15 Aralık 2010

Kazanılan: Tunay Torun.!



Sadece milli takım üzerine yaptığı röportajı okudum ve çok güzel buldum. Akıllı konuşuyor bu çocuk.. Mehmet Ekici'den sonra Hiddink ilgisi nedeniyle Tunay da kesin olarak milli takıma kazandırılmıştır.

Türk Milli takımını seçmiş zira yardımcı antrenör Hamburg'a kadar gitmiş, konuşmuş ve ikna etmiş ki zaten genç yaş milli takımlarında da oynuyordu.. Türkiye geçmişte yaptığı hatalardan ders almış ve bizimle artık ilgileniyor diyor.. Aksine; Sammer telefonla aramış ve Türkiye'de oynayacağın söylemiş ama her zaman her şeye bir açık kapı bırakıyor zira dilinden düşürmediği söylem şu: Futbol bu.. neyin nasıl sonuçlanacağını bilemezsiniz.

Futbolun her daim içerisinde gizli bir şekilde barındırdığı hızlı iniş çıkışları Nuri gibi yaşamamasına rağmen farkında. Dün diyor takımımla dördüncü lig maçına çıkıyordum ve bugün Stuttgart karşısında ilkonbir.. Futbol bu, bilemezsiniz diyor.

Para teklif edildi mi diye sorunca da biraz kızıyor. Gurur duyuyorsunuz, bu gurur sizi milli takımlarda oynatır diyor, paranın konusu dahi burada geçmez diye de ekliyor. Neden Türkiye sorusunun cevabını ise bu tarafın sıcaklığına da bağlıyor, Almanya tarafı mesafeliydi diyor ama burada insanların sıcakkanlılığı nedeniyle hemen bütünün bir parçası gibi hissetim ve o anda kararımı verdim diyor.. ilginin kazandırdığının üzerine basıyor aslında.

Mesut'un seçimini bilemem çünkü ben ve o başka tecrübelerden bu noktaya geldik ve muhtemelen o da beni anlayamaz ama ben de onu ıslıklayanları anlayamıyorum diyor. Bizden birisi bu derece yüksek klasmanda top oynuyor, gurur duymalıyız aslında diyerek futbolu oyuna indirgiyor ki sevdim bu yapısını..

Büyük konuşmuyor, çok sevdiğim Hamit gibi abartmıyor da seçiminin arka planını.. Milli takımdaki havayı, sıcaklığı da sevmiş, güzel insanlar diyor seviyorum orasını ve seçimimden dolayı pişmanlık yaşayacağımı düşünmüyorum diyor.. Ne o tarafa ne bu tarafa çemkiriyor, futbol bu diyor.. Futbol..

7 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Teşekkürler yazı için. Bu gençlerden tanıdıkların hakkında teknik analiz yazarsan keyifle okuruz.

SuMMaNuS dedi ki...

Geçen sezon iyi gidiyordu ama sakatlık şanssızlığı onun da başına gelmişti. Neyse ki geri döndü, daha genç, toparlayacaktır. Merak ettiğim, hatırladığım kadarıyla 35 numaralı formayı giyiyor Hamburg'da. Bu 35'in bir anlamı var mı? İzmirli olabilir mi? Almanya'ya göç eden İzmirli pek yoktur gerçi ama.

Borges dedi ki...

Sıradan biri: O da olur yakında belki bir teknik açıdan on gurbetçi analizi.. fena fikir değil.

Summanus: Samsunlu bildiğim kadarıyla.

muyek dedi ki...

Simdi tek sorun Almanyada yetismis futbol kulturu olan bu temiz adamlari Turk Milli takimina monte etmek. Ama bunun oncesinde milli takimdan yeniceri ve artiklari temizlemek lazim. Ornegin bir Omer Toprak Gokhan Zan yerine monte edilebilir, bir Mehmet Ekici Nihat Kahveci yerine cagirilabilir keza Nuri Emre Bolezoglu denilen sirret, cirkef , pislik karakterdeki insan yerine alni acik ve serefle Turk milli takiminda oynayabilir .

Adsız dedi ki...

Ben Mesut hakkında ikide bir konuşması yüzünden Hamit'ten nefret ettim;ama bu çocuk karakterli birine benziyor.Umarım şansı yaver gider.

Koray Özdemir dedi ki...

"reviersports.de'nin haberine göre galatasaray yetkilileri wattenscheid 09 kulübüyle kapsamlı bir işbirliği için görüşmelere başlamışlar. model temel olarak genç oyunculara fırsat verilmesi ve yetiştirilmesini baz alıyor. wattenscheid 09 yeni oberliga modeli içinde yer alan nrw liga'da mücadele ediyor ve grubunda 28 puanla 12. sırada. kulüp ciddi bir mali kriz içindeymiş ve galatasaray'ın teklifi oldukça olumlu karşılanmış."

Bu konu hakkında bilgin var mı?

Borges dedi ki...

Koray Özdemir: Bahane olur ben de bakarım kim ne yapıyor diye.. Şimdilik çok bir fikrim yok, Wattenscheid Altıntopların yetiştirği yerdir onu bilirim eski cm kültüründen kalmadır o da.