini denemelisiniz.. Ho$, bizden cok daha zeki olanlar cok daha akilli hareket edip konusmak yerine bu haberleri öyle veya böyle yapacak olanlarla iletisim halinde olup cok seyi cok kestirmeden hallediyorlar ama burasi yani basin genis bir alan.. Hepsine tek tek yetemezsiniz ve kendi isinizi kendiniz halletmeniz cok daha hayirli olacaktir..

Her sey orada böyle, burada öyle diye gitmiyor maalasef. Ülkede olan üc büyük ayrimi aslinda burada da az biraz mevcut. Nasil ki biz de üc büyük ayrimciligi varsa burada da bazen tek büyük Bayern Münih. Ince ince isliyorlar ve benim zoruma gidiyor cokca zaman.

Imdi Ruhr derbisi.. Schalke-Dortmund. Iki teknik adami bulusturmuslar, derbi üzerine sayisiz geyik cevrilebilecek iken sorularin bir kismi aynen söyledir:

" 25 milyonunuz olsa Robben'i mi Ribbery'i mi alirsiniz ?"

"Bayern Münih bu sene Sampiyonlar Ligini kazanabilir mi ?"

"Louis Van Gaal'in son röportajini nasil buluyor sunuz ?"

Basin her zaman belirleyici olmustur, kimin büyük olup olmamasi konusunda da..



Yine de bu ikili keyifli bir muhabbetin icerisine girmistir. Magath'a sorulan oyuncularin sevmedigi en zor antrenman metodunuz nedir sorusuna verdigi cevap sudur:

"Benim oyuncularim topsuz her antrenmandan nefret ederler.."

Klopp bu ortayi affetmiyor..

"O yüzden sen de onlara agirlik toplarini verdin ve yillardir aranilan cevabi da bu sekilde vermis oluyoruz. Magath'in agirlik toplarinin sirri cözüldü.!

25 milyon euronuz olsa Ribery'i mi Robben'i mi alirsiniz sorusuna Klopp'un verdigi yanit oldukca ilginc idi.

"25 milyonum olsa Robben'i almam.!"

yani.. ?

Onun yerine bir sürü genc oyuncu alirim, bu kadar parayi tek bir oyuncuya baglamam ama bu konu bizim konumuz degil aslinda..

Keza Bayern Sampiyonlar Ligini kazanabilir mi sorusuna Klopp o seviyeyi Magath daha iyi bilir diyerek topu bu tarafa atar iken neden bu ülkede cok fazla sevildigini biraz daha iyi anliyoruz..

8 yorum:

Forza dedi ki...

Klopp cok zeki, isin mutfagini da cok iyi bilen bir teknik adam.

Mainz yillarindaki futbolculugu, ayni takimi futbolu birakip devralmasi; ve zirve lige cikarmasi da guzelliginin resmidir bu adamin.

Kim bilir, belki Klopp'da tipki Skibbe ve Thomas Doll gibi bizim memlekete ugrar gunun birinde.. Dortmund'un havasinda Turkiye aromasi varmis deriz biz de!

Adsız dedi ki...

Magath'ı da nedense her gördüğümde aklıma çiz film ya da bilim kurgu filmlerinde çatlak profesörler gelir...

O gözlükler, o bakışlar...

Hele bir de saha kenarında beyaz önlükle dursa :)

Sevgiler Borges :)

Borges dedi ki...

Forza: Suna inanirim ki bu ülkeye herkes bir gün gelebilir. Ama Klopp gelecekse de bu Skibbe-Doll kolayliginda olmayacaktir sanirim.. Lakin kim istemez ki ? Cok "düzgün" adamdir, bize digeri daha uygun. Bu ülkenin takimi kendi kosullarini gözeterek teknik adam almasi gerekirse iki isim vardir üzerinde duracagi.. cok ama cok uygun iki iisim:

Van Gaal

Felix Magath.

Bu ikisi tüm basini, sagi solu yönetimi dinlemez, kendilerini diletirler, digerlerinin sonu Skibbe gibi olur maalasef.

Pi :))))))

varol döken dedi ki...

maç saati ve günü de alalım başka bloglarda aramayalım be borges...

böyle çalışkan blog yazarına böyle tembel okuyucu da yakışmıyor ama idare et:)

Borges dedi ki...

Varol Cuma günü TSI ile 21:30.. Yani tek mac ve kesinlikle kacmaz :)

aksilaz dedi ki...

Dortmund'da Barrios hakkındaki düşüncelerin nelerdir Borges? Daha pek detaya inmeden yazmıştın.

Garip bir futbolcu oldugu kesin. Sahada kayboluyor sanki. Ancak bi bakıyorsun topu kaleye yuvarlıyor. İyimidir kötümüdür karar veremiyorum.

Borges dedi ki...

Aksilaz: Yakindir su Barrios postu. Bu macta sanirim Barrios yok ve mac sonrasi önemi ya da önemsizligi anlasilacaktir zira cok atiyor, cok da kaciriyor ilginc bir sekilde.

alperensaylar dedi ki...

dortmund iyi yolda gibi geliyor. çok fazla seyredemiyorum maçlarının ama izlediklerimden elde ettiğim sonuç bu:) umarım akşam schalke karşısında da en azından 1 puan alırlar. o değil de borges arşivlerde vardır belki üşendim bakamadım ama bir de bir nuri postu atsan. çok başka oynuyor ve hiddinkin de gelmesiyle bu başka oyununu milli takıma da yansıtacağını düşünüyorum, senin fikrin ne?