5 Mayıs 2010

Mourinho Zamani Üzerine Van Gaal Röportaji.!



3 Yil boyunca Mourinho, Van Gaal'in asistani olarak calisti.(1997-2000) O günden baslayan ve bugüne kadar süren bir dostluklari var. Her mac sonrasi birbirlerini ararlar, sorarlar ve ayni zamanda birbirlerini de cok seven iki adam.. Bild, röportaj yapmis ve güzel kisimlarini buraya ekliyorum.. (calip cirpma) 22 Mayis öncesi bir aksilik olmazsa iki teknik adamin farkliliklarini ve güzelliklerini iceren bir post atmayi düsünüyorum.. Onun icin bu bir baslangic oLsun..

- Herr Van Gaal, 22 Mayis gecesi rakibiniz Inter ve onun basinda arkadasiniz Jose Mourinho var. Söyler misiniz 1997 senesinde Barcelona'da onu neden asistaniniz yaptiniz ?

Ben aslinda 1997'deki ilk yilimda Sportif direktör olacaktim. Antrenör Boby Robson üc kupa birden kazandi: Kupa galipleri kupasi, Süper Kupa ve Ispanya Kupasi. Nunez, sürpriz bir sekilde bana "antrenör olacaksin ve Robson da sana yardimci olacak" dedi.. Ben de Robson'a "Scouting" görevini verdim..Bu konusma aslinda üc kisi arasinda geciyordu lakin bir de dördüncü vardi, tercüman olarak orada olan Jose Mourinho..

- Mourinho'nun o zamanki görevi "Scouting" miydi ?

Evet ve buna fena bozulmustu.. "Ne ? 3 kupa aldik ve simdi biz mi gidiyoruz" diye tepki göstermisti. Ben de bu reaksiyonunu sevmis ve kendisine bunu iletip asistanim olabilecegini söyledim. Ki bu aslinda benim konseptime de uyuyordu. Her zaman gittigim farkli ülkelerin kültürünün icerisinden kendime bir yardimci secerim, burada da Hermann Gerland'da oldugu gibi..

-Mourinho'dan talep ettiginiz sey tam olarak neydi ?

Ilk üc ay icerisinde benim ispanyolcam henüz yeterli olmadigi icin bana bu konuda yardimci oldu. Bugün Bayern Münih'teki Egon Coordes ile ayni konumdaydi. Mourinho'dan istenilen oynayacagimiz rakibin teknik analizini yapip iki gün icerisinde bana sunmasiydi..

-Memnun muydunuz ondan ?

O bu görevi cok fazla önemsiyordu ve tam zamaninda üstelik evime getiriyordu. Her zaman terbiyeli, ahlakli bir görüntüsü vardi. Onun ilerleyisini/yükselisini izlemek benim icin cok keyif vericiydi. Bu karakterden böyle bir kisilik ortaya cikarmasi görülmeye degerdi.. Bana o zamanlar yardim edebilecegini biliyordum cunku bu konuda inanilmaz tutkulu bir karakter ortaya seriyordu.

Bu yüzden mi "Ben Louis'i seviyorum" diyor ?

O hemen onu gelistirebilecegimin farkina vardi. Ben onu biraz da egittigimi düsünüyorum. Analizleri cok iyiydi ve hemen onun bu isten anladigini farkedebiliyordunuz ve ben biraz bunlarin nasil yapilacagi konusunda onu yetistirdim. Ben diger bütün antrenörler ve insanlardan futbola bakis konusunda farkliyim ve onu da kendi yanima cektim. Sürekli olarak ekibin icerisine dahil ettim ve oyunculari antrenman ettirebildigi gibi Katalan Kupasi maclarinda yer yer benim yerime sahaya antrenör olarak da cikmistir.

Yine de cok ciddi felsefe farkliliklari söz konusu. Siz cekici, güzel futbol oynatmaya calisir iken Mourinho ise total defansif..

Bu böyle. O kazanmak icin oyunculari calistiriyor ben güzel futbol oynayip kazanmak icin mücadele veriyorum ve benim yolum daha zor..



.. Bu arada Mourinho'nun Nou Camp stadinda yaptigini ben asla yapmazdim. Bu kadar provake edici davranislarda bulunmazdim..

