30 Mart 2010

Hollandali Uc(ur)abilecek Mi ?.!



99 trajedesini blogda bolca isledik. Bayern Münih icin o final kapanmayan bir yaradir. Sampiyonlar Ligi Kupasi ellerinin arasindan ucup gitmistir. Artik Simaykil abimizin bile korner esnasinda beraberligi yakalayacak golü atmak icin kaleden ciktigi bir macin sonucunda sadece beraberligi degil galibiyeti de yakaliyordu Manchester ve bugün bile gecmeyen bir aciyi bahsediyordu rakibine..

Bugün aksam Bayern Münih ezeli rakibi Manchester United ile bir keza daha karsilasacak. Görünen o ki formda bir Bayern Münih olmadigi gibi Robben ve Schweinsteiger gibi yerlerine koyacagi oyuncusu olmayan futbolcularin yoklugu formsuzlugunun üzerine tuz biber ekiyor.. Buna mükabil karsi yaka oldukca formda ve kupanin iki büyük favorisinden birisi konumunda..

Gomez sakat , Robben sakat, Schweinsteiger cezali, Ribery sakatlik sonrasi henüz ikinci yarilari ancak takima girebiliyor. Dolayisla her sey tamamen taktik üzerinden Van Gaal'in yetkinligine kalmis durumda.. Simdi soru sudur:



Hitzfeld döneminde acilan bu yarayi Hollandali kapatabilecek midir ?



Kanatlari kirik takimi ucurabilecek midir ? Nasil bir dizilim ile sahada yer alacaktir, 4-3-3, 4-4-2 ya da 4-2-3-1 ? Nasil bir oyun felsefesi belirleyecektir zira su an icin Manchster United'i yenmek ya da turu gecmek icin ekstrem bir seylerin olmasi gerekir zira kendi gücsüzlügünün karsisinda inanilmaz formda bir Manchester duruyor..

Beklenti Müller-Pranjic ve Van Bommel'dan olusan bir orta üclünün önüne Ribery-Klose-Olic'li 4-3-3 olacaktir.

Velhasil normal kosullarda kötü sonuc almasi beklenilen Bayern Münih'in elde kalan tek kozu Hollandalinin ucabilme becerisidir. Bu aksam sonucu hep beraber görecegiz..

11 yorum:

Ferhat dedi ki...

Keşke şöyle evire çevire Manu'yu yense de bir süpriz yapsa.Ama zor.Şampiyonlar ligi her yıl aynı takımlar arasında dönüyo.Bu yıl bari Almanlar sürpriz yapsa.Bayern biraz yol alsa en azından iki maçtan birini kazansa.Ama zor.Hatta imkansız.Maç kendi evindeyken bile Ribery'den tam performans alamayan Robben'siz Bayern için iş mucizelere kaldı.Tıpkı 99'daki gibi.

Borges dedi ki...

Ferhat: Katiliyorum cok görüsüne lakin 99 da favoru Bayern idi. Sampiyonlar ligine ambargo koydu, üc yilda bir kupa, iki final bir yari final ile. ve o macta doksan dakika boyunca oynayan, öne gecen iki topu direkten dönen de Bayern idi.. Man U inanilmaz bir sans ile kupayi aldi filan.. o dönemler baskaydi Hitzfeld misal Dortmund ile bile elemistir Man u'yu..

Ama simdi en formda ve iyi oyuncusu Robben den yoksun, hamitli bu yeni kadrosu ile.. Schweinsteiger yok, gomez yok.. isi van gaal in ellerine kalmistir. Hadi bakalim ;)

delorean dedi ki...

Daha da ilk dakikadan yediler zaten.Haftalardır doğru dürüst futbol oynamayan Münih'in ,United'ı kendi evinde bile yenmesi mucize bana göre de.

delorean dedi ki...

Münih ne diyim ben sana.bi şekilde yendiler yine :))

Ferhat dedi ki...

@Borges

Hocam mucize derken 99'daki finalin Manu açısından mucize gibi bir maçtı.Ve mucize oldu.Bayern'den kupayı çaldılar.Şu an için 90'larda coşan bir Bayern yok malesef.Onlar için de bu kadar eksikle bu Manu'yu yenmek Manu'nun son saniye golüyle onları 99'da yenmesi kadar mucize olur.Geçen yıl Barca Bayern'i şamar oğlanı yapınca ben iyice Almanlar için eski günlerin uzak olduğuna inanmaya başladım.

Gerçi 99'daki mucizeye benzer bir mucize Olic ile gerçekleşti.Belki bu devam eder ve İngiliz-İspanyol sömürgesi haline gelen CL renklenir. ;)

Ferhat dedi ki...

@Borges

Hocam mucize derken şunu kastetdim.99'daki mucize Solskjær ile Manu için gerçekleşti bugün Olic ile Bayern için oldu.Umarım arkası gelir.Çünkü CL iyice İspanyol-İngiliz ortak yapımıbir turnuva haline geldi.Almanlar veya İtalyanlar biraz daha CL'ye renk vermeli artık.Umarım Trafford'da yine Bayern yener.Bence Olic, Robben ve Ribery'li bu kadro kupayı bile kaldırmalı.O zaman dengeler epey değişir rekabete biraz daha renk gelir.

Geçen yıl Barca Bayern'i tarumar edince iyice Almanlardan ümidi kesmiştim.Şimdiki takım daha iyi işler yapıcak gibi.İnşallah bu sefer finali bir İngiliz ve İspanyol oynamaz.;)

UyAha dedi ki...

bu sene taşlar yerinden oynuyor. chelsea inter'e elendi, real lyon'a, liverpool ortada yok arsenal'de barcelona'yı eleyebilir pek tabi.

bir arsenal - lyon ve ya inter - bayern finali çok mu hayaldir sizce ?

snnbnn dedi ki...

Bayern Münih çok iyi pres yaptı ve topla sürekli onlar oynadı. Şansa attıkları son dakika golü attılar ama yine de ben hakettiklerini düşünüyorum. Man Utd'nin attığı golde de şans payı büyüktü zaten..

Bu arada ilk yorumumda hayırlı uğurlu olsun.. Tüketici zihniyette bir yere kadar yani :)

Borges dedi ki...

Ferhat: Tamam ben yanlis anlamisim;)

Uyaha: Manchester hala turun favorisidir, Bayern sadece iyi oynayio orta karar bir skor elde etmistir.

snnbnn: Hosgeldin ;)

Ferhat dedi ki...

Pardon ya.Bağlantı kopunca 10:52'de yazdığım yorum ulaşmadı sandım o yüzden 11:10'da aynı yorumu yeniden yazmıştım.Çift yorum olmuş.Kusura bakmayın hocam.

Borges dedi ki...

Ferhat: Önemli degil, normal kosullar altinda cok olur bu ve ben silerim iki yorumdann bir tanesini lakin biraz da olsa farkli olunca biraktim ikisini de. Ama sorun degil..