6 Mayıs 2010

2010 Dünya Kupasi Almanya Kadrosu.!



Sonunda 2010 Kadrosunu Löw acikladi. 27 kisilik Kadro 1 Haziran sonrasi 4 kisiyi tasfiye edecektir. Aogo,Badstuber sürpriz isimler olur iken Lazio'ya milli takimda oynamak icin giden ve fakat sürekli yedek kalan Hitzslperger ise cagrilmadi.

Kaleciler: Butt (Bayern), Neuer (Schalke), Wiese (Bremen)

En büyük tartisma burada yasaniyor. Almanyanin Kahn gibi öne cikan bir kalecisi olmadi ve digerleri hemen hemen ayni seviyede. Enke, her bakimdan bir numarayi almis ve tartismalari sonlandirmis iken yasanilan aci olay belirsizligi yeniden dogurdu. Rene Adler, diger bütün kalecilerden bir adim öne cikip en azindan 1 numara kim sorusunu netlestirdigi bir durumda sakatlik haberi ile yeniden basa döndük. Simdi Bayern Münih'in ilgisi ile Neuer biraz daha öne cikmis durumda ama Wiese-Neuer ikilisi sürekli olarak konsantre sorunu yasayan ve bu yüzden sahip olduklari üstün kalecilik yeteneklerine ragmen güven vermeyen konumdalar.. Ücüncü kaleci ise daha cok "abilik" yapmasi gereken, futbolculugundan cok tecrübesinden yararlanilmak üzere düsünülüp bir secim yapildi. Bu kadar talihsiz olaylarin yasandigi yerde Butt'u kaleye gecirecek kosullar gerceklesir mi ? Hayat bu.. Bugün sakatlanan Adler, zamaninda Butt'un yoklugunda oynadigi bir Schalke macinda aslan kesilmesi ile bu konuma gelmisti. Simdi de tam tersi.. Sürpriz olmazsa eger Neuer, kaleyi alacak ve sansini iyi kullanirsa bir daha geri vermeyebilir..

Defans: Westermann (Schalke), Lahm (Bayern), Mertesacker (Bremen), Boateng (Hamburg), Beck (Hoffenheim), A. Friedrich (Berlin), Tasci (Stuttgart), Jansen (Hamburg), Badstuber (Bayern), Aogo (Hamburg)

Aogo ve Badstuber sürpriz isimler. Bir baska düsündürücü nokta ise Lahm'in hangi kanadi savunacagidir.. Zira Almanya milli takiminin su durumunda sol bek problemi var. Bugün icin Sol bek olarak alinan Aogo ve Badstuber'in milli gecmisi yok.. Jansen'in sakatligi dolayisla form durumu nedir bilmiyoruz.. Dolayisla burada yüksek ihtimal Lahm oynayacaktir. Stoper ikilisi Mertesacker ve Westermann olur iken sag bek pozisyonu icin sayet kirmizi görmez ya da sacmalik yasanmazsa Boateng.. DÜsük ihtimal Beck.. Ofansif bir kadro olusturmak isterseniz Jansen'i sola Lahm'i saga alabilirsiniz lakin her ikisinin de defansif acidan zayif olmasi ciddi sorunlar olusturabilir.. Badstuber sanilanin aksine kalacaktir zira Serdar'in disinda stoper icin en ciddi ikinci adaydir kendisi.. Butt ve Badstuber, serinkanliliklari, sessiz-sakin yapilari ve konsantre futbollariyla kendilerinden cok daha yetenekli olanlarin önüne gecebilir..

Orta Saha: Ballack (Chelsea), Khedira (Stuttgart), Trochowski (Hamburg), Marin (Bremen), Schweinsteiger (Bayern), Träsch (Stuttgart), Özil (Bremen), Kroos (Leverkusen, Yazdan sonra artik Bayern)