- Siz de Demichelis'i degistirdiginizde onu öptünüz, bu da Mourinhovari bir show degil miydi ?

bu spontane gelisen bir olaydir. Ya da ne düsünüyorsunuz ki karimi kiskandirmak icin mi Demichelis'i öpüyorum ? Demichelis, onu oynatmadigim icin bana kirgindi ve sonunda ona "Kim hakliydi" diye sordum ve o da "siz hakliydiniz hocam" dedigi zaman onu öperek karsilik verdim.

-Mourinho ile telefonlasiyor ve hatta sik sik smslesiyorsunuz..

Bunu siklikla yapiyoruz cünkü biz büyük basarilar kazandik. O Chelsea ve Barcelonayi eledi, biz kimsenin bize güvenmedigi bir ortamda Juventus'u ve Manchester United'i disariya cikardik. Bunlar büyük basarilardir.. Ve hey.. Simdi Madrid'te birbirimize karsi oynayacagiz.

-Onu tekrardan Co-Trainer olarak yaniniza almak ister misiniz ?

Sanirim o zamandan bu yana Mourinho kendisini yeteri kadar yukariya cikarmistir ve artik o benim yardimci antrenörüm olmak istemez ama ileride belki ben onun ..

-Onunla birlikte kirmizi sarap ictiniz mi ?

Hayir.. Sanirim onun tercihi daha cok Bira olacaktir.

10 yorum:

julien sorel dedi ki...

yuh, son cümledeki tevazuya bak! biz de türkiye'de kimlerle, hangi ruh hastaları ile uğraşıyoruz...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ya da ne düsünüyorsunuz ki karimi kiskandirmak icin mi Demichelis'i öpüyorum ? :) Zeki adam.

Bir de ben onun asistanı olurum belki derken...
Aslında işleri ego değil de bir devir daim olarak görüyor gibi.
Büyüklük aslında bu olsa gerek.
Egoyu yenmek olsa gerek büyüklük.

Borges dedi ki...

Cino-extensor: Van Gaal sanilanin aksine cok kibirli bir hocadir, ukala ve hazir cevap. Ama burada arkadasina takilmis biraz.

Ve evet extensor, zeki, cok zeki bir adam :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

en üstteki resimde mourinho memati gibi çıkmış. feci bakıyor :)

joeyknish dedi ki...

Her şeyi geçtim de; fotoda Mourinho, Van Gaal'in yardımcısından çok tetikçisi gibi durmuyor mu?

Borges dedi ki...

Gerisi önemli degil, joeyknish: ehehehe Öyle öyle, var mi mafyahavasi onda;)

aksilaz dedi ki...

Van Gaal yer yer Mourinho'ya dokundurmuş. Mourinho ilede bi röportaj yapılmalı artık.

SuMMaNuS dedi ki...

Van Gaal, güzel ve çekici futbol mu oynatmaya çalışıyormuş? Ben öyle düşünmüyorum. Zaten nedense oldum olası sevmiyorum bu adamı. Belki çok kibirli biri olmasından dolayıdır. Ama şu an Avrupa'da eskiden beri sempati duyduğum takımın başında, bu yüzden tarifsiz duygular içindeyim =)

Tabi ben ne yapacağım? Bayern Munich'in 98/99 sezonunda şampiyonluğunu yaşadığı formayı (ki kanımca gelmiş geçmiş en iyi formasıdır) (ahanda bu; http://u.goal.com/600/618_news.jpg) sırtıma geçirip Milano'da bir Belçika pubında maçı izleyeceğim. Niye Belçika pubı? Çünkü amaç Duvel içebilmek ve yiyeceğim dayağı bir nebze olsun azaltabilmek :P

Borges dedi ki...

SUmmanus: Evet abi, toplarsak sonuc o cikar. Simdi Ajax,Barca ve bugün de Bayern futbolu güzeldir, atak futbolu, göze de hos geliyor, pas futbolu.

O forma güzel ama onun bi ton koyusu var benzer dizayn edilmis, ben de onun hastasiyim ama hasta olduklarimin büyük bir kismi "Opel" formalaridir :)

varol döken dedi ki...

taktik olarak anlamam ama fizik olarak mourinho mükemmel bir gelişim gösterirken van gaal fıçı bira gibi şiştikçe şişmiş...

güzel bir final olacak biz de duvel değil belki ama etap birahanesinde efes içeceğiz:)