16 Ağustos 2010

Mesut Özil Real'e Dogru.!



Yüzde yüz kesinlesmedi ama Bremen'in Real teklifini kabul etmekten baska sansi mi var ? Ellerindeki tek koz bir yillik daha sözlesme zoruyla oynatmak ve fakat bir yilin sonunda bugün sunulan 11-16 milyon arasi rakami dahi göremeyecekler. Ben en basindan beri sunu cok iyi biliyorum: Özil sözlesme uzatmaz ve Bremen de bu cocugu bu sene satar..

Allofs'u begenirim ben ve fakat son yaptigi hic hos degil. Real Madrid hicbir sekilde Mesut'la görüsmeden klube teklif getiriyor(Yaklasik 9 milyon Euro) ve geri cevrilen bu teklif bir sekilde hasiralti ediliyor.Mesut Özil ,Real Madrid'in kendisini almak icin klube teklif sundugunu medyadan ögreniyor. Beckenbauer Cup olmasa Mourinho ve Madrid tarafinin teklifini ögrenemeyecekti belki de..

Kupa macinin basinda ve sonunda gördük Mesut'u. Bitmis, tükenmis ve oldukca sinirliydi de.. Medyadan ögrenmesi, disarida birakilmasi ve klubunun kendisine yaptigina icerlenmis idi. Acik acik söylemekten de kacinmiyordu..

Real Madrid 9 milyon euroluk teklifini 14'e cikardi ve Khedira transferini de önceden haber veren Marca'ya göre Mesut yillik 5 milyon euro alacak. En azindan Mesut-Real Madrid birlikteligi saglanmis durumda. Bremen -hic tahmin etmiyorum- zorluk cikarirsa bu is seneye bedavaya kapatilir.

Barcelona, Real Madrid ve hatta La Liga Mesut Özil icin erken derdim ve fakat Mourinho yönetimi altinda U21'den beri beraber oynadigi Khedira ile birlikte siritmadan Madrid'in ilk onbirinde oynayacaktir, güvenim sadece Mesut'a degil ayni zamanda Mourinho'nun futbol aklinadir..

Müller cosmus, digeri cok gol atmis degil mesele Mesut Özil'in yeteneginin nadir bulunur olusunda yatiyordur. Ferguson izler, Barca Fabreagas yerine düsünür vesaire. Bu cocugun yapabildigini antrenman ettirerek ortaya cikaramazsiniz ve fakat calisma sonucu kendi sisteminize adapte eder, muhtesem sonuclar alirsiniz. Mesut Özil karakter itibari ile sorun cikartmayan, sahada yapabildigini sonuna kadar yapmaya calisan ve daha da önemlisi cok genc yasinda cok buyuk baskilar altinda oynamaya alismis, kendisine güveni olan bir yildizdir. Schaaf'in eline ilk gectigi anda blogun icerisinde onca post attik.. Simdi de Mourinho. Sunu da eklemek gerekir ki cok yetenekli oldugu kadar cok sansli bir insanogludur ayni zamanda..

Madrid'e giderse celiskilerim artacak benim.. Schalke genclerden bu yana adim adim takip eder iken Real Madrid formasi altinda basarisiz olmasini istemem cok zor.. Ispanyol gazetelerine göre bu is bitmistir ve ben simdiden hayirli olsun diyorum..

Man U, Barca, Real'i ayni anda pesinden kosturan Türk anne-babanin oglu bir cocuk daha uzun yillar göremeyebiliriz. Tadini da cikarmak gerekir..

7 yorum:

Arkhe dedi ki...

Umarım bir şeyler ters gider de Madrid'e gitmez.

Onun için hayırlı olacağını sanmıyorum.

Borges dedi ki...

Arkhe: Ben Madrid'in degil Mourinho'nun cuvallayacagini dusunmuyorum bu konuda. Ne yaptigini neyi aldigini cok iyi biliyor ve onu istedigi sekle evirecektir.

Özil de itiraz etmez, kurallara sonuna kadar uyar ve dolayisla evrilme konusunda sorun yasamaz. Mesut-Mourinho iyi bir ikili olacaktir..

mevlüt dedi ki...

üzüldüm bu habere umarım olmaz. dünyada en nefret ettiğim 2 takımdan birinin formasını giymesini açıkçası hiç istemem.

gönül ister ki barca-liverpool yada bayern forması altında görelim mesutu :))

cikkoleite dedi ki...

Ben de dün bir yazi yazmistim Bremen neden sezon sonu bedava gidecek bir oyuncu icin 16 Milyon Euro istiyor diye.Tüccar zihniyetli Allofs bakalim tüdürdügünü yalayacak mi? Cünkü Real´in teklifini "kabul edilemez" diye nitelendirmisti.
Bu arada sanirim Diego Wolfsburg ile anlasti Misimovic´e yol göründü bana göre.Umarim bu taraflara düser yolu ;)

Ekâbir dedi ki...

Borges; Msimoviç'in GS'ye gelme ihtimali var.

Kısa bir Msimoviç analizi yapabilir misin?

Borges dedi ki...

Ekabir: henüz daha kesinligi cok net degil. Gelirse kesinlikle burada analizi olacaktir.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

mseut almanya degilde turkiye milli takimi formasi giyseydi bu transfer haberini dahil konusmuyor olacaktik burada...