16 Eylül 2010

Eşrefoğlu Al Haberi.! #2



Daha önceden şurada bunu vermiştik ve fakat Nezih Ünen'in Anadolunun Kayıp Şarkıları adlı bu muhteşem eserinden hem bu hikayeyi vermek hem de bir daha hatırlatmak için tekrar geçiyorum..

Geçenlerde bu titiz çalışmanın tamamını izledim ve çok etkilendim. Vaktimin olduğu ilk anda parça parça videolarda bu eserin üzerinde durmak isterim ve şunu söylemek isterim ki bana bu şarkıların ve içerisinde yer alan insanların çocukluğumu en çok da dedemi ve ebemi(babaannem) istesem de yapamayacağım ölçüde net bir şekilde hatırlatmasıdır. unuttuklarımı dahi su yüzüne çıkardılar.. Kötü oldum ve bir yerinde zor tutum kendimi..

Çabuk unutuyoruz. Beni gördüğünde dünyadaki en büyük sevinci yaşayacağını bildiğim halde çok sık ziyaret edemedim ben onları.. İnsan işte böyle bazen tek tek hesaplaşıyor kendisiyle ve iş işten geçtikten sonra kuru pişmanlık yaşıyor eni sonu..

Siz yaşamayın daha fazla sıklıkla gidin, görün, ziyaret edin. Bayramları beklemeyin, sürpriz yapın.. İş gereği ya da size ihtiyacı oldukları için değil onları sevindirmek için.. Sıklıkla.. Çok seviniyorlar, çok..

2 yorum:

Antidoto dedi ki...

Vicdan azabı mısın hemşehrim yahu? Kötü ettin hem müzikle, hem verdiğin tavsiyeyle...

zenci dedi ki...

Anadolu'daki buna benzer binlerce onbinlerce guzellige sirtini donenler utansin. Bu topraklarda yasayip kendi kulturunu kendi muzigini kendi kimligini yasamayan insanlara cok yazik.