21 Ağustos 2010

Demichelis İsyanı.!



Van Gaal, tandeme Badstuber'i yerleştirmek istiyor ve bunun bir kaç nedeni var. Özellikle sol tandemde sol ayaklı oyuncu oynatmak istemesı bir yana Demichelis'in Şampiyonlar Ligi finalinde onu yakması ve DK'da da aynı şekilde benzer hatalarına devam etmesi bardağı taşıran son damla oldu ve yedeğe attı ve fakat Demichelis yedekliğe isyan edip gitmek istediğini açıkladı. Wolfsburg kadrosundan da çıkarıldı.

Garip bır adam bu. Defansif orta sahadan alıp onu tandeme yerleştiren Hitzfeld onu tekrardan orta sahaya çekmek istediğinde de isyan etmişti. Milli takımdaki yerimi kaybederim ve ben stoper oynamak istiyorum diye diretmişti.

Sevdiğim bir 'defans' olmamasına karşı defansif orta sahadan devşirilme bir stoper olmasından dolayı takımı daha hücumcu yapan bir oyun anlayışı mevcut. Yaptığı affedilmez ölümcül hatalarının yanı sıra hızlı bir şekilde ortasahalaşarak hem oyun açmada ve aynı zamanda hakimiyet kurmada önemli roller alabiliyor.

Nihayetinde bugünkü Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir adamdır tüm olumsuz yanlarına rağmen..

O gitmek istese de Bayern şu konumda onu gönderemez ama Misimovic'te işlemesini beklediğim kural burada da hayata geçecektir: Gitmek isteyen oyuncu zorla tutulmaz zira kalırsa pek çok direktif ona artık işlemez ve takıma zararı yararından daha fazla olur.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir seçim olur Galatasaray için, Servet'le olmuyor, olamıyor...

sozcelyk dedi ki...

:D:D abi eline sağlık güzel bi değerlendirme olmuş yalnız son paragraflara geldiğimde bastım kahkahayı.

tüm basın fellik fellik galatasarayın yarasına merhem olmaya çalışıyor ya yazının altında da galatasaraya futbolcu tavsiyesi olarak görünce dayanamadım affet :)

galatasarayın servetten önce halletmesi gereken o kadar yeri var ki benim aklıma bir stoper tercihi hiç gelmemişti.

mre dedi ki...

G.Saray adına; Stoper olarak lüks , orta saha için fazla düz olur. G.Saray'a şu içine ettiğiminin topunu ayağına alıp en kısa sürede ileri ve düzgün pas verebilecek, verdikten sonra da durmayıp arkadaşlarına alternatif yaratacak, zaman zaman da skora katkı yapacak (çok şey mi istiyorum) bir adam lazım. Bence bu tanıma uymaz Demichelis.

aketenci dedi ki...

Peki Almanya dışına çıkmak ister mi? Özellikle Türkiye'ye?

cikkoleite dedi ki...

Benim bildigim Bayern kadrosunda 2 tane Stoper var Van Buyten ve Demichelis ara sira Badstuber oynuyor orda.Demichelis giderse sadece 1 Stoper ve 1 tane de devsirme stoper kalacak ellerinde.Bütün sezon boyunca bu 2 Oyuncuyla götüremez Bayern.Bence blöf yapiyor Demichelis.Bu kadroda sezon ilerledikce yer bulacagini biliyor cünkü defansin sol bölgesi Badstuber ve Contento özellikle uluslararasi maclarda cok aksayacak.