29 Temmuz 2010

Galatasaray - OFK Belgrad : 2-2

Bu sezonun ilk resmi maci beraberlik ile sonuclandi. Skora göre cesitli asagilamalarin gelecegini kestirmek zor degil ama sunu söylemek isterim ki Galatasaray kötü oynamadi. Belgrad takimi birisi oldukca zorlama bir sekilde rakibe carpip giren ve digeri kaleci hatasi olan iki tuhaf gol atti. Bunun disinda pozisyon vermedi desek yeridir. Lakin ikinci gol defans kurgusu acisindan ciddi bir sorunun göstergesi. Takimin en uzun adaminin Servet degil de bir baskasi ile eslesmesini gectim bos kalmasi affedilecek bir hata degil. bunun disinda ve bundan da beter bir sorun var:Kaleci Aykut.. Yedek kaleci olmanin ötesinde bu takimda baska bir is yapamacagi asikar.. Artik zorlamamali ve avazi ciktigi kadar bagiriyor:Benden kaleci olsaydi bugüne kadar coktan olmustu diye..

Servet-Neill tandemine Sabri-Balta beklerinin önüne Sarp-Baris-Ayhan üclüsü ve Arda-Serdar kenarlarina da Batdal forveti. Takimin kaleci sorununu bir kenara birakirsak temel problem böyle bir kadronun yeteri kadar ofansif olamamasidir. Mehmet Batdal'in form durumundan öte bir skor üretme sorunu var zira bu sistem görüntü itibari ile tek forvet oynasa da kenarlarindan birisinin bazen ikisinin "disforvet" olma özelligi nedeniyle oldukca ofansif bir acilimi mevcut. Hem Arda hem de Serdar kenardan ziyade kanat oyuncusu oldugu vakit golün üretimi adina sikinti oldukca fazlaydi. Bir kenar cizgiye indiginde digeri forvete eklemlenemiyor ve bu oyuncunun biraz da niteligi ile ilintili bir durum.. Kewell-Pino ikilisininden en azindan birisi her zaman sahada olmak durumunda.. Keza orta üclüden birisinin -Misal Mustafa Sarp- yine rakip takimin dörtlü defansina denge saglayici olarak ofansif bir rolü olmalidir.

Her ne kadar hata yapsalar da tandem ikilisi olarak Servet-Neill su durumda olabilecek en iyisi. Mac icerisinde beni sasirtan en önemli farklilik Hakan Balta'nin hucuma destek veren görüntüsüdür. Doksan dakika boyunca Arda'nin etkili oynamasinda rolü oldukca fazlaydi. Her zaman arkadaki bek öndeki acigi büyütür, Balta'nin formu o kenari daha islevsel yapacaktir. Serdar icin bir kac mac daha beklemeyi uygun görüyorum ve Mehmet Batdal goller kacirsa dahi fizigi,yasi ve heyecani ile beni heyecanlandiriyor.


Bu zayif rakip karsisinda baski kendiliginden geliyor ve biz orta üclünün ne durumda oldugun yine göremeyecegiz. Kendine güvenen bir takimin olasi bir presi sonrasi ne denli ayakta kalip topa hakim olacak bunun ilerleyen maclarda görecegiz. Mustafa Sarp iyi bir görüntü cizer iken Ayhan muhtesem paslar cikardigi ölcüde o derece basit hatalar yapti. Baris Özbek, Aykut Ercetin gibi iyi bir yedek olmanin ötesinde düsünülmemeli. Bu üclünün yetersiz olduguni biliyoruz ve fakat buradaki iyilesme sadece oyuncu bazinda olmayacaktir. Yerlesim güzelligi de pas dolasiminin önemli bir unsuru ve ben elbette Rijkaard'dan bu gelisimi bu sene icerisinde görmek istiyorum.

