3 Nisan 2010

Schalke-Bayern Münih.!



Atismalar, tartismalar, kavgalar ve kizisan Sampiyonluk yarisi icerisinde müthis bir mac olacaktir Schalke- Bayern Münih karsilasmasi. Önce Schalke cok faul yapiyor, ardindan kupa maci icin Schalke zemini bilincli olarak degistirmeyip kendi yararina tarla gibi sahada mücadele etmek zorunda birakti bizi gibi cesitli suclamalar hafta ici devam etmis, Milli takim yetkililerine kadar tartisma sicramistir. Hoeness, Schalke baskanina siniri kupa macinda tribünden gösterir iken Magath basin toplantisi ile cevap vermis, Löw Bayern'e destek cikmis, Magath Schalke'nin lobisi yok diye görüs belirtir iken en sonunda akilli bir manevra ile tüm bunlarin önemsiz oldugu konusunda karar kilip ayni zamanda macin kendisinden bizi uzak tuttugu icin hem bir "taktik" saldiri olarak dolayli yönden niteler iken ayni zamanda benim icin macin disinda hicbir seyin önemi yoktur diyerek tartismayi bir bakima sonlandirmistir.. Lakin alevlenmistir artik her iki tarafin seyircileri ve yöneticileri..

Bugün TSI ile 16:30'da Schalke'nin muhtesem stadinda baslayacak macin sonunda biraz olsun Sampiyonluk söylemleri belirmeye baslayacaktir. Schalke bugün lider ve Bayern'in 2 puan önündedir.

Magath Wolfsburg ile gecen sene Sampiyon olur iken bir kez olsun Sampiyon olacagiz demedigi gibi sürekli olarak favori Bayern Münih'dir diye görüs belirtti. Ne zaman ki öne gecip arkasindaki takim ile farki acti ancak o zaman "bu saatten sonra liderligi birakmaya niyetli degiliz" gibi beyanatlarla Sampiyonlugu istedigini belirtmeye basladi ki bu gecen sezonun son üc haftasina tekabül eder. Sezon boyunca Sampiyonlu kelimesini agzina almamistir.. Bu sene basindan bu yana Schalke'de dört yillik bir program icerisinde Sampiyonlugu istedigini belirtir iken ilk sene icin sadece buna hazirlik dönemi olacaginin üzerinde durdu.. Bugün eger Bayern Münih'i kendi evinde yenerse sanirim tekrardan Sampiyonluk vaatleri üzerinde duracaktir..

Bayern Münih ise zorlu bir deplasman serisine basliyor. Schalke-Man U ve Leverkusen gibi üc tane önemli maci arka arkaya oynayacak olmasi bir yana son iki lig macini da kaybetmesi üzerinde büyük bir baski olusturuyor zira bu takim en son 1988 yilinda üc kez üst üste maglubiyet yüzü görmüstür.



Magath gecen senenin aksine sürekli farkli dizilis ve taktikler ile sahaya cikar iken Van Gaal yavas yavas oturttugu sistemi sakatliklar nedeniyle devamliligi saglamakta güclük cekiyor. Ribery'nin ikinci bir doksan dakika cikarmasi pek olasi degil iken Robben'in durumu hala süpheli ve buna karsilik Gomez ile Schweinsteiger muhtemelen sahada olacaktir.

1985 yilinda Hamburg-Sparta Rotterdam karsilasmasinda teknik adamlar birbirlerine karsi mücadele etmis, Van Gaal ne o gün ne de bu sene Magath karsisinda yenilgi yüzü görmemistir.

Magath artik derin ve kesintisiz uyku uyuyamadigini, sürekli olarak aklinda binbir türlü ihtimali düsündügünü belirtir iken Robben'in kendilerine attigi golü tekrar tekrar bir daha kafasinda yasadigini ve nasil tekrarlanmasini engelleriz konusuna deginir iken bu gibi oyunculari asla ve asla tamamen etkisiz hale getirilemeyeceginin altini cizerek belirtiyordu röportajinda.. Buna mükabil hamle önceligi ile oyun oynatmama üzerine de cesitli taktikleri kafasinda belirlemis durumdadir.

Bugüne kadar 80 kez karsilasmis olan iki takim arasindan Bayern 37 galibiyet alir iken Schalke ise 17 kez Bayerni devirmeyi basariyordu. 26 mac beraberlik ile biter iken Bayern'in attigi 160 gole karsilik Schalke 93 gol ile karsilik verebilmis. Bunun disinda büyük Avrupa galibiyetleri sonrasi Bayern Münih yaklasik on yildir (22) Bundesligada mac kaybetmemis. Her türlü istatistik Bayern'den yana olur iken bu mac icin beraberlik galibiyete göre cok daha ihtimal dahilindedir..

