3 Mayıs 2010

2001-2010.!



Bazi klupler digerlerinden ayrilir. Kendilerine has kosullari vardir ve bu yüzden sadece orada gecerli olan basari receteleri söz konusu..

2001 Mayis.. St.Pauli klubü 4.kez Bundesligaya tesrif eder iken bu basarida önemli rol oynayan oyuncusu Holger Stanislawski 1.Bundesligaya cikisi kutlayanlar arasinda..



Ve bugün.. St.Pauli, Greuther Fürth'ü evinde 4-1 yenerek tekrardan 1.Bundesligaya eleme maci yapmadan gecis yapiyor ve basindaki adam...



..gecmiste takimi oyuncu olarak 1.Bundesligaya tasiyan Holger Stanislawski..

2 yorum:

Osman dedi ki...

Alakasiz gibi duracak belki, ama 1 Mayis'ta biraz ülkücü gecmisi olan bir abimizle Karabükspor'un Taksim cikarmasina degindik, cok ezbere ögrenilmis bir kalip üslubunla söyledi ki "bence yanlis hareket bunlar, spor kulübü spor kulübü kalmalidir, öyle siyaset, spor her sey ic ice girmemeli".

Yani, "ne sagciyiz ne solcu, futbolcuyuz futbolcu" kafasi.

"Siyasi durus" sadece politika, siyaset ile sinirli degil elbette. Bir kimliginiz vardir, kulüb olarak, kendi kültürünüz. Iste, Almanya'da misal belli bir aykiri ve muhalif durusu olan, ve bu yüzden ülke capinda büyük sempati gören St. Pauli. Inatla Almanya'nin en büyük ligine girmeyi hep basariyor. Onlari yasatan zira bu duruslari.

Keske bizim de böyle bir kulübümüz olsa Türkiye Süper Ligi'nde. Karabükspor bu durusu ne kadar sürdürebilir, görecegiz.

outlaw dedi ki...

hep içimde kalacak herhalde fürth'de maçın ardından sahaya koşanların arasında yeralamamış olmak...