6 Mayıs 2010

Besiktas Platz.!



Aslinda futbolla ilgisi yok. Besiktas ile Erlangen kardes semt olmuslar. Bes-Er ve Er-Bes gibi dernekler kurulmus iki yakada ve onun bir sonucudur bu. Erlangen belediyesi Belediye ile Sinema arasinda olan meydana "Besiktas" ismini vermis..

Ilginc olan nokta ise "$" harfinin de kullanilmasi.. Erlangen, Nürnberg'e yakin, pek cok arkadasimin oturdugu güzel bir sehir.. Bu gelisme beni bir sekilde mutlu etti. Osman Tok sagolsun iletti bu haberi ve sizinle de paylasalim istedik..

10 yorum:

Pan Monroe dedi ki...

sana da en kısa zamanda bi Türkçe klavye yollayacağım Borges :) güzel yazılarındaki tek problemi ortadan kaldırmak lazım.

outlaw dedi ki...

türkçe klavyeye gerek yok pan monroe, almanca klavyenin harfleri türkçe karakterleri basabilecek şekilde ayarlanabiliyor.

bir de erlangen'le beşiktaş "kardeş semt" olmadılar tabii, zira erlangen şehir. ama bu da herhalde istanbul'un hayvani büyüklüğünün kanıtı, semtleri almanya'da şehirlerle "kardeş"...

bir de "yapma borges" demek istiyorum, erlangen sevilir mi ya... bunu da erlangen'de üniversite okuyan bir insan olarak söylüyorum...

:=)

Borges dedi ki...

outlaw: Sehir-semt ayrimi aslinda Almanya-Türkiye arasi degisir. Benim icin Erlangen Nürnberg'in kazasi konumunda :)) Fürth ya da Stein da ayni sekilde. Bu Besiktas'a denk düsmesi acisindan..

Biliyorum ben de Türkce klavye kullanmasini ama gün icerisinde Almanca klavye ile yazi yazmak durumundayim ve ikide bir degisiklik yaparak ritmi düsürmek istemiyorum. Blog bu, fikrimi karsi tarafa iletebiliyorsam, tamamdir benim icin..

outlaw dedi ki...

ben de başlangıçta zorluk çektim türkçe karakterlere alışırken, ama şimdi artık klavye konusunda da "bilingual" oldum sanırım...

ve evet, almanya'da herşeyin "şehir" olması gibi bir durum var, ama erlangen beşiktaş'tan çok şehir dışındaki zengin banliyöler gibi, belki yeşilköy'ün falan eskiden şehir dışında kaldığı zaman gibi... bir de tabii erlangen'e gelene kadar daha neler var "şehir" olup da köy olması gereken...

Borges dedi ki...

outlaw: BU arada Amsterdam'a geliyor musun ? orada görüsüyor muyuz ?

outlaw dedi ki...

yok, ben ne yazık ki amsterdam'a gelemiyorum, çünkü çok sevdiğim bir insan nazilerin saldırısına uğradı. günlerce komada kaldı, dün de ameliyat oldu, hala belki bacağını kaybetme ihtimali var. ama size eğlenceler diliyorum, belki sen bu tarafa geldiğinde ya da ben aşağıya indiğim zaman görüşürüz. gerçi bizim biramız daha iyi... :-)

olayla ilgili yazmıstım borges:

http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2010/05/bir-cinayet-girisiminin-anatomisi.html

Osman dedi ki...

Bende 3-4 hafta önce seneler sonra eski bir Erlangenli ögrenci olarak bir aksamligina bulundum Erlangen'de... sevilir mi? Özel bir sevgi olur ancak, anilar, hatiralarla kalan. Ama git, yasa deseler, gitmem!

Aslinda 2003'te Erlangen de Nürnberg kenti sinirlarina dahil edildi. Semtlesmeye yeter mi bilmiyorum ama :)

Also servus, ben simdi Nürnberg'e gidiyorum!

outlaw dedi ki...

servus osman,

willkomm'n in nürmberch...

Krem dedi ki...

Bir kac haftadir duruyordu o tabela, meydanin resmi acilisi da gecen hafta yapilmis. Burda tekrar gormek hos oldu. Gelip de kendi gozunle gormek istersen haber ver goruselim. :)

Borges dedi ki...

Hakan Dilek: Erlangen'e arada bir ama Nürnberg'e mutlaka iki haftada bir ugrarim. Bir ara görüselim diycem de aslinda outlaw da var, Osman Tok da arada gelir, bir Almanya zirvesi yapmak gerek.. biraz daha insan olursa bir zirve mümkündür Nürnberg cevresinde..