Pino'yu gördük ve ilk izlenimler oldukca olumlu oldu zira hizli, teknik ve gole dogru ilk hamlesi olan, her bakimdan eksikligi giderecek bir oyuncu. Su kadro yapisi icerisinde Pino'nun kanattan cok kenar oyuncusu olmasi, cizgiden cok iceriye kacabilecek yapisi ve forvet özelligi cok ama cok önemlidir. Bu kadar hizli oldugunu bilmiyordum ve sevindim isin acikcasi, bir aksilik olmazsa Galatasarayin degismez bir oyuncusu olacaktir ve dogruyu söylemek gerekirse Serdar Özkan'dan sansi bana göre daha fazla olacaktir.

Iki kenara yerlestirebilecegimiz dört oyuncumuz var. Serdar-Pino-Arda-Kewell. Bu kadro yapisi icerisinde Arda'yi öne cekmek cok mantikli olacaktir. Kewell-Pino-Baros üclüsünün arkasina ve gole yönelik seklinde cok daha can yakar. Sürekli topu istemesi, akilli bir yere oynamasi ve topla olan iliskiyi seven görüntüsü nedeniyle kesinlikle ön-ic-ofansif bir oyuncu olarak yerlestirilmelidir takima.. Formu üst düzeyde, sezona cok güzel bir baslangic yapti ve gecen sezon denendigi bölgede kalici olmasi benim beklentim. Kendisini o yönde gelistirdigini de görüyoruz. Calimlarindan ziyade ileriye dönük paslari ve akliyla oynamasi nedeniyle oyun kurucu olarak ön-ic seklinde ofansif bir görev icerisinde sahada olmasi gerekir.

Kewell.. Ona olan sevgimden ziyade taraftarlarin ona olan sevgisine hastayim. Pino icin belki biraz kötü oldu ama bir oyuncuya karsi böyle bir bagimliligin hasar almadan yoluna devam ediyor olusuna seviniyorum. Insanlar Kewell saha kenarina geldiginde seviniyor, ben ise taraftarlarin onun ismini her seyi bastiracak seklinde tezahurat yaptiginda tüylerim diken diken oluyor.. Birakin sevgiyi oyuna girer girmez zekice paslari ve oyun stili inanilmaz.. Böyle bir adami yeteneginden dolayi degil sadece futbol zekasi nedeniyle hemen ilkonbirin ilk ismine ismini yazarim.. Öyle güzel.!

Kötü skordan,ciddiyetsizlik ve kaleci sorunundan, yapilamayan transferlere kadar cok seyden bahsedebilirsiniz ama oynamak isteyen, istahli bir Galatasaray, cok da kötü oynamayan bir takim vardi bugün sahada.. Beni endiselendiren sorun kalecisizliktir. Digerleri düzelir.. Düzelmek zorunda.!

33 yorum:

Ozan dedi ki...

abi sence bu takımın forvetemi ihtiyacı var orta sahayamı sarp ayhan barışla olmaz bu iş rijkaardın yönetime mesajı bu ama anlayana

felix mourinho dedi ki...

servet - neill - hakan'ın bir santrafor karşısında bu kadar sarsılmasına hayret ettim. cidden perişan etti tek başına bir adam bu savunmayı.

90 + 3 dedi ki...

Turdan şüphem yok benim de. Ancak, işler o kadar yolunda değil bence.

Hakan Balta'nın hücuma katkısı, takımın genel olarak daha doğru şekilde yerleşmesi önemli.

Yine de, geçen senenin ardından orta sahada revizyon yerine rötuş tercihi Galatasaray'ın başına çok iş açar.

Sarp, Ayhan ve Barış'tan belki bir tanesi olu, o da yedeğin yedeği olur bu takımda.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Borges dedi ki...

Ozan: Bence Elano satilirsa o bölgeye daha uygun bir isim alinmalidir. Forvet isi zor. Bu yüzden pino önemlidir. Yani Baros oynayacaksa sen yedege oturtacak bir forvet ariyorsun, bu anlamda cok zor. Bu yüzden Pino iki gibi iki yönlü -forvet-kenar- oyunculari alinmalidir ki alindi bir tanesi..

felix Mourinho: Defans ve tandem isi biraz disiplin ve teknik adamla dogrudan bagintilidir. Kornerde yerlesim hatasi yaptilar, affedilmez bir hatadir, haslanacaklardir iceride cunku bariz bir oyuncu hatasi.

