29 Temmuz 2010

Markus Merk Hamlesi.!



Birileri bana sorsaydi bu dünyanin en iyi hakemi kimdir diye Collina ile Merk arasinda secim yapmakta zorlanirdim sanirim. Lig Tv muhtesem bir hamle yapmistir bana göre. Hem insan hem de hakem olarak cok özel bir sahsiyeti ülkeye getirerek nerden baksan zarar olan Toroglu'nun yerini mükemmel bir sekilde doldurmustur. 2004 Avrupa Sampiyonasi finalini ve 2003 Sampiyonlar Ligi finalini yöneten, 3 kez Dünyanin en iyi hakemi ve 6 kez de Almanyanin en iyi hakemi secilmis Markus Merk'i ülkemizde yorumculuk yapar iken görmek cok hos olacaktir.

Almanyada daha cok 2000/01 yilinin o müthis cekismesine sahne olan ligin cok önemli macinda verdigi cok önemli karar ile aniliyor. Schalkeliler 4 dakikaligina sampiyon olur iken Merk, Thomas Ujfalusi'ni kaleciye verdigi pasi "geri pas" olarak degerlendirip macin 94.dakikasinda verdigi frikik karari ile Bayern Münih'in sampiyon olmasini saglamistir zira Anderson frikigi gole cevirmistir. Bu yüzden Schalkelilerin nefretini kazanmis ve o günden birakasiya kadar olan sürec icerisinde bir daha Schalke macinda görevlendirilmemistir..

Aslinda o bir Dis Hekimidir. Tükkani satip uzun zamandir sagda solda konusmaci olarak görev yapiyor.1990 yilindan bu yana Hindistana ve Hintlilere gönüllü yardim elcisi olmus durumda. Memleketi Kaiserslautern'de Hintlilere destek adi altinda vakif kurmuslugu da var. Iyi bir insandir ve karsiliksiz bir sekilde yardimlar yapar uzak fakir ülkelere.. Karakteri de cok saglamdir. Benim en cok sevdigim alman hakemiydi.. Hitzfeld ve Kahn ile ayni anda veda macina cikmisti ve biz o zaman söyle bir klip yapmistik hepsine birden..



Lig TV, tüm maclari artik canli veriyor, Erman Toroglunu'nu devre disi birakip yerine muhtesem bir isim getiriyor, canli verdigi maclari iki kisi ile güzel bir sekilde yorumlama cabasi icerisinde. Cokca kez dövün, sövün ama biraz olsun bu cabayi da alkislamayi bilmeli. Lig Tv kisa zaman icerisinde etkisini gösterecek dogru isler yapmaya basladi ve olumlu anlamda hizmet etmeye calisiyor ülke futboluna.. Cabayi görüyoruz, takdir de ediyorum lakin devamini da bekliyoruz..

13 yorum:

Batu dedi ki...

Lig TV'nin kalitesini arttırdığı kesin, ancak Merk'in gelişi Toroğlu'na kıyasla daha az talebe sebep olabilir. Malum ülkemizdeki futbol muhabbetinin anası kahvehane muhabbetidir. Lig TV umarım devam eder yeniliklerine, HD yayını geliştirmeleri güzel olur mesela.

aketenci dedi ki...

Bir sonraki hamleleri, maclari iki spiker ile anlatmak yerine, bir yorumcu bir spiker ile vermeleri olsa iyi olur. Illa taninmis kisiler olmasina da gerek yok yorumcularin. Bu isi iyi yapacak, bizim tanimadigimiz birsuru kisi vardir.
Bunun disida benim en buyuk beklentim, tum maclarin ayni kalitede yayinlanmasi. Hepsinda esit sayida kamera kullanilsin mesela. Konyaspor'u tutan da Galatasaray'i tutan kadar zevk alsin izledigi yayindan.