Degisen futbol dünyasinda mevkileri belirlemek de artik iyice zorlasti. Buraya bakarak eksik yok diyoruz ama forvete yazilan Müller ya da geride sol bek olarak algilanan Jansen'in de buraya eklemlenip fazlalik olusturmasi düsünebilir zira bana göre defansin disinda adam cekilecek bölge burasi. Ön bölge icin düsünülen 3 oyuncu Özil,Kroos,Marin,Trochowski.Khedira ve hatta Müller.. Fazla. Dolayisla Trocwhoski'nin 1 Mayis günü aciklanacak olan kadroda yer almayacagini dusunuyorum. Özil-Kroos-Marin üclüsünün kalmasi gerektigini düsünür iken buna göre bir taktiksel anlayisin nasil olacagini da merak etmiyor degilim. Bugün icin Almanya adina en iyi sistemin 4-2-3-1 oldugunu düsünür iken orta sahanin arkasindaki iki ismin de önemine dikkat cekmek gerekir. Frgins'in son dönemde oynadigi oyuna ragmen kadroda olmamasini da anlamis degilim. Träsch ise hem Hitzslperger'in hem de Frings'in olmadigi konumda secilebilecek en iyi adaydi, muhtesem bir performans gösterdi Gross yönetimi altinda.. Ki ayni zamanda on bölgenin artik degisme oyuncusu da Ballack ile beraber Schweinsteiger olmustur, bu da Rolfes,Hitzslperger,Frings, Gentner gibi oyunculardan vazgecmek durumunda kalan Löw'e yapilmis cok önemli bir Van Gaal kiyagidir. Keza Khedira'yi da almazdim ben.. Cok iyiydi ama bu sene degil.

Forvet: Podolski (Köln), Klose (Bayern), Kießling (Leverkusen), Cacau (Stuttgart), Müller (Bayern), Gomez (Bayern)

Normalde 5 forvet olur ama burada bulunan 6.forvet adayi Müller orta saha olarak düsünülmesi cok daha mantikli. Dolayisla buradan bir kayip yasanilacagini düsünmüyorum 1 Haziran sabahi.. Tek merkez forvet oynanildigini düsünürsek eger -misal 4-5-1- burada yer alan Podolski,Müller ve hatta Cacau orta sahanin icerisine yerlestirilebilir.

Kadronun icerisinden 4 kisi eksilecektir ve bana bunlardan ücü su sekilde olacaktir(tahminim): Trochowski, Beck ve Khedira.. Son isim de sondan bir önceki gün aciklayacagim zira bu Süpriz;)

27 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

kusura bakmayın, ama merak ettim;

bu kadroda kaç tane türk, polonyalı, vs asıllı oyuncu var?

Borges dedi ki...

Saymadim ama coktur. Ilk akla gelenler Mesut,Serdar,Klose,Podolski,Cacau,Gomez,Boateng, trochowski filan diye gider..

benden bu kadar dedi ki...

yav orhan abi sen de bi alemsin, 10 gün piyasada yoksun, sonra bi anda 78465 tane yazı yazıosun. biz de işi gücü olan insanlarız sonuçta. şöyle hafif hafif yazsan, sindire sindire.. :)

şaka bi yana, ben hepsini okuyorum. ellerine sağlık.

bi de ben bu blogu okurken hep türk sanat müziği dinliyorum nedense. "ben gamlı hazan sense bahar" çalıyor mesela şu anda.. "benim yazılarım müzeyyen senar eşliğinde mi dinlenir bre aymazlar!" diyorsan bilelim, ayağımızı denk alalım :)

o kadar saçmaladıktan sonra yazı ile alakalı bi iki karalayalım.

1) rost kötü kaleci midir? abilik görevi butt yerine ona verilse daha hoş olmaz mıydı?

2) fenerbahçe'den gireyim konuya. fenerbahçe'de sanılanın aksine alex'in arkasını toplamak için değil, hücumcu ama defansları zayıf beklerin çıkışında problem yaşamamak için çift önlibero oynanır. nitekim alex'in olduğu gibi çift forvet oynayan nice takımda orta saha bazen tek ön libero'ya da dayandırılmış ve güzel sonuç alınmıştır, yakın örnek magath wolfsburg'u, ligdeki mourinho inter'idir. almanya'da da buna benzer bi problem var ve bu problemi yine orta sahayı sıkı tutarak çözmeye çalışacaklar. benim gözümde orta saha khedira, ballack, schweinsteiger olur. 6 forvet çağıran takımın ileri üçlüsünde sanmıyorum ki khedira olsun :)

3) ileri 3'lü de mesut'un yeri kesin gibi, son yazından çıkardığıma göre.. geri kalan forvetler arasında seneyi en iyi geçiren Kießling veya gomez en uçta olur sanki. öbür uca da gomez'i yazacağıma marin'i yazarım. yani gomez her türlü iyi oyuncudur, lakin oynayabileceği mevkiler dolu gibi bu kupada için..

ahkam da kestim, ben gideyim en iyisi.

not: podolski iyi bi kamp geçirmezse kesin yolcu bence.