Rakip genis alanda oynuyor, bunu iyi kullandilar. Ama kac kere geldiler ki ? O sutun girmesini nasil engellersiniz ki, carpip giriyor.. Bunun disinda cok fazla yoktular, cok fazla sansliydilar.

AD dedi ki...

Bu orta sahaya Elano gibi pas yapmasını bilen bir adam olmalı.Umarım sezon boyuncu sakatlık geçirmez.Yoksa yine çok saç baş yolarız.Sarp-Barış-Ayhan olacak iş değil.!!

elma hasan dedi ki...

tam da arda bey'in istediği gibi bir takım. küçük ama onun. sarplı barışlı ayhanlı sanalı batdallı sabrili. ha zaten elano da topçu muydu canım, santos falan anca bizim paf takımda oynar, e keita zaten delibaş manyak. iyi oldu böyle iyi aferim emeği geçenlere.

Borges dedi ki...

Bakin orta üclüye yükleniyorsunuz ki biz tüm sene boyunca bunu dile getirdik. Ama bu gibi maclar orta üclünün test edildigi maclar degildir. GS kaleci hatasi ve yerlesim hatasindan iki gol yedi. Bunun disinda asli sorunu ileriye tasinan ya da ileride kurulmus oyunun gole yönelik bir cevrimi olmamasidir. BU mac Orta üclü adina cok da sorunlu gecmemistir ki ?

Bu mac onlari test etmez cunku oyunu ileride kuruyorsun, iki degil bes de atabilirdi takim. Yine de orta üclü iyi vey akötü demezdim. Basa bas oynayacagi, pres yiyecegi zaman topa hakimiyet saglayacak mi degil mi ileride güclü rakipler ya da deplasmanlarda görecegiz..

Borges dedi ki...

Elma Hasan: Arda'nin istedigi gibi bir taim olmaz, bak Pino-Kewell girdi top öbür tarafta durdu. Arda tek basina tüm toplari alip cevirecegi bir takim olmaz, merak etme. Yeteri kadar yildizi var. Kewell,Pino,Elano gelir.. Mesele de bu degil bugün.

AD dedi ki...

Borges sorun orta üçlünün yeteneksiz oluşlarıdır.Bu orta üçlü geçen sene de çok maç oynadı ama hala aynılar.Barış denilen adam ne orta açabiliyor, ne pas yapabiliyor.Ayhan eski günlerinin yarısını oynasın eyvallah.Sürekli pas hataları.Mustafa Sarp Servet gibi gücüyle mücadelesiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor o da bir yere kadar.Bu üç adam kendi aralarında üç pas yapamıyor sorun bu...

Ozan dedi ki...

cevabı aldım teşekkürler çünkü bugün bir arkadaş tutturuyor bu sistemle olmaz 2 forvet oynamak lazım forvete ihtiyacımız var ya tamamda barosa alternatif batdal hadi batdal olmadı kewell bile oynayabiliyor forvet bence takımın 2 sorunu alacağı iki mevki orta saha ve kaleci ama bakalım alıcaklar mı

Ozan dedi ki...

elma hasan aferim adam 2 gol atsa bile yaranamıyor arda daha ne yapsın bugün elini vicdanına koy hem ardamı yollayın dedi adamları gözünü açıp izlediysen kewell oyuna girerken arda alkışlıyordu

elma hasan dedi ki...

galatasaray ancak arda'nın bir futbol ilahı değil-ki çocuk böyle olduğuna tüm kalbiyle inanıyor sahadaki her hareketinden belli- sadece iyi bir sol çizgi oyuncusu olduğunun farkına varırsa ve takımı buna göre oluşturursa başarılı olur. ha bu sezon da tren daha binemeden kaçtı artık bu transfer politikasıyla, geçmiş ola.

elma hasan dedi ki...

ah ozy ah arda'nın olayı zaten "ben iki gol iki asist yapayım takım isterse 5-4 yenilsin" kocaelinden 5 yediğimiz günden beri bu elemanın samimiyetine kimse inandıramaz beni boşuna polemiğe girme. ha bu hiperyıldızı arda olan bütün topların arda'da toplandığı bu takımla da lig'de ancak ilk 4'e gireriz o da belki.

