3 Mayıs 2010

Stars of Bundesliga.!



Ligin sonunda bu sene Bundesliganin "her alanda" öne cikan isimlerini inceleriz genelde.. Mesut Özil,Jürgen Klopp,Stefan Kiessling, Van Gaal, Robben,Dzeko,Dieter Hoeness, Olic,Schweinsteiger, Kuranyi, Michael Skibbe, Thomas Tuchel, Nuri Sahin, Barrios,Pizzaro,Toniu Kroos, Thomas Müller, Marco Reus, Matts Hummels, Marko Marin,Christian Gross.. ilk anda akla gelenler.. Cok yani. Benim olmazsa olmazlarim disinda yorumlarda öne cikan ilk on isme isik tutacak, daha yakindan bakacak sekilde bir post atmayi düsünüyorum.. Sizin bu sene icin belirlediginiz yildizlari da yorumlara alirsak fena olmaz..

14 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

yani şimdi arsızlık gibi algılanmazsa ben bi toni kroos incelemesi bekliyorum abi. genç oyuncu anlatmak daha zordur esasında ama, yaparsın sen..

klopp diyecektim yazmışsın, magath'ı zaten ezberledik, nitekim van gaal'de öyle. yine klopp'tur ya.

takım kesinlikle borussia dotmund'dur. ben sene başında şaka olsun diye şampiyon olurlar demiştim bu adamlara, şu güzel tabloyu gördükçe seviniyorum açıkçası.. ne kadar da ileri görüşlü bi insanım ehem öhöm..

asıl schalke 04 takımı başkanıdır incelenmesi gereken. bütün yetkileri magath'ın eline verebilecek kadar akıllı ve aynı zamanda düşük ego sahibi bir insan. gerçi almanya'da bu işler zaten farklı yürütülüyor..

azıcık araştırınca öğreniyoruz ki bu kişi (sanırım) Josef Schnusenberg'dir..

Borges dedi ki...

benden bu kadar: Ben yazdigim isimlerin hepsini ele alamam, daha cok buradan bir liste yapilacaktir ki en fazla 10 kisi incelenecektir sanirim.

Schalke baskaninin egosundan ziyade sistemin bu sekilde isledigini belirtmek gerekir, baskanlar hali hazirda cok etkin degildir, daha cok görevlendirdikleri sportif direktör ve klubün ceo su konumundaki isimler önplana cikar. Tüm bu yetkileri tek bir adamda toplama güzelligi de Magath'in bir takimin basina gecme sartidir zaten..

benden bu kadar dedi ki...

şunu sormadan geçemeyeceğim,

bayern münih'teki görev dağılımı ile ilgili bir sıkıntım var benim. resmi sitesine girince bu tip bi sorun oluştu kafamda.

http://www.fcbayern.t-home.de/en/company/company/organe/index.php?fcb_sid=fc2037bb19ec12748d01eeeca6a2da26

şimdi company kısmının yanında club'a tıkladığınız zaman president mresident yazıyor, obur tarafta chairman var, o da kraldır..hangisi başkan hangisi değil.. ben normalde beckanbauer - hoeness,rummenigge - van gaal seklinde bir gidisat var sanıyordum, burada kafam karıştı açıkçası.

umarım anlatabilmişimdir. konuyla ilgili bi yazın varsa ona yöneldir beni abi direk, kafanı şişirmeyeyim :)

Borges dedi ki...

Benden bu kadar: Sistem farkli isliyor. Bir ara bunu anlatacak post yazariz.. Yönetim kurulu ve futbolu yönetecek olan insanlar farklidir birbirlerinden.. Yönetim kurulunu buradaki divan kurulu gibi algilayabilirsin. Prestiji vardir lakin etkinligi yoktur. Adidas,Telekom gibi büyük reklam anlasmalari yapilan sirketlerin yöneticileri, ceolari filan girer buraya..

Ayrintili bir sekilde anlatmak üzere diyorum zira uzun ve karisik. Güc baskan, sportif direktör, ceo seklinde sirketin müdürü gibi makamlarin elindedir daha cok.. belirleyici olan onlardir yani Hoeness,Nerlinger,Rummenige v.s..

aksilaz dedi ki...

Ben seçtiğim 10 ismi yazayım:
Van Gaal,Klopp, Magath, Robben, Van Bommel, Kiessling, Barrios, Özil, Meier, Hyypia.

Borges dedi ki...

Aksilaz: Meier ? Burada cok meier vardir;)

CaRtMaNtR dedi ki...

Robben'de sanırım kendisinden bahsettirecek performans sergiledi ama tüm sezon kendisi hakkında blogda zengin bir yazı arşivi oluştuğundan yüzsüzleşmek istemiyorum :)

Belki lig genelinde adından bahsettiren Türk asıllı oyuncuların performansları ve haklarında gün ışığı görmemiş bazı bilgiler olan bir şeyler isteyebilir miyim diye demin ki yüzsüzleşme mevzusunda bir level daha atlıyorum :)

Borges dedi ki...

