6 Ekim 2010

Mesut-Khedira.!



Mesut çıkışı bu diyalog üzerinden de gerçekleştirdi aslında.. u21'de Khedira ile beraberdi.. A milli takıma beraber çıktı ve şimdi Real Madrid takımında beraber oynuyorlar.. Khedira diyor: Sen her zamanki gibi önde işi bitir ben senin yerine de koşarım arkada.. En azından genç milli takımda böyleydi ve A milli takımında da öyle olmuştur.

Peki Nuri Şahin'in o muhteşem futbolu oynamış Peru 2005 U17 kadrosu nerede bugün ? Nuri'nin de milli takımda var mıdır böyle eski arkadaşları ? Belki o zaman daha kolay anlaşılmaz mıydı ? Üzerinde herkes düşünüyor ama sanırım çözüm üretme konusunda sıkıntılar mevcut. 4-4-2(fourfourtwo) dergisine Almanya'nın benzer soruna (1998-2004 arası) nasıl çözüm ürettiğini yazdım.. Vaktiniz ve imkanınız olursa bir bakın derim..

4 yorum:

Muratonovic dedi ki...

iste bu yuzden futbol bir "takim oyunu"..

takim olabilirseniz ortaya birsey cikar, bireysel performanslar daha verimli olur, takim olamazsaniz bireysel cabaniz da bir ise yaramaz..

Xavi-Iniesta, Okan-Emre-Suat, Gokhan Gonul-Deivid, Colman-Selcuk, Uche-Hogh vs. vs. Bunlar beraber oynayinca fark yaratiyorlar.. Bu da uzun sure beraber oynamak, birbirlerine futbol olarak uyum ve takim oynuna yatkinlik gerektiriyor..

Nuri duzenli olarak Emre ile beraber Turk milli takimi ortasahasi gobeginde oynamaya baslamali artik, bunun olmadigi her mac bu uyumu yakalamak icin biraz daha gec kaldigimiz mac oluyor..

benden bu kadar dedi ki...

yazıyı okudum abi, tebrik ederim.. gurur duydum öncelikle, onu belirteyim. blogdakilere paralel bir şekilde yazıyorsun ama sadece üslubu "ve fakat, lakin, ki" gibi bağlaçlardan arındırıyorsun sanırım. söylemem lazım, mecburi değilsen işi bu kadar formal hale getirme bence.. senin özgün bir üslubun var, hatta şöyle demeliyim örnek alıyorum kendime..

bir de şeyi sormam gerek.. yazıyı burada yayınlaman yasak mı? veya ne kadar süre yasak? bu ayki dergide 2 tane favori yazım vardı, biri seninki, öteki de ali ece'nin sergen ile alakalı yazısı. eğer henüz koyulmadıysa o yazıyı internet ortamına aktarmak istiyorum ve bir mahzuru varsa bilmem lazım..

Borges dedi ki...

Benden bu kadar: Üslubun buradaki gibi olması çok zor ama beni bu konuda özgür bırakıyorlar aslında. Ben biraz ister istermez..

İnternet ortamındaki yayınlanabilir mi daha çok Ali Ece'ye sormalısın gibi.

Sağolasın eleştiriler ve düşüncelerin için.

Yabancı dedi ki...

bunun için ne bileyim uzun zamandır beraber oynamaları gerekmiyor sanki. "sen önde işi bitir ben arkanda her türlü pisliği temizlerim" işini mesut-khedira ikilisinden daha iyi yapan bir ikili var hep gözüme takılıyor. marcelo-ronaldo. marcelo kendini ronaldoya adamış gibi oynuyor her maç. çok acayibime gidiyor her real madrid maçında bu durum. ronaldo artistik hareket yaptı kopu kaptırdı marcelo orada bitiyor, ronaldoya top atmıyorlar marcelo bütün topları ronaldoya kullanıyor, ronaldoya iki kişi bastı marcelo orada alan açıyor, ronaldo ceza sahasında top istiyor marcelo topu ne ediyor ediyor oraya gönderiyor, ronaldoya daldılar marcelo da dalıyor dalanlara. ronaldo koşmuyor marcelo 3 kişilik koşuyor. ilginç bir adanmışlık marcelonunki ve kendini de parlatıyor aynı zamanda.