Ozan dedi ki...

@elma hasan

o ardanın suçu değil tüm yükü üstüne bindiren yönetimin suçu onca adamı yolla sonra arda hadi çık sahaya senden birşeyler bekliyoruz eğer bu sene şampiyon olmazsak hem arda biter hem yinetim ve ardanın bitmesinde bütün suç yönetimin olur

Ozan dedi ki...

@elma hasan

su maçta 2 gol atmış elinden geleni yapmış hala ardayı suçlumak için bok atıyorsun helal olsun

cihan dedi ki...

Bu sezonun ilk resmi maci beraberlik ile sonuclandi.. Bu macin yorumu ancak bu kadar yapilmali gercekten de. Karsisinda denk bir guc olmayan takimi ilk macinda iyi ya da kotu oynadilar ovmek veya elestirmek yersiz. Lakin bir gercek var ki baris, sarp hatta servet gibi sporculardan cok futbolculara ihtiyaci var bu takimin..

Ozan dedi ki...

@elma hasan

konuyu uzatmayalım sevmeyebilirsin ama ben bir galatasaraylı olarak bu formayı giyen her futbolcuya saygı duyarım severim tipi beni ilgilendirmez tiptende laf söylemem futbolcuya ama şu var arda hamburg maçında dizi delik oynadı ibb maçında kalbi tekledi o zaman inandım ardanın samimiyetine ve ilk çıktığı günden beri inanıyorum ardaya

exorhud dedi ki...

Barış oyundan çıkarken tepki sezimledim,haketmişti.

nebilim dedi ki...

borges, keita ve dos santos topu ayağına alıp daha sonra hareketlenmeyi seviyordu, pino ise daha çok koşu yoluna istiyor topu. şu durumda elano'nun kalması faydalı olmaz mı? geçen seneki kadroda koşu yoluna top isteyen tek adam barostu bana göre kritik maçların tümünü pas geçti.

Borges dedi ki...

nebilim: ben su bakilan oyunculari görünce on kez yüz kez elano kalsin derim. Ama Rusya'ya satilmak üzere oldugunu duyuyoruz. Galatasaray bu sene parasiz ve 9 milyonu gecen olursa kesinlikle satilacak gibi duruyor..

Ozan dedi ki...

o zaman bu sene şampiyonluk hayal bu kadroyla önde gitsek bile maçlar ya berabere biter yada zar zor yeneriz ve sezon sonu rijkaardıda postalarlar ama rijkaard sihirbaz değil bu kadroyla bu kadar

Her Yol Roma dedi ki...

Bence Aykut'un bu halinde kendisinden çok yönetimin suçu var. 7-8 sene oldu takımda, 1 kere dahi as kaleci olamadı. Yerli sezonunda dahi Orkun delisine (!) verdiler kaleyi..

mre dedi ki...

Yazınızın (bence)can alıcı noktası şu cümledir "Takimin kaleci sorununu bir kenara birakirsak temel problem böyle bir kadronun yeteri kadar ofansif olamamasidir."

Rijkaard geçen yıl ki savunma facialarından sonra orta sahada zaman zaman skor ve hücum yönünden kısır üçlüler kullandı. Olmayınca Elano'yu oraya monte etmeye çalıştı o da istediği verimi vermeyince tekrar eskiye döndü.

Bugün büyük ihtimalle çok fazla tanımadığı rakibe karşı risk almamak amacıyla bu 3'lüyü terci etti ki maç başında anlaşılabilir bir şeydi lakin 30-45 arası buraya müdahale edebilirdi diye düşünüyorum. Arda'yı forvet arkasında belki biraz daha geride kullanıp Kewll'in zekasıyla birleştirebilseydik daha erken ve daha bol gole ulaşabilirdik. Tbi maçtan sonra bunları söylemek kolay.

Son sözüm Baros'a o olmayınca skor yönünden çok kısır oluyoruz. Sadece attığı goller değil delici koşuları denge bozuyor alan açıyor.

