18 Eylül 2010

Frankfurt - Freiburg: 0-1




Skibbe dört haftada üç mağlubiyet alarak durumunu zora soktu. Freiburg tüm Almanyanın hem fikir olduğu üzere ofsayt golle de olsa son saniyede öne geçip üç puanı cebine indirdi.

Bahanesi şu ki bugüne kadar karşılaştığı takımlar ligin formda ekipleri arasındadır. Hannover son bilmem kaç yılın en güzel başlangıcını yapar iken Freiburg da kendi rekorunu kırıyor. Bu takımlar Frankfurt'u yendiği gibi Schalke'yi ve diğer rakipleri de yendiler.. Ama tüm bunlar dün akşam ofsayt gole rağmen takımın yenilgiyi haketmediğini söylemiyor..

Halil Altıntop dün orta sahada oynadı. Bakın 'Ofansif orta saha' dahi değil.. Merkez.. Önünde Meier ve onun önünde Gekas oynadı ki bence Meier her zaman olduğu gibi Schwegler'in yanında ve Halil de Gekas'ın hemen arkasında oynamalıdır. Bild'in formasyonu farklı olsa da sahada olan budur.Van Gaal'in de Klose-Olic hatası gibi yerleşim konusunda bana göre tutturamadılar.. Dahası forvet oyuncusunu defansa yaklaştırmak alışkanlıklarından dolayı tehlikelidir. Daha maçın altıncı dakikasında önündeki topu refleksif olarak geç oynayan Halil bir gole neden oluyordu ki yeri orası değil..

Dahası.. İki kanadında oynayan oyuncunun her ikisini de ben çok beğenirim. Ochs ve Kohler ve fakat bunlar aslında bek oyuncuları formatındadır. Muazzam ileriye çıkışlarından dolayı öne doğru kaydırıldılar.. Bunun üzerine Caio gibi bir oyuncudan da yoksun çıkarsanız hücum gücünüz büyük yara alır.. Deplasmandaki pek çok büyük takımı yenebilecek iken kendi evinizde en zayıf rakibe karşı da zorlanırsınız ki Freiburg geçen hafta Stuttgart'ı dağıttı ve çok formda..

Skibbe ve Dutt taktisyen hocalarıdır ALmanya'nın.. Skibbe'den daha çok sevilen bir adam varsa o da belki Robin Dutt'dur. Çok güzel bir şekilde Skibbe ve Frankfurt ile bağ kursam da Freiburg'un aldığı her puana sevinirim ben.. Bu gibi takımları ve böylesi hocalar futbolun bizzat kendisinin çok şeyden daha önemli olduğunu bize hatırlatırlar..

Son olarak Skibbe Leverkusen ve Nürnberg ike karşılacak.. Ateşin içerisine 'henüz' girmedi ama uzağında da değil.. Takımın kaptanı ve defansı düzenleyen müzmin sakat Chris geri döndü.. Bakalım..

3 yorum:

Emilio Santos dedi ki...

Sanırım bir ara Bundesliga tahminleri yayınlayacağım demiştin. N'oldu onlara?

Borges dedi ki...

Emilio Santos: Bu hafta çok kötüydü bir dahaki hafta kesin.. Biraz unuttuk gibi.

Mehmet(Galaleon) dedi ki...

Skibbe varsa gelecek için ümit ekmek lazımdır. Galatasaray' da oynattığı 5-6 tane büyük maç varki, Galatasaray tarihinin en iyi maçları arasındadır. Örnekmi? Benfica,H.Berlin,Olypiakos,Trabzon ve Bordo ile ilk maç.