4 Mayıs 2010

Kuranyi Dünya Kupasinda Yine Yok.!



Ben ki Kuranyisevmez bir adamim, bana bile koydu bu karar.

Ben O'nun yeteneginin ancak Magath kosullarinda aciga ciktigi zaman "yildiz" konumuna ulasabildigini düsünürüm. 2005'den bu yana Schalke'de gösterdigi performans ortadadir.. Lakin arkadas, üzüldüm cok..

Löw onu kadroya almayacagini sonunda acikladi.

5 Forvet götürecek.. Klose,Podolski,Kiessling,Gomez ve sanirim Cacau. Bunlarin yanina bir de Thomas Müller'i ekleyin..

Cacau ya da Müller Kuranyi'ye tercih edilmistir. Aslinda Kuranyi, yerine secilecek olan Cacau ya da Müller kadar performans göstermistir lakin Gomez-Klose ikilisinin disinda bir oyun yapisina sahip oyuncu olmamasindan dolayi disarida birakilmistir. Digerlerinin disaridan sut cekebilir, kenarlara kayip acik forvet seklinde oynayabilir olusu Kuranyi'nin önüne gecirmistir. Bu Kuranyi'nin zamaninda stadi devre arasinda terk etmesinden dolayi verilen bir ceza sonucu gelisen "ahlaki" degil "teknik" bir karardir.. Daha da önemlisi Kuranyi'nin orada olmamasini saglayan Cacau degildir zira Kiessling ile beraber bu senenin en formda isimlerinden bir tanesidir o da.. Daha cok Klose-Gomez ikilisinden Löw'ün vazgecememesidir..

Performansa göre bir forvet secimi yapilsaydi: 1-Kiessling 2 Kuranyi 3 Cacau 4 Klose 5 Podolski olurdu (Müller'i forvet saymazsak)

Milli takim performansina göre bir secim yapilsaydi : 1-Podolski 2 Klose 3 Kuranyi 4 Gomez 5..

Her ikisinde de ilk ücün icerisindeydi.

Burada sorun Kuranyi tarzi forvetler arasindaki secimde Kuranyi'nin distalanmasidir.

Klose,Gomez,Kiessling v.s.

En önemli teknik detay, Kiessling,Klose gibi oyuncularin digerleriyle daha rahat kombinasyona girebilecek teknige ve oyun zekasina sahip olmalaridir.

Bunlar isin aciklama kismi ama bir de söyle bakin:

Bir sezon boyunca 18 gol atiyorsunuz.. Siz degil de koca sezon boyunca sadece 1 gol atan Podolski ve 3 gol atan Klose Afrikaya gidiyor, üzülmez misiniz ?

Klinsmann sok bir kararla 2006 da Kuranyi'yi disarida birakmisti.

Bugün 2006 milli takim teknik kararlarinin Klinsmann'dan degil de Löw'den ciktigini cok iyi anliyoruz. Iki soku üst üste yasamasinin temelinde teknik olarak Kuranyi'nin Löw'ün sistemine uymamasi yatiyor..

Kuranyi ise öyle bir merhamet diledi ki insanin üzülmemesi imkansiz. Hata yaptim diyor, hem basin önünde hem de bizzat telefonla özür diledigini söylüyor ve acikcasi cocuk hayali olan Dünya Kupasinda forma giyme hayalinin gerceklesmesi icin her bakimdan her seyi yapmis ama yetmemistir bir sekilde..

Ne olursa olsun ne kadar teknik, ahlaki olursa olsun sonucta "adil" degil, bu kesin.. Olur da Klose-Podolski basarisizligi getirecek kötü performans sergilerse Löw'ün de bu sonu olur.

Gecmis oLsun Kuranyi ve artik iyi tatiller..

5 yorum:

nebilim dedi ki...

abi kuranyi bu resimde gol kaçıran guiza pozu vermiş..fenere mi geliyor ne :D

Borges dedi ki...

nebilim: Ehehee.. Eger Kuranyi biraz arastirma yapip mantikli hareket edecek olsa Fenerbahce'Ye gelirdi zira Guiza'nin arkasindan kim gelse siritmayacaktir gibi:)

Dejan dedi ki...

Löw'ü tekrar tebrik ediyorum ben bu konuda. Kuranyi çok gol atmış olabilir, ama pivot özellikleriyle öne çıkıyor ve temposu düşük oyunların adamı sanki. Seçtiği adamlar ise oyun temposunu yükseklerde oynayabilecek stilde adamlar. Kuranyi'ye üzülüyorum ben de, ama yapılması gereken buydu galiba.

Borges dedi ki...

Kaan Kavuskan: O da önemli kesinlikle. Daha cok taktiksel varyasyon icerisinde kenarlarina gelen oyuncularla iletisim problemi yasayacagini dusunuyor. Misal Klose,Kiessling top alir,verir, calim atar, ver kaca girer, daha bi kombine olur ama Kuranyi ?

Yine de formda bir golcüydü. Formda olan her yerde ve her zaman atar.. bu önemlidir bana göre ve bakalim, neler olacak..

varol döken dedi ki...

abi ne olur yazıp durma böyle, yaza yaza getireceksin olan yine benim gibi çilekeş fenerliye olacak (ahahah çilekeş dram olsun diye:)

istemiyorum kuranyi falan, yazacaksan gomez yaz kiessling yaz, cacau yaz hatta, kuranyi yazma...

gözünü sevem:)