Asıl son sözüm de yönetime; senede 30-35 maç oynayan ve 4-5 hata yapan kalecileri gönderip oynadığı 3 maçın 2'sinde takımı yakan Aykut'un kalması hangi stratejinin ürünüdür merak ediyorum.
En son son sözüm de :) Eğer Arda veya Elano orta sahada değerlendirilmeyecekse skora katkı yapan savunma kadar hücum becerisi de yüksek bir oyuncu alınmalı. Grella Polak gibi adamlar olsa olsa Elano'nun veya Arda'nın arkasını sağlama almak için alınabilir.

Jatrah dedi ki...

Skor kötü tabii ki. Ama kötü olmayan ve bu skoru hak etmeyen bir takım vardı sahada. Maçın ilk 5-10 dakikası çok kötüydük. İlk yarının genelindeki savunma arızaları bireysel hatalardandı, bilhassa Sabri'nin 2 büyük hatası ile verilen 2 pozisyon var. Onun dışında ilk yarının mutlak hakimiydik. Batdal üretkenliğin sağlanamadığı anlarda takımı inanılmaz rahatlatıyor. Top saklamağa yeteneği iyi, boyu da iyi bir avantaj (ama boyuna oranla hava toplarında yetersiz bence, en azından sıçrama kabiliyeti düşük). Bu avantajın ileride "Pozisyon bulamazsan şişir Batdal'a" kolaycılığına dönüşmemesini umalım.

Yine hücum anlamında olumlu olan şey Hakan Balta'nın ileri çıkışlarını çok ciddi biçimde arttırmasıydı. Hazırlık maçlarında sol bek oynayan Serkan Kurtuluş'un da maçlarda ileri son derece fazla çıktığını anımsarsak bunun çalışmış bir plan olduğu belli.

Arda'ya ayrı paragraf açmak gerek. Bence sola yakın oynadığında çok daha iyi oynuyor. Sadece kilo vermesinden veya hırs yapmasından değil, sol çizgiye daha yakın oynamasından daha iyi gözüktü. Serbest adam pozisyonda iken artan opsiyonlarında genelde yanlış tercihleri yapan bir Arda Turan vardı. Ama kanatta işler değişiyor.

Jatrah dedi ki...

Pino bence kafadaki bir takım soru işaretlerini silmiştir sadece hız ve dripling kabiliyetiyle.

Geriden topla çıkıştaki aksamalar ve sıkıntılar aynen devam. OFK Belgrad etkili bir pres uygulayabilseydi daha fazla sıkıntı çekecektik.

İlk toplara çok daha hızlı ve sert giriyoruz. Defansif kurguda bariz düzelme var. Hazır defansif kurgu demişken, yediğimiz ilk gol tamamen şanssızlıktı. Ama ikinci gol kabul edilir, affedilir gibi değil. Böylesine rezalet bir adam/alan paylaşımı olmaz.

Son olarak kalede Ufuk Ceylan'ı gördüğümüz günlerin düşünü kurduğumu belirteyim.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Ben de yazın gibi düşünüyorum abi fakat bir şeyde örtüşmedi fikirler. Bence bu maç 3'lünün test edileceği maçlardan biridir. 2-1'den sonra 3 pas yapamayacak kadar soğukkanlı olmayan bir ortasahamız var.

Ayhan iyiydi demişsin de adamın attığı iyi olarak sadece 2 pas var be abi.

Ben bu üçlüyle hem gol atmak, hem de skoru korumak için pas yapma eylemlerini gerçekleştirebileceğimizi düşünmüyorum. He elimizde Xavi varda mı Rijkaard oynatmadı o ayrı.

serdar dedi ki...

Galatasaray'ın maçın büyük bölümünde istekli ve baskılı oynadığı bir gerçek. Hatta Rijkaard'ın gelişinden beri yaptığı en saçma açıklama (taç kullanmak için hızlı hareket ediyorlar) bunun göstergesi. 1-0 2-0 skorları kabullenmedi takım, turu burada garantilemek istedi.

Ama yılların problemi gene hortladı. Maç disiplini bir anda kayboldu. 2-2'den sonra 25 pasla rakip yarıalana gitmeye çalışıyorlardı. Son atakta bile yapılan pas sayısını düşünmek gerekiyor. Son 4 senede en az 15 maç sayabilirim buna benzer.

