8 Eylül 2010

Misimovic Giderken..



Giderken SportdBild'e röportaj vermiş ve dediğim gibi soruları olabildiğince dürüstçe cevaplamış. Bir kaç ayrıntıyı buraya çevirelim:

.. Hoeness Schalke sizin ilk tercihiniz değildi diyor..

Bunu diyorum ben.. Ben Schalke'ye seve seve giderdim. İstanbula gittiğim Pazartesi gününün sabahında Magath ile konuştum. Oraya gidebilirdim zira Schalke Wolfsburg'dan bir numara daha büyük ama Hoeness istemedi ve tek problem buydu.

Sport-Bild sizin "Magath giderse ben de giderim' şartını sözleşmeye koydurduğunuzu söyledi. Doğru mu bu ?

Evet. Schalke'ye gitseydim bunun en önemli sebebi Felix Magath olacaktı.

Bir yerde gittim ve mutluyum der iken İstanbul Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi diye açıklama yapar yapmaz soru geliyor:

Herhalde tek başına şehir için bu transferi yaptım demeyeceksiniz değil mi ? Klup Avrupa Liginde bile oynamıyor.! Dürüst olun: Para ne kadar önemli rol oynadı bu transferde ?

Elbette ekonomik nedenler de bu transferin gerçekleşmesinde etkili oldu ve ben dürüst oluyorum. Başla türlü ifade etmiş olsaydım yalan söylemiş olurdum ve para bu transferde önemli rol oynamıştır ama sadece para değildi. Galatasaray geleneği olan bir klup ve mükemmel taraftarı var. 3 hafta boyunca benim için çok çaba sarfettiler. Suçlanmak da istemem yalnız.. Gitmek istediğimi çok önceden belirtmiş olsam da ben yine de Bayern maçında oynadığım klubüm için elimden geleni yaptım..

4 yorum:

Avram dedi ki...

"Klup Avrupa Liginde bile oynamiyor!"

Dustugumuz hallere bak yahu.

Anıl dedi ki...

"Kulüp Avrupa Ligi'nde bile oynamıyor"

Sürekli yüzümüze vuruluyor işte. Bir Dubai kulübünden farkımızı aramaya çalışıyorum, bulamıyorum.

esen dedi ki...

"Galatasaray geleneği olan bir klup ve mükemmel taraftarı var"

Bunlari Misimovic gorup soyluyor, bir Fenerbahce taraftari olan ben bile kabul ediyorken GS taraftarlarinin takimi Dubai kulubuyle ayni seviyede gormeleri tuhaf.

Bizim takim da Avrupa'da yok ve belki Avrupa'nin en iyi 5 liginden biri degiliz ama yine de iyi oyuncularimiz ve basarili olmaya calisan takimlarimiz oldugu unutulmamali. Kanimca bu sene ligde takimlarimizi cogu akilli transferler yapti ve cok zevkli bir sezon bizleri bekliyor.

Liverbird dedi ki...

Dün Hürriyet'de "Galatasaray'a para için geldim" diye haber yapılmıştı.

Bu kadar uzun cevaptan anladıkları sadece o kısım olsa gerek.