28 Nisan 2010

Ordan Burdan Surdan..! #2



Kevin Kuranyi'nin milli takima yeniden secilmesi ve elbette öncesinde affedilmesi gündemin ana maddelerinden birisi. Löw kim neyi düsünürse düsünsün onu macin devre arasinda cikip gitmesinden dolayi cezalandirir iken hali hazirda kafasinda ona milli takimda hic yer vermemesi de etkili olmustur bu cezanin verilmesinde.. Misal ayni hareketi Mertesacker yapsaydi, böyle bir ceza gündeme dahi gelmezdi. hali hazirda onlarca forvete sahip konumunda iken en son düsündügü isim böyle bir sacmalik yapinca cezayi kesti..

Ama iste, Magath nasil bir takimin basina geldiginde hesap-kitap edemediginiz basarilar gündeme geliyorsa oyuncular icin de yasal doping maddesi gibi.. Kuranyi, yine Magath yönetimi altindaki yildiz Kuranyi oluverdi. Bundesliganin tartismasiz Kiessling ile beraber en formda alman forveti konumunda.. Klose inanilmaz formsuz, Gomez sakatlik sonrasi takima dahi tam olarak giremedi, Kiessling normal kosullarda besinci secimiydi, Podolski bilmem kac mac boyunca attigi gol sayisi: 1.. Elde kalan iki saglam forvet var: Kiessling ve Kuranyi..

Eger löw, Kuranyi'yi almaz ve basarisiz olursa ömür boyu bunu kimliginde tasir "Hata" olarak.. Afrikaya götürür de basarisiz olursa en azindan baska bahanelere siginabilir.

Bana göre: Haktir bu, götürülmelidir Afrika'ya. Su an formda ve bu yaz formunu devam ettirecektir. Milli takima kesinlikle formda olanin gitmesi gerekir. Elbette istisnasi Podolski-Schweinsteiger.. Bu adamlar klup takimlarinda ne yaparlarsa yapsinlar milli takimda Messi oluveriyor birden, ilginc..

Velhasil Kuranyi Magath ile birlikte saglam bir form yakalamis ve Löw'ü zor durumda birakmistir.




Hic sasirmadim Bruno Labbadia'nin kovulmasina ki sezon basi degerlendirmesinde kendisine güvenmedigimi de belirtmistim zaten.. Ilk Fürth'ün basinda gördüm takim elbisesiyle.. Fürth'ü biz yakindan biliriz, pek cok akraba, arkadas orada yasadigindan ve bize yakin oldugundan dolayi SIKI takip ederiz ve Labbadia bu takima ne bir yenilik ne de ekstrem bir basari getirdi. Skibbe sonrasi Leverkusen'de ilk yari güzel bir performans ortaya koydu, Hoffenheim ile beraber ilk devrenin yildiziydi..

Ve fakat Leverkusen, leverkusendi iste. Skibbe döneminde ne oynuyorsa biraz daha iyi sonuc alarak devam ettirdi. Skibbe, 3 yil kaldi, Labbadia bir yil bile kalamadan ayni ikinci devre cöküsünü yasadi.

Bir kimlik bicmek cok kolay degil. Fürth, neyse oydu, basari, farkli bir oyun anlayisi, felsefesi olmadi. Keza.. Leverkusen.. Bunun yani sira özellikle oyuncularla olan iletisiminin iyi olmadigini gecen seneden biliyorduk. Leverkusen göndermek istemiyodu ama oyuncu grubu ile arasi aiclmis bir teknik direktörü takimda tutmak büyük bir risk.. Bu boslugu Hamburg degerlendirdi ve cekip aldi o arada..

Martin Jol, Stevens.. bunlar güzel isler yapmislardi ama Labbadia, daha iyi kadro olmasina ragmen biraz da sakatliklardan dolayi cok da basarili olamadi. ve fakat ikinci devre artik kimligine yerlesecek sekilde "oyuncularla kavgali antrenör" konumuna gelince kovuldu.

Rüstünü ispat etmemistir benim nazarimda ve iyi bir futbolcu olmasinin meyvelerini yiyor sadece.. Denenecektir bir kac defa daha ama cok da basarili olacagini düsünmüyorum acikcasi lakin zaman.. neleri degistirmedi ki ?



Ribery'njin cezasi aciklandi: 3 mac.. Finalde yok. 1 mac bana oldukca az geliyordu, adalet yerini buldu diyebiliriz. Isin futbol yönü elbette baska ama ne yildizlar finalleri kacirdi.. Nedved,Ballack filan.. o ayagin üzerinde gecirilen bir saniyeden fazlasidir bu cezanin icerigi.. Hamit yüksek ihtimal final macinin ilk onbirinde olacaktir ama siz tahminen Star TV'nin muhtesem dizisi Papatyam'a konsantre olacaginiz icin önemli degil bu ayrinti..



Sampiyonlar Ligi nedeniyle elllerine gecen para toplam 57 milyon euro. Hepsi dahil durum budur. Ve daha final parasi filan eklenince yaklasik 61 milyon euro olacaktir.Hoeness bunun üzerine bu etikete sahip olarak gelecek sene yapilacak olan anlasmalarin daha farkli olmasini filan da katiyor da önemli degil o ayrintilar.. 60 milyon kasada. Sene sonu aciklanacak olan "kar" rakaminda degisimler olacaktir..




Timoschuk dün gece oynanilan macin kadrosunda yer almadi zira alti aylik hamile olan karisinin karnindaki ikizlerin hayati tehlikesi söz konusu. Telefonla durumu Van Gaal'a bildiren Timo'ya hemen izin vermisler ve bu maci biraz da onun icin oynadik diye görüs belirtiyordu Hoeness.. Büyük gecmis olsun. Ikizlerin hayati tehlikesinin oldugu yerde daha baska ne önemli olabilir ki ? Kisa zamanda iyi haberlerini bekliyoruz Timo.!



Rehhagel'in Dünya Kupasi icin cagirdigi Amanitidis bu cagriya kulak vermiyor efendim. Diyor ki bütün sezon oynamadim, mac eksikligi söz konusu ve oraya gidip bes on dakika oynamak da cok anlamli degil.

Biz pek alisik degiliz böyle tavirlara da, ekleyelim dedik bunu da..!

5 yorum:

fd dedi ki...

Tymo'dan iyi haber geldi, ikizleri saglikli bir sekilde dünyaya geldi, esi de iyimis. Gercekten dün gece cok üzülmüstük haberi duyunca.

Borges dedi ki...

fd: Güzel haber ;)

İlker Yılmaz dedi ki...

amanitidis'in yaptığını kaç futbolcu yapabilir ki? açık söyleyeyim ben yapmazdım. insan hayatında kaç dünya kupası görebilir. her bakımdan onurlu bir davranış sergilemiş.

Borges dedi ki...

Massimo: Aynen öyle düsündüm ben de. Bu kadar gercekci olmamali insan;) Tüm sezon oynamadi, cok degerli bir oyuncu ama gercek bu.

Ifadesinde senin de belirttigin gibi insanoglu kac dünya kupasi v.s ayrintisina da girmis,farkinda ama iste..

seanpenn dedi ki...

miroslav klose ne kadar formsuz olursa olsun dünya kupasına kadar formunu bulur.takımınında en golcüsü olur klose den bahsediyoruz yapma borges :))