İlk golün şanssız yenildiğini düşündüm ben de ilk etapta fakat bu serbest vuruşta çok gömülmenin manası yoktu. İkinci golde aykut'un çıkmaması büyük hataydı fakat tekrarlarda izlediğimiz zaman arka direkte iki GS'li ve 3 OFK'lı görüyoruz. Defansı ön direğe çektiler ve ortada kalan Kewell arkadan gelen adamı göremedi. Burada bir organizasyon hatası olduğu kesin, gene de Aykut birinci sorumludur.

Arda hakkındaki tartışmaları anlamakta zorluk çekiyorum. Bu maçtan sonra halen Arda eleştirilecekse ne yapalım bilmiyorum. Artık kısa paslar bile beceremeyen Ayhan'ın hataları saç baş yoldurttu bana.

Orta saha kurgusunda ilk bakışta bireysel pas hataları öne çıkıyor ama dikkat edilmesi gereken başka bir nokta var. Top Galatasaray'a geçtiği anda orta sahada herhangi bir ikili (rotasyonla) rakip orta sahanın arkasına fırlıyor. Eğer top kaptırılırsa onlar dönemiyor. Bu noktada geride kalan tek kişinin (genellikle Ayhan oldu bu maçta) ilk müdehalesinin sert ve yerinde olması gerekti. Oradan kaçırılan toplar geniş alanda etkisiz kalan Servet ve Hakan Balta tarafından düzgün karşılanamadı. İşte bu tek başına Mehmet Topal tarzı bir oyuncuya ihtiyaç duyulduğunun göstergesi. Bu maçta o kadar sorun yaşamadık bu açıdan ama biraz daha etkili orta sahalara karşı çok büyük facia yaşarız.

Bu maç net bir şekilde gösterdi ki, iyi bir hazırlık yapılmamış. Orta sahada bir DM gerekiyor. Sabri'nin bir alternatifi olmalı (Ali Turan?) ve Defansta Neil'in yanına birisi şart. Kaleci ise şans işi. Ben Leo Franco'nun bu sürece girmesini yanlış buluyordum. Bu hale geldikten sonra göndermek tek çareydi ama bu maçtan sonra Ufuk'un daha çok kredisi olacağı kesin, onunla devam edilmeli eğer kaleci alınmayacaksa...

serdar dedi ki...

Galatasaray'ın maçın büyük bölümünde istekli ve baskılı oynadığı bir gerçek. Hatta Rijkaard'ın gelişinden beri yaptığı en saçma açıklama (taç kullanmak için hızlı hareket ediyorlar) bunun göstergesi. 1-0 2-0 skorları kabullenmedi takım, turu burada garantilemek istedi.

Ama yılların problemi gene hortladı. Maç disiplini bir anda kayboldu. 2-2'den sonra 25 pasla rakip yarıalana gitmeye çalışıyorlardı. Son atakta bile yapılan pas sayısını düşünmek gerekiyor. Son 4 senede en az 15 maç sayabilirim buna benzer.

İlk golün şanssız yenildiğini düşündüm ben de ilk etapta fakat bu serbest vuruşta çok gömülmenin manası yoktu. İkinci golde aykut'un çıkmaması büyük hataydı fakat tekrarlarda izlediğimiz zaman arka direkte iki GS'li ve 3 OFK'lı görüyoruz. Defansı ön direğe çektiler ve ortada kalan Kewell arkadan gelen adamı göremedi. Burada bir organizasyon hatası olduğu kesin, gene de Aykut birinci sorumludur.

Arda hakkındaki tartışmaları anlamakta zorluk çekiyorum. Bu maçtan sonra halen Arda eleştirilecekse ne yapalım bilmiyorum. Artık kısa paslar bile beceremeyen Ayhan'ın hataları saç baş yoldurttu bana.