Osman dedi ki...

@gerisi önemli degil

Dennis Aogo (Babasi Nijeryali)
Jerome Boateng (Babasi Ganali)
Serdar Tasci (Bizim Oglan)
Sami Khedira (Babasi Tunuslu)
Marko Marin (Sirp-Bosnak)
Mesut Özil (Bizim Oglan)
Piotr Trochowski (Polonyali)
Cacau (oOo)
Mario Gomez (Babasi Isypanyol)
Miroslav Klose (Polonyali)
Lukas Podolski (Polonyali)

cok alakasiz, ama eklicem:

Stefan Kießling (yillarca Nürnberg’te bir Türk ailesinin evinde kiraci kalmis ;) )

cikkoleite dedi ki...

3 Kalecinin de kadroda kalacagini düsünürsek bence Beck,Träsch,Serdar ve Klose-Gomez-Podolski üclüsünden birisi kadrodan cikarilir diye düsünüyorum.
Bence Trochowski sans bulursa hazirlik maclarinda performansi ile Träsch´in önüne gececektir.Ben onun yeteneklerine inaniyorum.
Khedira da Balack-Schweini ikilisini yedekleyecek tek oyuncu.Bence o da kadroda kalir.
Klose veya Podolski´siz bir Almanya izleyebiliriz Afrika´da.Bence bu ikisinden birisinin alinmamasi büyük sürpriz olur.Zira Klose ve Poldi elemelerde attiklari gollerle grubu Rusya önünde 1. bitiren Almanya´nin en önemli skorerleriydiler.Özellikle de Klose!

Unknown dedi ki...

Borges , Bayern - Lyon maçı sırasında isviçre kanalı Lyonun kalecisin seneye bayern forması giyeceğini söyledi ,var mı böyle bir durum ?

Borges dedi ki...

Osman: Güzel bir bilgi bu ;) Ben ona Nürnberg zamanlarindan beri hastayim zaten.. Benim kardesin en cok sevdigi futbolcuydu Nürnberg'de iken..

Ale: O haberler burada da cok gecti hatta Lizarazu mutlaka bu kaleciyi alin diye belirtmisti ama kesinlesen bir sey yok, sahsen ben cok begenirim ve umarim gelir.. Baska acidan Butt da ikinci baharini süperstar olarak yasiyor, belli olmaz ;)

Cikozi: Träsch ve Trochowski.. aslinda Trochowski'yi ben cok begenirim ve bu ikisinden birisi gidecektir ama iste bunu da biraz kamp dönemi belirleyecek. Sakatliklar, takim ici durumlar filan etkili oluyor sezon icerisinde..

Ama asla ve asla Klose'den ve Podolski den vazgecmez Löw. Zira Klose takimin bes temel tasindan birisini olusturuyor ve Podolskinin de yaptiklari ortada.. basa bu iki isim yazilir derim ben. Illa da birinden vazgecilecekse de Cacau olur..

fd dedi ki...

Kadroda cok büyük süprizler yok aslinda.

Jansen iyilesirse, Aogo kesin elenir. Iyilesmez ise, Jansen gider.

Diger tahminlerim: Marin, Beck, Kießling

Träsch'in cok yönlü olmasi itibariyle elenecegine inanmiyorum, ayrica Stuttgart faktörü var :)

Borges dedi ki...

Bence Kroos gider Marin yine gitmez, yani olmasi gereken bu. Marin süper bir performans gösterdi. Beck,Khedira .. Träsch ya da Trochowski diyorum ben ;) Kiessling gider mi ? mümkiün degil belki cacau..

fd dedi ki...

Löw takintili bir adam, bu konuda Terim'den cok uzak degil. Marin ve Kießling'i hicbir zaman tutmadi tam olarak ve kadrosunda tutarsa büyük süpriz olur. Bana sorarsan, bende Marin derim tabii ki :) Träsch ve Cacau hic olmazsa Stuttgart kontenjani nedeniyle kalir.

Borges dedi ki...

fd: Takintili oldugu konusunda hemfikiriz. Kim olursa olsun Frings bu kadroda yer almalidir. Olasi bir Ballack-Schweinsteiger cezasinda onlarin yerini doldurabilir ki müthis oynadi son ceyrekte.. Ayni zamanda lider oyuncuydu.Özellikle Balack'in yoklugunu dolduracak iki üc bundesligist oyuncudan birisi ama.. takti ona bir kere..

