29 Kasım 2010

Mesut.!



Derbiye geleceğim sonra.. Hafta sonu evde değildim ve şu güzel Mesut röportajını okurken buraya koymak istedim nedense.. Soru basit cevap da beklendiği gibi ama yine de..

Was macht Real zum größten Klub der Welt? (Real'i dünyanın en büyük klubü yapan şey nedir?)

Die perfekte Organisation. (Mükemmel organizasyon.) Wir Spieler müssen uns hier nur auf den Fußball konzentrieren, alles andere übernimmt der Verein. (Biz oyuncular burada sadece futbola konsantre olabiliyoruz ve geri kalan her şeyi klup üstleniyor) Nach dem Training stehen beispielsweise in der Kabine Getränke bereit, es gibt geschnittenes Obst.. (İdmanlardan sonra misal kabinede içecekler hazır, meyveler kesilmiş bir şekilde duruyor gibi..)


Büyüklüğün tanımına gelince aslında ne Christiano Ronaldo'dan bahsediyor Bremen ile kıyas yapınca ne de kupalardan.. Mükemmel organizasyona sahip bu klup diyor..

Bir de Misimovic'in Haberturk'ün dile getirdiği geldiği günden bu yana madde madde yaşadığı sorunlara bakın.. Galatasaray'ın teknik adamından oyuncularından çıkın da futbol organizasyonuna bakın.. Bir futbolcunun disiplinsiz tavırları dahi yönetim acziyetinin olduğu yerde gerçekleşir, organizasyon eksikliğidir temelde..

Hiç yorum yok: