8 Ekim 2010

Almanya - Türkiye: Kadrolar..



Bild bu şekilde vermiş. En azından Almanya kadrosu doğru gibi.

Kroos burada kullanılacak.. Ben Kroos arkada ve Khedira önde değil de ikisinin de aynı çizgide yer alacağını düşünüyorum.. Kroos'un olması oyun kurma konusunda sıkıntıları giderir iken her şeye rağmen defansif zaafiyete neden olacaktır. Bu Almanya kadrosuna Nuri-Emre-Aurelio orta sahası ve Tuncay-Hamit kenarları ile karşılık vermek güzel ve taktik de önemlidir burada.. Geride kompakt mı duracaklar yoksa önde basacaklar mıdır ? Her halükarda Türkiye orta sahası baskın gelmelidir Almanya'ya.. Hamit top rakipte iken ortayı dörtleyecektir ki bunun yetmesi gerekiyor aslında..

Burası önemlidir. Kroos,Müller,Mesut,Podolski,Klose.. Bunlar koşabilirler ama savunma yapamazlar. Bu açık iyi bir şekilde değerlendirilmelidir. Tuncay burada Emre-Nuri'yi değerli kılacak önemli isim.. Belki de bu maçın en kilit ismidir.. Boateng pres yerse sorun çıkaracaktır.. Westerman'ın düşünülmemesi tuhaf aslında..

Sorun ise Türkiye'nin sol tarafı.. O kenarın savunması iyi olmalıdır.!

Uzun boylu stoperleri olsa da Mertesacker misal yerden iyidir;havadan değil.. Bir Hamit ortasına..

Şu moralsiz, sıkıntılı ve halsizlik içerisinde kıvranırken dahi ben inanıyorum.. Bu orta saha Almanları bozacaktır.. Defansif strateji bir anlamda benimsenecektir zira geniş alan Mesut'u coşturur.. Onların geniş alanı ise..

Bol Şans.!

8 yorum:

bucho dedi ki...

daha önceki nuri şahin yazınızda emre ile nurinin yanyana oynaması defansif zaafiyete yol acar demiştiniz yanlıs hatılamıyorsam. bugun defansif anlamda sıkıntı çekilir mi mesut müller podolski ve kloseye karşı orta sahamız üretir ama tuncay ve ya forvet kim olursa degerlendirir mi acaba.. yani maç başlı başına taktik savası ben hiddinke guveniyorum ve tabiki futbolculara da motivemiz almanyadan daha ii olcaktır.başarılar bize. maç sonrası yazınızı bekliyoruz

Pan Monroe dedi ki...

http://kalenderlibero.blogspot.com/2010/10/almanya-turkiye-mac-oncesi.html

yoruma sığmadı yahu!

aks111 dedi ki...

nuri yıllardır almanya da oynuyor ve bild nuriyi orta sahanın soluna mı koyuyor :)).

felix mourinho dedi ki...

oyun, orta saha yuvarlağının çevresinde döner durursa ve bu yuvarlağın biraz alman yarı alanına bakan diliminde oynayabilirsek bu maçtan puan alabiliriz. oyunu bu alandan başka yerlere kaydırdığımız her an gol yeme tehditi altında kalırız. rakip sahaya oyunu yıksak da kendi sahamızda beklesek de kanatlara açsak da bizden üstünler. kontraları, duran topları, kanattan içeri girişleri çok iyi.

gökhan gönül - hamit kanadının sadece karşısındaki badstuber - podolski'ye kafa tutma olasılığı var. müller - lahm kanadından ise bizi eleğe çevirebilirler. ne ismail ne de şu hakan balta orada önünde kim olursa olsun güven vermiyorlar.

Unknown dedi ki...

son bilgilere gore ozer, halil sabri ilk 11 de. Sagda ozer sol bek sabri forvet Halil. Tuncay, mevlut, ismail 11 de olmicak

AD dedi ki...

Dünya Kupası'ndan aklımda kaldığı kadarıyla, sol bekleri Boateng'in çok iyi oyuncu olduğunu düşünmüyorum.Lahm'ın kanadından ziyade Boateng'in kanadını kullansak daha iyi olur gibi...Eğer Gökhan Gönül ve Hamit o kanadı iyi kullanabilirse oradan etkili olabiliriz.

Başarılar Milli Takım...

The Unique dedi ki...

Bu yazi mac bittikten sonra yazilmakta ve buyuk bir duygusallikla yazilmista olabilir yada ben öyle zannediyorum...

Simdi su jpg deki kadromuza baktigimizda iki oyuncaya itirazim olabilirdi.Ömer ve Ismail.Öncelikle bunlara karsi cikmamla beraber eger yinede bu jpg deki kadro ile ciksaydik bir sansimiz olabilirdi.

Ancak cok buyuk sorunlarimiz var mentalite ve taktik olarak.

Ve dogru soyleyip dogru konusmamiz lazim bence birde teknik direktor sorunumuz var.Bugune kadar Sabri ve Hamit o kadar teknik direktorle calismislardir,acaba hic biri onlara gel seni sag kanatta oynatalim demismidirler?

Kusura bakmayin ama kadronuzda Hakan Balta gibi bir oyuncunuz varsa(Ki hic beyenmeyem),sabri yi orada oynatagima onu oynatirim 10 bin kere iyidir.

Neden iyi olan sag kanatimizi bozmaya calisiyoruz.Sadece Arda yok diye iyi olan sag kanatimizi bozup sola adapte edmeye calisiyorsun ve adapte ettigimiz adamlarin biri sezon basindan beri sakat,hamitte bundesligada 2 mac sampiyonlar liginde de 1 mac oynamis.

Simdi iyi bir dusunmemiz layzim.Acaba Ömerin,Kassel den gelen Ömerin ksv Kassel taliminda oynama sansi ne kadar dir??Yani bu adamin artisi nedir?Ben GS ye geldigi gunde sasirmistim.Sanirim sadece boyu uzun oldugu icin oldugu yere gelmis vede gurbetci oyuncu olmasindan da faydalanarak buralara gelmis bir oyuncu.

peki bizim en iyi golcumuz kim??PSG de oynuyor Mevlut.O nerde ?Kadroda yok?kimse bana anlatmasin,eger halilin yakaldigi pozisyonu ,mevlut olsa o topu götü ile iceri atardi...

ya ne bilim ya daha cok sey yazarim ya...

metak dedi ki...

Bloglarda kafa yoruldugu kadar bu işten milyonlar kazanan adamlar yorsa en kötü ihtimalle yenilsek bile biraz futbol oynardık.

Şimdi bunu söyleyince çok erken denecek ama "bu futbolu" oynayacaksak TD e verilen paraya yazık, ilkokul bir yorumu ama gerçek!