Her bakimdan keyifli bir karsilasma olacaktir..

15 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

Beraberlik kokan bir maç gibi sanki

Dobrowski dedi ki...

bana da öyle geliyo epey zevkli bi mücadele olur. bekliyoruz..

mrt309 dedi ki...

Sen ligin yayın hakkını al ve her hafta birer ikişer maç yayınla. Sonra gel şampiyonluk yarışındaki en önemli maçı yayınlama. Aferin TRT.

Borges dedi ki...

Ya Arkadaslar TRT maci vermiyor mu gercekten ? Mümkün degil yahu bu.

VendettA dedi ki...

TRT Haber yayınlayacak galiba maçı.

mrt309 dedi ki...

TRT Haber veriyor. Haklarını yemişim göremeyince TRT3 ve TRT1'in yayın akışlarında.

delorean dedi ki...

Eh Münih artık şampiyonluğu bırakmaz sanıyorum.Tabi şampiyonlar ligindeki durumu da belirleyici olur. Berlin son çırpınışları yapıyor ama fikstürüne baktım da 5 maçta 3 puan alırsa başarı olur bence. Dortmund da yıllar sonra ilk kez şampiyonlar ligine bu kadar yaklaştı puan farkı 1'e kadar indi ve haftaya Leverkusen-Münih maçı olacak.Diğer tarafta Klopp eski takımından 3 puan alırsa muhtemelen 3.sıraya yerleşir Dortmund.100.yılında bu sene hedefimiz yok diye başlayan bir takım için büyük başarı olur lig 3.lüğü.

Borges dedi ki...

delorean: Siki takip ettigini biliyorum yani burasini ve BUndesligayi. Aslinda cok genis bir özet alacaktik ilk sekiz ve son üc takimi iceren ama hastaneden geldim ve sabahin körü yine hastane.. Kizarkadasim rahatsizlandi. Su durum bi gitsin, geldigimde ilk isim Bayenrinden dortmundundan frankfurtuna cok genis bir özet ve yazinin ikinci bölümü. O zamana kadar..

Taci YALÇIN dedi ki...

Maçın ikinci yarısı iğrençti onu belirtelim. İzlerken iyi ki Schalke taraftarı değilim dedim dedim durdum. Geçmiş olsun Borges. Sağlık önemli tabii. Ama yenge de tam haftasında hastalanmış yahu, acayip bir heyecanla girmiştim bloga oysa :) Şaka tabii ki, umarım kızmazsın. Selamlar.

Alengirli İşlerin Adamı dedi ki...

Geçmiş olsun. Twitter'ı kapatmasaydın keşke

Borges dedi ki...

Taci Yalcin: Bence böyle sakalar yapma, insanin sagliginin yaninda hele ki bu gibi detaylarin önemsizligi bir yana sakasi bile hos degil.

Alengirli Islerin Adami: Twitter'i kapatmadim, BorgesBlog olarak ismi degisti zira blog harici bir insan orada beni takip etmiyor.

Ilginize cok cok tskler.

Zinedine Zidane dedi ki...

hesap kitap adamı Van Gaal Hamit e rağmen kazandı. Gelsenkirchenli işçiler adına üzüldük.

Taci YALÇIN dedi ki...

Borges, kastım gerçekten hastalık/sağlık durumlarını küçümsemek değil, bilakis blogun sıkı takipçisi olduğumu ve yorumlarını önemsediğimi belirtmekti. Aksi haddimize olmadığı gibi, normal bir insanın da işi değil zaten. Özür dilerim yanlış aktardıysam.

Borges dedi ki...

Taci Yalcin: Sen kusurumuza bakma, hassas bir dönemde abarti bir tepki oluyor bazen.. Yoksa seni de biliriz, kötü niyet de yok ama bazen oluyor böyle..

Tekrardan abarti algilyasi nedeniyle Özür..

Taci YALÇIN dedi ki...

Umarım önemli bir şeyi yoktur. Sağlık başka bir kavram hakikaten. İnsan böyle durumlarda hassas olabiliyor çok haklısın. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer.. Blog falan bahane, bunu daha önce de konuşmuştuk. Ben bu blog olmasa da seni bilirim, seni sayarım, elimden geldiğince dostluğumu (kabul edersen) esirgemem. Olur böyle şeyler bazen deyip geçmek lazım.. Bazen oluyor gerçekten. Bazen hastalıklar da oluyor, kazalar da oluyor.. Hayatın getirisi bu. Güçlü kalmak lazım. Güzel günlerin yakın olduğuna eminim, çünkü hiçbir zaman "hep aynı gitmiyor."