Borges dedi ki...

akatenci: Elbette.. biz de onun pesinden kosacagiz ama daha dün bunlari dile getirdigimizde herkes imkansiz diyordu. Yani o kadar imkansiz bir sey gerceklesti ve simdilik buna seviniyoruz. ben internet paketini aliyorum mesela.. Anadolu kluplerinin macini seyretmek, her maci seyredebilecegimizi bilmek, begendigimiz bir oyuncuyu takip edebilecek olmak cok güzel bir duygu.. bunun sevinci bitsin esitlik meselesine de geliriz.

Her kim bu karari onlara aldirdiysa, kimler bunu ona zorladiysa, fedarasyon,yazarlar hepsine bol bol tesekkür.. cok güzel bir adim atilmistir. Merk de tuzu biberi oldu.

sozcelyk dedi ki...

ısrarlı toroğlunun yerini doldurdu demişsiniz kendisi sadece pazartesileri haftayı değerlendirecek toroğlu gibi haftanın üç günü ligtv ekranlarında göremeyeceğiz.

pozisyonları değerlendirmesi açısından bakıyorsak mükemmel iş markus hamlesi.

hiç yoktan tuvalet kağıdıyla pozisyon anlatmaz

aketenci dedi ki...

@borges: Evet evet... Tum maclarin verilmesi super birsey. Bence, Turkiye futbolunun ilerleyememesinin en buyuk nedeni takimlarin taraftar sayilari arasindaki ucurumlar. Ilk 3-4 takimdan sonra taraftar sayisi muthis dusuyor. Bu dengesizligin cok fazla kotu sonucu var ki ben kendi aklimdakileri buraya yazmaya kalksam 3-4 saat surer herhalde.

Simdi, kendinizi Eskisehirli 8-9 yasindaki bir cocugun yerine koyun. Stada gidemiyorsaniz, sezon boyunca televizyondan 8-9 tane Eskisehirspor maci yayinlaniyor ve onlarda en guclu takimlarla oldugundan cogunlukla kotu sonuclaniyor. Ve okuldaki FBli GSli arkadaslariniz her hafta ballandira ballandira mac konusurken sizin soyleyebileceginiz hicbirsey yok. Boyle bir ortamda 3 buyuklerin cazibesine kapilmadan yerel takiminizi desteklemek kolay mi? Simdi en azindan bu olasilik daha fazla olacaktir diye dusunuyorum. Ve birgun herkes (herkes olmaz da hadi insanlarin %80'i diyelim) yerel takimini tuttugunda bizim futbol takimlarimiz da artik Avrupa'da yari finaller, finaller mutlaka gorecektir.

neurocoma dedi ki...

hocam şarkı kimin ve adı ne acaba youtube'dan gömmüşsün gibi duruyor ama tıklayınca açılmıyor.

Borges dedi ki...

neurocoma: Klibi ben yaptim, cok eski postun bir videosu yutupda yok yahu:)

Metro-git

ayb dedi ki...

soyle bir klip yapmistik dedigin yerden sonra verdigin link (ya da gomdugun video, her ne ise) gozukmuyor.
bir de, merk tuzu biberi degil de, kreması veya kaymagi oldu sanki :)

ASVALTTAICENLER dedi ki...

marcus merkin tercumesi sirasinda sorunlar yasanacaktir diye dusunuyorum, programin temposunu dusurecegi kesin..

delgado dedi ki...

helal olsun ya, türk futbolunun en büyük sıkıntılarından biri çözülmüş oldu tüm maçların yayınlanmasıyla.

varol döken dedi ki...

aynı lig tv sinan engin'i de yorumcu olarak getiriyor...

Gemici Düğümü dedi ki...

Program temposunun düşeceği konusunda eleştiriler var. Ben de böyle düşünüyorum; ancak bunun Erman Toroğlu-Ahmet Çakar çizgisinden yine de yeğ olduğuna inanıyorum. Ülkedeki futbol ortamının kısırlığı ve rahatsız ediciliğindeki medya payında hafif de olsa bir azalma olması sevindirici.

emir dedi ki...

yani ben o kadar da emin değilim bence tutmama ihtimali de yüksek. özellikle mustafa hocanın programı hiç çekilmez