Özil-Kroos-Marin birisi gider mi ? Sanmiyorum.

Cacau su bakimdan kalacak bana göre. Kiessling ve Cacau forvet arkasi oynayabilecek yetenege sahipler. Klose-Gomez ile Podolski-Müller arasi bir kimlik. Bu acidan Kuranyi giremedi zaten araya. bence Müller'i orta saha düsünüyor ve forvet kismindan bir cikartma yapmayacaktir ama tabi ki bence ;)

fd dedi ki...

4-2-3-1 oynatirsa, cacau ve müller sagda oynayabilecek iki isim. trochowski sag tarafi sevmiyor, marin öyle. performansa bakarsan trochowski de gitmesi lazim ama serbest vurusu ve zor zamanlarda uzaktan cekilecek sutlarla gol bulacak nadir isimlerden birisi.

sonuc olarak ne yapsa suclu cikacak :))

bence hic konusulmayan ama mutlaka gündeme gelmesi gereken sey ballack-schweinsteiger ikilisi. dedigin gibi frings veya benzer bir isim mutlaka olmaliydi, zira ballack-schweinsteiger ne kadar uyumlu olacak mechul. arjantin macinda cok dengesiz gözüktüler. eger bundan sonraki hazirlik maclari ve ilk grup maclarinda da bu görüntü devam ederse, bir khedira hamlesi bekliyorum.

Sacit Tekin dedi ki...

Trochowski kalacak bence, gidenlerden biri Marin olacak

Borges dedi ki...

fd: Aslinda kadroya baktigimiz zaman bir kucuk ihtimal de Schweinsteiger'i merkezde degil de sag kenarda kullanacak olmasidir. Zira ondan baska orada oynayacak oyuncu yok gibi. Gerci zorlarsan Özil de oynar marin de kroos da ama yine de .. O zaman träsch,Khedira.Trochowski fazlaligi anlamli olur yoksa;

Schweinsteiger,Ballack,Khedira,trochowski,Träsch..

Ya Trochowski ya da Schweinsteiger sag kenarda oynayabilir. Yoksa iki defansif orta sahaya 5 aday olmus oluyor. Özil,Marin,Kroos harici ön üclü icin aday yok gibi.. Elbette forvet mevkisinde yer alan Cacau,Podolski,Müller'in de önde oynama ihtimali var. Ama Sag kenar ciddi bir soru isareti..

Borges dedi ki...

Sacit Tekin: Ordan birisi gidecekse bu Kroos olur, mArin olmaz diye dusunuyorum ama Löw bu.. bekleyip görecegiz ;)

aks111 dedi ki...

Trochowski yi bende beğenirim ama nedense benim gözüme batıyo artık :).Adam solda topu alıyor sağ ayağına çekiyor yolluyor kaleye.Tamam şutuna güveniyosun zaten fantastik golleride vardır biliyorum ama bazen ataklarıda bozuyor.Onun dışında Almanya baya geçnleşmiş alınmayan gençlerde var kaliteli takım gibi duruyor tek eksik tecrübe o da ballack la butt la klose ile filan çözülmeye çalışılcak herhalde.Bu arada hitzsperger geçen oyuna girdi lazioda öyle gördüm yoksa unutmuştum :).Lazio oynatmıyor olabilir ama türkiye de rahat olabilir.Özellikle galatasaraya yakışır.

aks111 dedi ki...

Evet bide marco reus olsaydı kadroda iyi olurdu onda iş var gibi duruyor.Bu arada trochowski solak galiba orda hata yapmış olabilirim ama sürekli vuruyo işte sağ sol farketmez :).

Muhsin MORDENİZ dedi ki...

löw takıntılı bir seçim yapmış misal bizim serdar hangi özellikleri ile milli takıma seçilmiş anlamış değilim gene ligin uzak ara en iyi alman stoperi mats hummels malta maçı için çağırmak abes olmuş gene sol bekte son 2 yılın en iyi adamı marcell schaffer varken aogo tercihi yanlış miro klose son iki kupada 5 er gol atmasının hatırna alınmış ama kuranyi-cacau tercihi skandal zaten almanya geçen yıl 3 yaş grubunda alt yapı avrupa şampiyonu oldu son 3 yılda bundesliga gelişmekte bikaç yıl içinde ingiltere ligini yakalayacak gibiler löw kupadan sonra giderse şaşmam en genç takım ama daha da genç olabilridi ...
benim 11 im şöyle
neuer
freidrich-westermann-mertascker-lahm
scwinsteiger-ballack
özil-müller-kroos
kiessling

