5 Haziran 2010

Vettel- Becker Almanya Onbirleri.!



Vettel, Baklava 4-2-2'yi tercih etmis buradan anladigimiz kadariyla.. Ve Klose'ye güveni tam.. Almanya bu sistemi rakip takim gücsüz oldugunda ya da mutlaka gole ihtiyaci var iken oynamayi düsünüyor zaten. lakin genel oyun anlayisi 4-2-3-1.



Boris Becker, Podolski'ye yer vermemis. Sunu söylemek isterim ki hasta bir Bayernlidir kendisi. Ve fakat benimle uyusan kismi geri dörtlü konusundaki secimidir. Löw, Dünya Kupasinda Badstuber'i solda oynatip Lahm'i tüm sezon boyunca orada oynadigi ve oyuncunun sevdigi mevki oldugu icin sagda oynatacak.. Oysa Lahm sola gecse sagin alternatifleri daha iyi, misal Boateng.. Lakin iki forvetli sistemi Löw gibi ben de cok dogru bulmuyorum.. 4-2-3-1 eldeki bu kadroyu sanilanin aksine daha ofansif yapiyor, secenekleri daha fazla cogaltip önde cok daha fazla hareketlilik olmasinin nedeni..

4 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

vettel'in kadroyla atıyorum ispanya karşısına çıktığınızda çok ama çok komik bi maç olur harbiden. yüzde 80 filan topla oynama yapar ispanya..

QuaresmA dedi ki...

Vettel'in futbol anlayışı Hıncal Uluç'tan bile betermiş. Hıncal bile çift forvet arkası Mesut, ön liberoda Schweinsteiger koyacak cesareti gösteremezdi :)

ASVALTTAICENLER dedi ki...

borges sence hamit turk olmasaydi bu alman takiminin yeni saha ici lideri olurmuydu ballackin yoklugunda?

Borges dedi ki...

Querasma: Geri dörtlü bile ofansif;))

I.Meric: Saha ici liderleri bölüm bölümdür. Defansin lideri Mertesacker'dir misal.. cok önemlidir, herkes ona ve onun komutlarina göre konumlanir ve ofsayt, kademe hatalari vesairesi.. uyum inanilmaz.

Bir de orta saha var. Burada genelde kenardaki adam olmuyor, defansif orta saha ya da ofansif orta saha. Yönetici pozisyonunda oturuyor, Hamit kenarda oynuyor, b uacidan zor. BAska acidan futbol akli inanilmaz ama misal Podolski gibi karakterrler vardir.. sorumluluk almaz, ilgilenmez.

Hamit ? Bilmiyorum, Türkiye milli takiminda yer yer görüyorum bunu . Ve bunlar tribünden cok iyi görülür, ekrandan cok net anlasilmaz.