12 Aralık 2010

Çılgın Futbol Kuralları.!



Okudum ve hemen sizi de bilgilendireyim dedim zira gerçekten ilginç. Bu resimdeki pozisyonu hemen herkes bilir. Kuba şu golü atamıyor filan ama soru şu: Tam bu noktada kuba topu kaleye yuvarlasa ve dışarıdaki yedek kaleci, oyuncu ya da taraftar sahaya girip golü kurtarsa cezası ne olur ?

Penaltı ? Kırmızı kart ?

Hiçbirisi..

Sarı kart ve indirek faul atışı ile oyun devam eder. Olmaz demeyin olmuş da kadınlar ikinci liginde..

Holstein Kiel ve Lokomotive Leipzig arasında oynanılan maç içerisinde Leipzig yedek kalecisi Grisseldis Meissner kaleye geçip gole giden topu dışarı çıkarıyor ve ne penaltı ne de kırmızı kart..

Daha başka 'çılgın' kurallar da mevcut ve şöyle ki:

Bir frikik ya da korner esnasında oyuncu kendi takım arkadaşını ittirip kafayı çakıyor, golü de atıyor.. Bu durumda gol geçersiz olur, rakip takım lehine faul verilir. İttirmenin şiddetine göre sarı kart dahi çıkabilir.!

Bu önemli: Savunma oyuncusu rakip oyuncuyu ofsaytta bırakma adına kale çizgisinin dışına çıkarsa; oyuncu ofsaytta kalmadığı gibi kale çizgisinin dışına çıkan oyuncuya da izinsiz sahayı terk ettiği için sarı kart da veriliyor 2008 Avrupa Şampiyonasında Hollanda-İtalya maçında olduğu gibi..

Hakemden izinsiz kaleci ile oyuncu formalarını değiştirsin diyelim. Ve aslında oyuncu olan kaleci formalı futbolcu topu ceza sahasının içerisinde elle tutarsa penaltı olmaz. Sadece izinsiz forma değişiminden dolayı iki oyuncu da sarı kart görür..

13 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Bir tane de ben ekleyeyim:

Forvet kaleciyi geçti, çaprazdan topu boş kaleye yuvarladı. Kaleci de çıkardı eldivenini, fırlattı topa doğru. Köşeye giden top, çarpan eldivenin etkisiyle gitti aut oldu.

Karar? :)

Borges dedi ki...

Benim yorumum: Sahaya yabancı madde atıldığından dolayı suç işlemiş olur kaleci ve gol olur filan gibi bir şey mi ?

Hakkaten ilginçmiş.. cevabını da yaz hemen ;)

Noat Samisa dedi ki...

Doğru karar: Kaleciye kırmızı kart ve penaltı.

Oyuncuların taşıdığı giysiler ya da tekmelik ve eldiven oyuncunun bir parçası sayılıyor. Eldiven biraz muğlak görünüyor, ama o anda kaleciyle teması kalmadığından herhangi bir oyuncu elle kesmiş gibi değerlendirilir. Bu ayakkabı da olabilir tabii.

:)

Borges dedi ki...

Noat Samisa: İyiymiş bu ;)

Flying Dutchman dedi ki...

buna benzer olay hollandada yasandi biliyorsunuz, yani malzemecinin girip kurtarma olayi...

bulabilirsem linkini veririm

Borges dedi ki...

FD: 1.lig maçı mı ? Link varsa güzel olur olmazsa hangi cezayı aldığını belirtsen o da olur..

Pan Monroe dedi ki...

"Forvet kaleciyi geçti, çaprazdan topu boş kaleye yuvarladı. Kaleci de çıkardı eldivenini, fırlattı topa doğru. Köşeye giden top, çarpan eldivenin etkisiyle gitti aut oldu."

len bunu yapan adama kırmızı kart verilir mi? Fifa'nın anahtarını veririm ben.

Burak Beşinci dedi ki...

Buna benzer bir pozisyon izlemiştim şimdi aklıma gelmedi hangi takımlar arasında olduğun ama pozisyon şöyley idi ;

oyuncu kaleciyi geçiyor.. kale boş o sırada kale arkasından seyirci sahaya atlıyor pozisyonu engellemek adına

e tabi oyuncu eşşek değil ona da bir çalım :)

Flying Dutchman dedi ki...

kupa maci diye hatirliyorum

tabii ki gol verilmedi...hala ariyorum :))

Volvox dedi ki...

Masörün çıkardığı gol.
http://3pas1gol.blogspot.com/2009/09/masor-golu-ckarrsa.html

Koray Özdemir dedi ki...

Adnan Polat, kulüplerin bugün Türkiye'de feodal bir yapıyla yönetildiğini ileri sürerek, ''Galatasaray futbolu hiçbir kimsenin part-time çalışmasıyla yönetilecek kadar küçük değil. Tamamıyla profesyonel olmalı. Ayrıca kurumsal kültürün de oluşması lazım. Bu konuda arzu ettiğimiz hızla ilerleyemedik. Çarpık bir şirket yapılaşması vardı. O yapıdan kurtulmadan kurumsal yapıya dönüşemedik. Şu anda hiçbir mazeretimiz kalmadı. Kurumsal yapımız kurulmuş vaziyette. Bunu geliştirmek ve bir Galatasaray modeli yaratmamız lazım." dedi.

Resmi sitede iki ay önce Sportif A.Ş. genel müdür olarak görünen Adnan Sezgin şu an sportif direktör olarak görünüyor. Ne diyeceksin bunun için? Futbol yönetimiyle ekonomi yönetimi Galatasaray'da ayrılmış mıdır gerçekten?

Borges dedi ki...

Koray Özdemir: BUgün çıkan Birgün'deki yazı bu konu hakkındadır. Bunun hakkında yazacağım bugün..

varol döken dedi ki...

valla resmi kararı bilmem de eliyle çıkaramadığını eldivenle kurtaran kalecinin primine zam, götünü de tekmeyi basardım ben...

noat, kulubü alınca bu kararı bana hatırlat, he bir de ceza çizgisi kenarında dolaşıp böyle golleri çıkaracak adamlar bulalım, işsiz güçsüz çok, şerefsizim şampiyon oluruz böyle...