28 Nisan 2010

Van Bommel - Effenberg Röportaji.!



Formunun her bakimdan zirvesinde olan Van Bommel ile benzer özellikler tasidigini düsündügüm Effenberg'i Bild gazetesi bir araya getirmis ve müthis bir röportaj gerceklesmistir. Liderlik konusu önemlidir zira benim takimimin ana problemlerinden birisi de kaptani, lideridir. Hepsini degil ama birazini suraya aktaralim dedik zira iki oyuncunun tavirlari, düsünceleri Sampiyonlar Ligi finaline ulasilamasinda oldukca önemli rol oynamistir..

-Ribery ile son cikan olaylardan sonra konustunuz mu Herr Van Bommel ?

Van Bommel: Hayir konusmadik, onu rahat biraktik ve sanirim bizim ona yapabilecegimiz en büyük iyilik onu kendisiyle bas basa birakmak..

Effenberg: Tam da böyle yapilmasi gerekir. Benim zamanimda da Lizarazu ETA tarafindan tehtit edildigi vakit ayni sekilde davranmis, onunla bu konu hakkinda hic konusmamistim. Aylar boyunca korumalarla gezmek zorunda kalmisti ve Bayern Kaptaninin ne yapacagi konusunda hisleri oldukca kuvvetli olmasi gerekir.

-Su zamana kadar yasadiginiz en kötü tecrübe nedir ?

Van Bommel: Gecen sene Klinsmann beni kaptan yaptiktan sonra yedege cekmesiydi. Kimse bunun ne anlama geldigini anlayamadi. Elbette kaptan olarak kendimi frenledim ve takima gerekli hizmeti vermeye devam ettim.

-Sizler oyuncu tipolojisi acisindan birbirinize cok benziyorsunuz, agresif ..

Effenberg: Ben senin kadar kötü degildim Mark. Nihayetinde ben topa da giriyordum.!

Van Bommel: heyy dikkat.. Ben asla ve asla kasti faul yapmiyorum.! Arada sirada oluyor iste öyle..

Effenberg: Tamam, tamam.. bu bizim icimizde var (liderlik) ve bu antrenman edilerek ögrenilemez. Bazen bunlar da gereklidir zaten..



Van Bommel: bizim gibi oyuncular saha icerisinde cok fazla hos karsilanmiyor ve biraz da cilgin oluyorlar lakin buna takimin ihtiyaci oluyor. Sonucta degerli olan kazanma istegini acimasiz bir sekilde sahaya koyacak oyuncular.. (bu her ikimizde de var) Bizler takimdaki insanlarla cok yakin olup sürekli kafelerde bulusup kahve icemeyiz belki ama sonucta bakilan nokta sadece ne kadar basarili oldugudur takimin.. (Borges: Biz de pek öyle degil. Ne kadar Galatasarayli, ne kadar ruhlu, ne kadar kirgin, duygusal vesaire. Basari mi ? Gec.!)

Effenberg: tam da böyle.. Bunlarla bir yere variliyor zaten. Bizim 2001'de olmazsa olmaz bir kazanma hirsimiz vardi, siz de bugün buna sahipsiniz Biz 2001 'de Ottmar Hitzfeld yani "General" vardi, sizin de ayni sekilde Van Gaal.. O da Hitzfeld gibi lider oyuncularla cok iyi anlasiyor..

-Sampiyonlar Ligi icin prim belirlendi mi ?

Van Bommel: Henüz degil..

Effenberg: Endise etmeyin, Hoeness her seyi ayarlamistir. 2001'de Final macinin bitiminden 15 dakika sonra sampanyalar ve biralardan dolayi islanmis vaziyette bizler dusun altinda iken aciklanmisti. Ben Hoeness'e sadece ve sadece tüm oyunculara -final macinda oynamayanlar dahil- esit bir sekilde prim ödenmesi konusunun cok önemli oldugun belirttim.

Van Bommel: Bu senin iyi bir kaptan oldugunu gösterir, ben de bunu yapacagim.

Ballack, Milli takiim kaptani olarak Podolski'den mac icerisinde tokat yedi. Siz olsaydiniz nasil tepki verirdiniz ?

Effenberg: Bizde olsaydi herhangi bir tepki vermeye gerek yok zira biz olsaydik böyle bir sey asla gerceklesemezdi. Podolski o gücü kendisinde asla bulamazdi, yeterli bir cevap olmustur saniyorum.

5 yorum:

glove dedi ki...

Şu son resmi gördükten sonra, Dortmund taraftarlarının Effenberg'i de muzlarla karşılayıp karşılamadıklarını merak ettim doğrusu

sukullaci dedi ki...

oyşh! effenberg abimizde hulk gibi uruk-hai gibi viking gibi bişeymiş yav!

Erdem Karakuş dedi ki...

Effenberg'i orta saha oyuncuları arasında ve liderlik bakımında her zaman tek geçerim. Galatasaray'ın ve Türk futbolunun en çok ihtiyaç duyduğu adam Effenberg tarzı adamlardır.

seanpenn dedi ki...

Ben senin kadar kötü degildim Mark. Nihayetinde ben topa da giriyordum.!
sen kocaman bi çılgınsın efe.

UyAha dedi ki...

effenberg'i illa türkiye'den bir futbolcuya benzeteceksek bu kişi ünal karaman'dan başkası olmazdı sanırım.

ayrıca hangi sene olduğunu hatırlamıyorum ama ligin son maçında 90. dakikada gol atıp şampiyon yapmıştı bayern'i.