30 Mayıs 2010

Westermann da sakatlandi.!



Macaristan ile oynanilan hazirlik maci sonrasi sakatlanan Westermann Dünya kupasi kadrosundan cikartildi.

Bu sezonun basinda bana Almanya'nin ilk onbiri nasil olacak deseydiniz verecegim cevap bugün yüzde seksen gecersiz olacakti. Bu ne bahtsizliktir böyle yahu ?

Rene Adler, Michael Ballack, Träsch,Westermann, Simon Rolfes..

Adler,Ballack, Westermann ilkonbirin as elemanlariydi. Macaristan macinda sol bek oynasa da aslinda Mertesacker'in partneri olarak yeri garantiydi. Simdi Friedrich oraya gececektir ve Badstuber ile Serdar yedekleyeceklerdir tandemi. Ve fakat kadro gittikce gücsüzlesiyor.

Westermann ayni zamanda Ballack ve Träsch sakatliklari sonrasi Khedira'nin yoklugunda defansif orta sahayi yedekleyebilecek adaylar arasinda yer aliyordu. Cok yönlü bir oyuncudur ve bu bölgede az cok oynamisligi da mevcut idi.. Ama dedik ya; Frings Laneti..

Bence uzatmadan Frings'i kadroya almak gerek yoksa sonu gelmeyecek bu talihsizliklerin..

7 yorum:

sukullaci dedi ki...

frings alınsın sende rahatla bizde rahatlayalım cidden. bu arada adam wolverine e benziyo sanki.

Borges dedi ki...

Sahsen ben ilk basta gayet dogru buluyordum degisimi. Ama su kosullar altinda Frings'in son ceyrekte gösterdigi performans da ortada iken inat gidilmesi dogru degil.

cikkoleite dedi ki...

Sanirim sol bek icin tek güvenilir isim Badstuber eldeki kadroda.Aogo ve Jansen´in durumlari belli degil.Klose ve Gomez´in formsuzlugunda Cacau ve Podolski umut verdiler ileri ucta.Ama ben Friedrich´i oldum olasi sevmem.Cok saglam bir lobisi var bu oyuncunun Milli takimda.Sürekli kadroda yer alabiliyor.Acikcasi bu kadronun en zayif halkalarindan birisi Friedrich ve cok formsuz!
Bu kadro ile isleri kolay olmayacak.En basitinden Kheddira kesinlikle Ballack´in yerini doldurabilecek bir oyuncu degil.Ilerde belki ama suan icin orda oynayabilecek olgunlukta degil.

Borges dedi ki...

Ben de kesinlikle cok ciddi bir sol bek problemi olacagini düsünüyorum. Jansen hazir olmazsa Lahm sola gecmek zorundadir ve Boateng sag bek oynamasi gerekir. Hatta bir ihtimal Westermann i bu sekilde kullanip Lahm'i ortaya da cekebilirdi ama su durumdan sonra isleri baya bi zor. Khedira ise eldeki tek secenek olarak kaldi maalesef. Träsch iyi olabilirdi ama .. Rolfes sakatligi, Hitzslperger formsuzlugu , Ballack, träsch sakatligi, frings inadi.. zor cok zor oldu.

DaesAgelmar dedi ki...

Almanya hep turnuva takımı olarak bilindi. Lineker'in meşhur sözü bu duruma atıftır. Bern mucizesinda olduğu gibi bir sihir yaratabilirler mi? Löw taktisyenliği kadar acaba kadro mühendisliğiyle bir sihir yaratabilecek mi? Gerçi oynadıkların futbolun genlerine işlemiş olan disiplin sayesinde sıkıntıyı bir nebze olsun hafifletecektir ama kalite farkı ilerideki turlarda onları zorlayacaktır.

Unknown dedi ki...

Açıkçası Badstuber'in bu sene bekte oynaması oyuncu eksikliği ve van Gaal'in altyapıdan çıkardığı bu genci bench'e atmak istememesiyle açıklanabilir. Gerek Manchester United deplasmanı gerekse finalde Inter karşısında henüz en üst sınıf rakiplere karşı koyamayacağı belli oldu. Halbuki bence Demichelis sakatken oynadığı göbekte hem Demichelis'ten hem de van Buyten'den daha güven veren bir görüntü çizmişti.Friedrich ise bu sezon oldukça formsuz ve acıkcası göbekte oynamaya başladığından beri de eski Friedrich değil.Oysa Euro 2004'te ve 2006 Dünya Kupasında sağ bekte oldukça iyi işler yapmıştı.Elbette daha yaşlı ve eski hızı kalmadıysa da orada denenebilir diye düşünüyorum.Benim Almanya defans adayım şudur:(Soldan sağa)

Lahm-Badstuber-Mertesack.-Friedrich

Ortasahada ise ben olsam Frings'i doğrudan alırdım. Son zamanlarda hem Traesch hem de Khedira Frings'den iyi durumdalar ama Hitzfeld'in İsviçre milli takımını seçerken geçenlerde söylediği bir söz var:"En iyi oyuncular, her zaman en iyi takım demek değildir." Ortasaha ortasındaki Frings-Ballack ortaklığının uyumu Klinsmann-Löw projesinin başarısındaki en öenmli etken gibi gelmiştir bana. Sürekli oynayam kendi içlerinde uyumlu takımla ve sistemle içiçe geçmiş bir ortasaha göbeği ikilisiydiler.Şimdi sanıyorum Ballack'ın görevini Schweinsteiger yapacak ve Khedira'dan istenecek olan Ballack'tan ziyade Frings'in işini yapması olacaktır.Bireysel yetenek olarak çok geri kalacaklarını düşünmüyorum ama mesele sistemle, geri kalanıyla ve birbirleri arasında aynı uyumu yakalayıp yakalayamama meselesidir.

Sakatlıklar kadroyu zayıflattıkları gibi beklentiyi de düşürüyorlar. Şu sakatlıkların ardından çeyrek finalde elenilse hayal kırıklığına uğrayacak pek fazla kimse olduğunu düşünemiyorum; ancak bu kadroda Almanya'yı çeyrek finale taşıyabilir. Almanya'nın problemi kadrodaki kalite eksikliğinden çok karakter eksikliği olacak. Sizinde defalarca belirttiğiniz gibi Ballack bile asla bir Effenberg değilken şimdi liderliği kim yapacak takıma? Ben Lahm ya da Schweinsteiger'in lider karakterli oyuncular olduğunu düşünmüyorum. Zor zamanda herkes pes etmişken ne kadar sert, ne kadar arzulu oynadığınızla, ne kadar çok isteyip denediğinizle orantılıdır saha içi liderlik ve ne Lahm ne de Alman milli takımından bir başkası henüz bu tür bir liderlik gösteremediler kariyerlerinde.

fuleliyorum dedi ki...

yazıyla alakası olmucak ama şu almanya forması çok güzel ya :)