Muhsin MORDENİZ dedi ki...

bu arada bu yabancı asıllı mevzusu baydı maçı anlatan spikerlerin polonya asıllı-nijeryalı-ganalı sözcüğüü her top geldiğinde tekrarlaması çok kötü afrikalıların zaten çoğu anne tarafından alman ispanyollarda öyle alman bağı olmayan cacau ve bizimkiler var sadece polonyalılar zaten alman polonya durumu karışık podolskinin dedesi alman diye duymuştum bunu söylerken bizim takımda 26 yaşında bu ülkeye gelmiş brezilyalı oynadığını unutmak abesle iştigal etmektir göçmende olsa futbolu almanyada ötğrenmiş orda doğmuş adamlara her topu ayağına alınca polonya sıllı alman demek çok saçma maçın başında bir not düşersin ama 90 dakika bunu vurgulamak olsa olsa ayıp olur....

Taci YALÇIN dedi ki...

Valla bana forvet bölgesinden bir eksiltme yapacakmış gibi geliyor. İhale Cacau'ya kalır gibi ya bakalım.. Özil, Kroos, Müller 3'lüsüyle oynardım ben olsam. Ya da işte Kroos yerine Marin. Önlerinde de Kiessling'i tek bırakırdım. Ya da Gomez'i işte. Ballack ve Schw. gerçekten at sikine kelebek oluyor çok afedersiniz o kadroda. Frings görüşüne kesinlikle katılıyorum.

delorean dedi ki...

Löw'ün hakedeni seçeceğini düşünüyordum da son zamanlarda fikirlerim değişti iyice.Hummels'i neden almıyorsun allah aşkına Löw. Mertesacker - Hummels ortada oynasa sırıtmaz bu takımda.Kicker'in not değerlendirmesinde sadece Mertesacker tarafından geçilmiş bu sene Hummels.Başka bi ligi mi izledin sen Löw

Borges dedi ki...

delorean: Su kesin ki kaybeden takimlarin basinda Dortmund geliyor bu secimlerde.. Weidenfeller, Hummels.. Hummels bence de alinmaliydi ama sadece performansa bakarak bir degerlendirme cok degil.

Sef Mertesacker ise onunla en iyi anlasan oyuncu alinmaliydi misal hic oynamasa da sakat olmasaydi kesinlikle Metzelder ilk secim olurdu gibi.. BU yüzden Westermann tercihi dogru ama yedegi hummels olabilirdi..

Unknown dedi ki...

Aaron Hunt'u neden hiç düşünmemiş acaba? Mats Hummels'de Malta maçı için seçilmiş ama dünya kupası kadrosu için hala seçilme şansı varmı? Tabi birde Marco Reus Ve Aaron Hunt'ın?

seanpenn dedi ki...

alakasız olacak belki ama sen bilirsin diye sorayım dedim.patrick helmes geçen sene rahat 15 üstü gol atmıştı bu sene kayıplarda sakatmı,formsuzmu neler oldu bu adama.

seanpenn dedi ki...

borges bundan önce yorumları umursardı...

Borges dedi ki...

Seanpenn: bazen ayni anda yorumlar gelir, birisini cevaplayayim digerine gecerim dersin ama cevaplar, sunlar bunlar derken arada unutulur. Buradan bakman gerekir bazen.. Tamamen unutmusum ben.

Patrick Helmes cok agir bir sakatlik yasadi ve uzun süre yoktu. Geldiginde ise yerine Eren Derdiyok oynuyordu, onu kesmek mümkün olmadi. Simdi Eren-Kiessling'in arkasinda yavas yavas yerini buluyor. Transfer etmek isteyen klupler de var, hoffenheim gibi. Tam olarak saglikli bir sekilde seneye görecegiz onu sanirim.

seanpenn dedi ki...

genelde nette araştırmadan soru sormam ama bu helmes insanının türkçe sitelerde ne sakatlıkla ne formsuzlukla ilgili birşeyini bulamadığım için sana sorayım dedim.
insan takip ettiği bir bloga yorum yazınca sanki orayı satın almış gibi sahipleniyor ve anlamsız bi şekilde yazarından her sorusuna cvp bekliyor(en azından bende böyle oluyormuş demekki)
alkolünde etkisi ile bi alınganlık söz konusu olmuş kusura bakma :)
cevap içinde teşekkürler