Orta saha kurgusunda ilk bakışta bireysel pas hataları öne çıkıyor ama dikkat edilmesi gereken başka bir nokta var. Top Galatasaray'a geçtiği anda orta sahada ikili (rotasyonla) rakip orta sahanın arkasına fırlıyor. Eğer top kaptırılırsa onlar dönemiyor. Bu noktada geride kalan tek kişinin (genellikle Ayhan'dı bu maçta) ilk müdehalesinin sert ve yerinde olması gerekti. Oradan kaçırılan toplar geniş alanda etkisiz kalan Servet ve Hakan tarafından düzgün karşılanamadı. İşte bu tek başına Mehmet Topal tarzı bir oyuncuya ihtiyaç duyulduğunun göstergesi. Bu maçta o kadar sorun yaşamadık bu açıdan ama biraz daha etkili orta sahalara karşı facia yaşarız.

Bu maç net bir şekilde gösterdi ki, iyi bir hazırlık yapılmamış. Orta sahada bir DM gerekiyor. Sabri'nin bir alternatifi olmalı (Ali Turan?) ve Defansta Neil'in yanına birisi şart. Kaleci ise şans işi. Ben Leo Franco'nun bu sürece girmesini yanlış buluyordum. Göndermek tek çareydi ama bu maçtan sonra Ufuk'un daha çok kredisi olacağı kesin, onunla devam edilmeli.

Adsız dedi ki...

Sevgili Borges,
Dediklerin doğru fakat bunun bir avrupa elemesi maçı olması yüzünden ben olaylara o kadar iyimser bakamıyorum şu an..Şu ölçüde bu tarz rakiplerle yapılan eleme maçlarında bana göre iyi ya da kötü oynamanın pek bir önemi yoktur,bu maçlar sadece sonuç maçıdır ve kazanılması gerekir...
Dün Galatasaray kötü oynamamıştır belki ama bu kesinlikle sonucun aslında oldukça kötü olduğunu değiştirmiyor maalesef,ben turun orada çok rahat olmadığını hatta şu anda şahsi fikrimi sorarsan elendiğimizi bile söyleyebilirim...
Bana kimse Belgrad'da 15-20 bin kişi önünde yapılacak maçın kolay olacağını söylemesin,ASY'deki 20 tane apaçi Sırpı gördükten sonra hatta...
Bu takım bir Beyaz Rusya,Estonya takımı olsa çok farklı düşünürdüm,ama Sırbistan deplasmanı kesinlikle kolay değil...
Futbol lakayıt hareketleri kabul etmiyor,maç 2-0 olunca bir rahatlama gelince 5 dakika içinde neler oldu...
Beni korkutan avrupa defterini haftaya kapatma olasılığımız,dolayısıyla sezona hüsranla başlayıp,transferin bile çok zora girmesi...
Belki ben çok karamsarım ama ben orada rahat geçeriz turu diyemiyorum kesinlikle...

Sade dedi ki...

topla oynama %65 falan bizdeydi çoğu zaman peki biz O aşşaladığımız Young Boys kadar etkili sağdan soldan akabildik mi? ortadan defansı karıştırabildik mi? Bizim oyuncuların savaşmak, bozmak üzerine eğitim aldığını unutuyoruz. Onlardan üretkenlik bekleyen bir sistemle başarılı olmalarını bekliyoruz. Ayhan kadar sarp ve barıştada top tekniği olsa (ki ayhanda yetersizdir, minumum için verdim örneği) belki bu sistem zorla oturabilir ancak Sarp ve Barışta hiçbir şekilde futbol aklı ve top tekniği yok. Sarp'ın (H.Baltanın bölgesinde) rakibine bir presi var bir koşuşu var taraftar da alkışlıyor. Aferin diyor. E be sarp gidip onu ön bölgede yapsana? Yapmaz gerek yok burda da alkış alıyor...

Futbolcu aklı eksik bizim takımda sadece Kewell, Arda, kalırsa Elanoı diğerleri? Yeterli değil.

Kaleci aykut hakkında konuşmak boşa vakit harcamak gibi. Galatasaray!a Geldiğinden beri yan top zafiyetini kapatamadı?!?

