9 Şubat 2010

Yabanci/Yazgi .!



Zeki Demirkubuz'un Yazgi filminden güzel bir sahne.. Simdi Albert Camus'nun Yabancisi uyarlanmistir filmde.. Bu sahneyi baz alarak konusursak eger senaryo/diyalog cok iyi lakin oyunculuk surada yok denecek kadar az.. Bir seyler dogal durmuyor. Masumiyet ve Kader arasinda da böyle bir fark vardir.. Masumiyeti öne cikaran kurgusundan senaryosuna kadar olan güzelliginin üzerine eklenilen üst düzey oyunculuk vardir.. Burada güzel bir senaryo lakin eksik kalan bir seyler de söz konusu.. Su komiserin gercekciligi de ayri bir soru elbette.. Siz yine de diyaloglara bir bakin derim, belki hic bakmadiginiz bir seye bakiyordur orasi..

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Bana sanki bir roman okuyorum gibi geldi seyrederken. Teatral ve dogal olmayan oyuncluk var her iki oyuncuda da. Adini koyamiyorum ama soyledigin dogru, dogal durmuyor.
Boyle komser olmaz bu arada, en azinda sen diye hitap etmesi lazim.

aşkın dedi ki...

Abi bence hiç girmeyelim bu konulara :)
Varoluş problemini kimse aşamaz.
Geçici çözümler bulabiliriz ancak.
Kimileri bu geçici çözümlere kendini kaptırır, hayatın anlamı sanır.Kimileri de işte videoda ve kitapta olduğu gibi hiç kastırmaz.
Yukarıdan bize bakan birileri varsa bütün bir insanlığın ona bir bakteri kolonisi gibi görünmediği ne malum?
Hiç girmeyelim, oyun oynamaya devam.

oneblood dedi ki...

komiser olsa yine iyi adam savcı.
cidden güzelim dialogları rezil bir oyunculukla yerlerde süründürmüşler. uzun dialog ezberlemek elbet zordur ama içine biraz duygu katsana be abi

varol döken dedi ki...

en acısı da yıllar önce anlayamadık, bakalım onca şey okuduktan sonra şimdi anlarız diyip elime aldığım yabancıyı, camus sen mi bana yoksa ben mi yabancıyım diyip yerlere çalmamdır:)

olmadı mı olmuyor abi filmlere de böyle bakmak lazım...

Adsız dedi ki...

benim için farketmez

Deniz dedi ki...

ya bi de savci o diyalogu kamera ona dönük degilken okuyor bi yerden, hani madem okuyorsun bari biraz daha iyi oku de mi? :)
diger elemanin oyunculugu hi fena degil aslinda.. yani bana göre :)

Cahey dedi ki...

yazgı candır. türk sinemasının en iyi filmlerinden olduguna inanırım. serdar orçin de kötü değil be borges.

Borges dedi ki...

yigit: candir o kesin. Ama iste o "masumiyet" oyunculugu da biraz iceride olmasi gerekiyor, o güzel senaryo'ya biraz daha sanki...