Cartmantr: Türk asilli oyuncular o kadar fazla oldu ki onlardan bir top 10 yapilabilir ve fena fikir degil aslinda.. Misal Burak Kaplan Leverkusen'de cok iyi isler yapacak gibi..

Su yorum ile Türk asilli bundesligist oyunculardan bir top 10 yapma fikrine ulastik, sagolun;) yakin zamanda yapilacaktir ;)

aksilaz dedi ki...

Skibbenin Meier'i diye ekleyeyim o zaman Borges :)

Borges dedi ki...

aksilaz: Simdi oldu bak;)

Osman dedi ki...

Takim takim ilerleyelim, hepsi Bundesliga genelinde olmasada kendi takimlari icin en azindan önemliydi:

Van Gaal,
Hoeness,
Robben,
Schweinsteiger,
Müller

Magath,
Kuranyi,
Neuer,

Özil,
Pizarro,
Marin,

Heynckes,
Hyppiä,
Kroos,
Kießling

Klopp,
Sahin,
Barrios,
Hummels,

Gross,
Lehmann,
Träsch,
Cacau,

Van Nistelrooy,

Tuchel,
Müller,
Bance,

Rangnick,
Carlos Eduardo,

Skibbe,
Meier,
Franz,

Dzeko,
Benaglio,

Mondragon (ah ulan ah...)

Frontzek,
Dante,
Reus,

Bunjaku
(ve torpilden Gündogan ;-) )

Dutt,
Idrissou,

ve maalesef
Enke (RIP)

Borges dedi ki...

Osman: Cok iyi bir listeydi, Mainz kalecisini de katman cok yerinde olmus. Keza ne kadar kötü sonuclar alirsa alsin Dutt'in futbol aski, taktisyenligi ve inadina pozitif futbol oynatma sevdasi her daim takdir görür bende.. Stuttgart okuluna karsi inanilmaz bir sempatim vardir..

Ilkay ve özellikle Burak Kaplan i da bu aksam yapac agim türk asilli top 10 da isleriz zaten.. Dehset güztel solaklar..

Sadece ben Bance'i cok begensem de Schürle'Yi alirdim listeye.. Ve stuttgart'dan träsch.. iyi bir liste olmus ;)

SuMMaNuS dedi ki...

Üstte sayılan isimlerin dışında 2 isim sayacağım. Biri küme düşen Hertha Berlin'den Gojko Kacar. Zaman zaman gerçekten çok iyi performans gösterse de ne yazık ki sakatlıklardan başı çok ağrıyan birisi. Geçen sene daha iyi istatistik tutturmuştu. Ama sakatlık problemi olmadığında Bundesliga'nın hatta Avrupa liglerinin en iyi ortasaha oyuncularından biri. Şanssızlıklarından biri ise şehrin futbol takımının maçı olduğu gün buz hokeyi maçını seçen insanların şehrinin futbol takımında oynuyor olması. Önereceğim 2. isim, daha da şaşırtıcı bence. B. Monchengladbach'da oynayan Brezilyalı defans oyuncusu Dante. Evet, takım inanılmaz gol yiyor ama bu Gladbach'ın açık ve savruk futbol oynayışından kaynaklanıyor. "Yediğinizden fazlasını atın" taktiği verilmiş gibi oynayan bir takımda oynuyor olmasına rağmen bence sahip olduğu özellikler sebebiyle ekstra bir defans oyuncusu kendisi. Ben inanıyorum ki bu 2 oyuncuyu Süper Ligde 3 büyük takımlarımız getirtebilirler. Ayrıca ligin 2. yarısında tam da beklediğim gibi Zoran Tosic fırtınasını da es geçemeyiz. Bırakın Köln'e, Bundesliga'ya bile fazla bir oyuncu kendisi.

Borges dedi ki...

Summanus: Kesinlikle Dante sezonun basindan bu yana takip edip takdirle izledigim bir isimdir, cok ama cok güzel bir defans oyuncusudur. Sadece onu daha önceleri isledigim icin.. Robben gibi.. Ama yine de dogrudur, +1

Kacar daha cok gecen sene cok iyiydi, parladi vesaire. Bu sene ? BIlmiyorum.

Tosic ise son üc macin krali, parlayani ki zaten yetenekli bir oyuncuydu.. Tüm sezon icin gecerli sayabilir miyiz bilmiyorum ama su son üc maca bakip süper, dehset diyebiiriz. önceki maclarda ise daha cok Köln'ün konumu nedeniyle.. Baska bir takimda cok daha erken cok daha baska olabilirdi.