Bunlarla birlikte; Kaleci güvensiz bölge,

Bekler ve defans idare eder.
Peki orta saha? Cana geldi iyi peki ama tek başına ne yapacak bu adam? Maymuna dönecek sonra Rıdavana malzeme!? Bir de elano'nun değerini gidince daha iyi anlayacağız, gelecek olan da tatmine edecek gibi durmuyor.

Kanatlar? Beşiktaş'ta "yeter artık" dedirten Serdar, dünkü formu ile beşiktaştaki formunu aratmadı.

Pino şuan için olumlu beraberinde Arda ve Kewell yeterli olacaklar mı? Kewell sakatlanabilir. Arda küsebilir. Pino devamlılığı olmayan bir oyuncu olabilir.

Kanatlarımızda beklenen düzeyde değil.

Forvet Baros ve yedeği Batdal olarak belirlenmiş. ancak yine bir sakatlık denk geldiğin 3. bir rotasyona da ihtiyaç var.

Bu kadroyu kuran kim Adnan Polat ve Adnan Sezgin!

herşeyden daha çok yönetim zihniyetini ve yöneticileri suçlu buluyorum.

Transferin bokunu çıkaran ve hala açıklayabileceği halde transferleri açıklamayan gereksiz detaylarla uzatan a.sezgine de selam!

Takımı Oynatan kim Rijkaard! Bu adam yüklenmeden önce lütfen yukardakileri tekrar okuyun :) Adam resmen çıldırdı maçtan sonra ve en çok FUTBOL AKLI'nı eleştirdi.

Son sozümde taraftara olsun. Maçtan alakasız tezahurat işine artık bir son versinler. Takımınızın ne yaptığına konsantre olup takımınıza katkı yapacak şekilde tezahurat yapın, sadece bağırmakla olmuyor.

Sade dedi ki...

ulan yorum yazdık, güme gitti! Blogger ayıt ettin!

Surrealist Adam dedi ki...

Bu sezonun ilk resmi maçı olmasına rağmen, taraftar maça fazla ilgi göstermedi. Rakibin gücüne güvenip ''Nasıl olsa kazanırız'' yanılgısına kapılanlar, maçı evde izlemeyi tercih etti ve böyle düşünenlerin sayısa oldukça fazlaydı.

Rakibin gücü kısıtlı. Sadece defans yapmaya çalışan, bulduğu kontra ataklarla gol bulmayı düşünen bir takım. Zaten teknik direktörleri de maç öncesi bunu doğrular nitelikte açıklamalar yaptı.

Galatasaray'da Dünya Kupası'ndan kalma Elano ve sakatlıkları devam eden Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Milan Baros gibi isimler kadroda yoktu. Elano'nun durumu belirsizliğini korurken, takımda kalacağı neredeyse kesinleşti. Bu vakte kadar beklenmesinin sebebi de ''Bir teklif gelir de satarız'' düşüncesiydi. Teklif gelmeyince mecburen takımda kaldı.

Maça ilk onbirde sahaya başlayacak isimler açıklandığında, karşılaşmayı takip edenlerin büyük çoğunluğu Mustafa Sarp, Barış Özbek ve Ayhan Akman üçlüsünün, Galatasaray'ın oynadığı/oynamak istediği sisteme uygun olmadığı kanısındaydı. Bu, bir bakıma haklı bir serzenişti. Sonuçta, taraftara geçtiğimiz sezon çoğu maçta ''Ah, vah'' çektiren bu üçlüydü. Fakat kimse söyleyemez ki ''Koşmuyor, pres yapmıyorlar''.

Barış'ın bugüne kadar Galatasaray'da tutunabilmesi, forma şansı bulabilmesi tamamen bitmek, tükenmek bilmeyen koşu ve pres gücüne dayanıyor.
...
Aslında yazı devam ediyor ama blogger müsade etmiyor. Okumak isteyenler buyursunlar;
http://surrealistadam.blogspot.com/2010/07/skor-degil-muhim-olan-oyun-galatasaray2.html

emir dedi ki...

Bir kenar cizgiye indiginde digeri forvete eklemlenemiyor ve bu oyuncunun biraz da niteligi ile ilintili bir durum. aynen öle bunu bi tek kewell yapabilmekte.