3 Mayıs 2010

Baskent Düserken..!



Hertha Berlin düstü.. ve gelecek sezon Bundesliga Avrupada baskentten takimi olmayan tek lig olarak devam edecektir serüvenine..

Sampiyonlar Ligi bileti ile düsmek arasi gidip gelen bir klubün cok daha detayli bir sekilde incelenmesi gerekir.. Cok fazla oyuncu sirkulasyonu yasamamasina ragmen böyle bir dalgalanmanin nedeni ayni zamanda futbolda basari icin önemli olan kriterleri de derinden etkiledigi icin daha detayli bir sekilde incelenmesi gereken sonu mutlu bitmeyen bir öyküdür Hertha'ninkisi..

3 yorum:

Thermo Rheumon dedi ki...

Aslında Hertha'nın bu duruma geleceği sene başından belli gibiydi de, kimse bu kadar zavallıca olmasını beklemiyordu.

2008-2009 yıllarını Berlin'de geçirmiş birisi olarak söyleyebilirim ki, o güzel yılda takım gerek taraftarıyla gerek oyuncularıyla iyi bir sezon geçirmenin yanısıra, oyuncular maksimumlarını vermeye çalışıyor ve taraftarın da pozitif etkisiyle zirve yarışına dahi katıldığı bir sezon geçiriyordu Hertha.Union Berlin de şehrin öte yakasında üst lige yükselme başarısını yaşarken 20.000 kişilik Mauerpark stadını taraftar hıncahınç dolduruyordu. Berlin takımları için genel olarak iyi bir sezondu yani.

Berlin'de izlediğim son maç olan sezon açılış maçı olan Hannover 96 - Hertha Berlin maçı, ömrü hayatımda izlediğim en kötü maç olarak belleğime kazınırken,aslında her iki takım için de dibe vuruşun göstergesi gibiydi. Hertha, Pantelic'le sözleşme yenilememesi ve Voronin'in de kirasının bitmesi üzerine forvet hattında çok çaresiz kaldı.İyi bir kimya yakalamış bu ikilinin ve çok iyi bir sezon çıkarmış Voronin'in ve taraftarın gözdesi Pantelic'in gidişi ofansif gücü adeta sıfırladı. Simunic'in gidişiyle takım hem lidersiz kaldı, hem de defanstaki en önemli ve kaliteli kozunu kaybetti. Yeni transferler çok vasattı. Ve takımın ayakta kalan tek adamı herhalde Gojko Kacar'dı. Tabi ekonomik kriz vs. Hertha'nın belini büktüyse de, bu hale gelmesi de manidar, zira maçlarını belli bir dolulukta oynayan, sadık bir taraftar kitlesine sahip,Deutsche Bahn sponsorluğunda, en nihayetinde bir başkent takımı. Bütün bunların sonunda, sene başına dönüp bakıldığında ise,Hertha'nın bu hale gelmesi normal, ve hatta beklenen de birşeydi, biraz ağır olması dışında..

Osman dedi ki...

Yönetimdeki Hoeneß calkantisi bir yana, Almanya'nin duvarli tarihinden gelen bir yalniz kalmislik, Hertha'ya hic Bati Alman kulüpleri gibi gelisme imkani sunmadi.

Gel gelelim, Hertha BSC'de Berlin'de öyle ezelden beri taraftarlari ceken bir kulüp degil, fazla orta halli bir kulüp cünkü. Örnegin, bence Berlin'in krali Union'dur, ama onlarin de kökleri Dogu Almanya'da kaliyor.

Misal, baskent takimiyiz, o yüzden Hertha'yi pohpohlamaliyiz düsüncesiyle 90larin basindan beri Hertha'ya sunulan imkanlarin yarisi Union'un eline gecmis olsaydi, bence sari-beyazlilar coktandir Bundesliga'nin bir parcasi olmustu, cünkü seyirci destegi daha bir ayri.

Neyse, cok kisa fikirler bunlar. Uzun degerlendirmeni bekleyelim.

Borges dedi ki...

Therma Rheumon: Berlin asil büyük cikisini Pantelic'i yedege attigi zaman yapabildi. Voronin tartismasiz cok büyük katki yapti lakin Pantelic gecen sezonki basarinin cok da mimari degildi. Simunic elbette cok önemli bir kayip ama bu iki futbolcu bir takimi tepe taklak götürmemeli aslinda..

Raffael,Kacar, Ebert,Cicero, Friedrich vs cok iyi oyunculardan kurulu bir kadrosu var. Diger takimlar ile kiyasa sokuldugunda "bu tam düsmelik" diyecek ölcüde bir sey söz konusu degil ve bu yüzden sürpriz bir gelismedir bana göre..

Gecen sene son ama son macta Sampiyonlar Ligini kaciran bir takim ne olursa olsun tüm zamanlarin en kötü maglubiyet serisini yasayabilecek kadar bir düsüs göstermesi... Olagan degildi.

Osman: Sansizliklar da mevcut. Falco Götz ya da gecen sene.. 200li yillarin basinda Deisler zamani filan hep iyi olmustur, Sampiyonlar Ligine kalmis bir ekiptir lakin Berlin sehrinin hali hazirda almanyani nen kötü ekonomisi olan 50.sehri olmasinin da etkileri biraz.. Zira ben o stadin dolduguna sahit olmadim..

Biraz da Yildiray,Deisler sansizliklarini da ekleyelim.. Hoeness calkantisi ve dahi sorunlar.. Cok genis capli ele alinacaktir ilerleyen günlerde.