26 Ocak 2011

Bayern'in Lideri Milan'da.!



Temel kural: Kaptanlık istenilmez. Kaptan olunmadığı için ağlanılmaz. Beni kaptan yapmadılar, küstüm size asla ve asla bir liderin tavrı olamaz. Zira.. Her kim ki kaptanlık kendisine verilmediği için ağlar, tavır yapar o güce karşı zaafiyetini gösterir ki asla ve asla kaptan yapılmaması gerekenler arasında benim lise başımdır. Elbet bir gün o gücü kendi çıkarına, egosunu tatmine doğru kullanacaktır. iki artı iki dört.



Kaptanlığı efendilikle ölçmek büyük bir hatadır. Ergün Penbe olsaydı eğer en kötü kaptanlardan birisi olurdu Emre Belözoğlu'nun her zaman kaptan adaylarından birisi olduğu gibi.. Sadece bir zaman sonra efendilikten öte işlevi olmayanlar ancak deneyimi nedeniyle bu noktaya gelebilir futbol yaşamının sonlarına doğru.. Efendi olmasından ziyade takımın üzerindeki etkisidir bu işin ölçümü..



Van Bommel Bayern'in önemli kaptanları arasındadır. Effenberg, Kahn geleneğinin bir devamıdır.

O artık Milan'da dört farklı ülkede şampiyon olma adına futbol oynamaya devam edecektir. Van Bommel gibi bir oyuncudan yoksun olmak takımın futbol karakterini etkileyecektir. Git gide arenaya dönüşen futbol sahalarının günden güne daha fazla ihtiyacı olduğu o sert karakterin oluşumunda oyuncuların etkisi sanıldığından çok daha fazladır. Bugün onun yokluğu futbol açısından şüphesiz ki Bayern gibi bir takımın içerisinde sorunsuz giderilir ve fakat kadro içi güç dengelerini sarsacaktır yeni liderini bulma çabasında..



Zira geride iki eşit güce sahip kaptan bırakılıyor. Aynı sorun aslında milli takımda da var. Lahm mı Schweinsteiger mi ? İkisi de her yerde vazgeçilmez.. ikisi de hem Bayern'de hem milli takımda uzun zamandır oynuyor. Van Bommel gider iken "Ben arkada çok güzel bir kaptan bırakıyorum" diyordu ve bu "Bastian Schweinsteiger".

Kesinlikle katılıyorum. Şu an için ikinci kaptan Lahm ama kusurları olsa da aslında saha içi gerçek lider Schweinsteiger.. Kaptan olduğu için değil karakteri gereği gençlerle ilgileniyor ve sahada da pes etmeyen kazanma hırsını takıma yayıyor.. Zamanla çok daha iyi olacaktır..

Lahm'ın o Ballack kaptanlığı sonrası yaptığı açıklamanın takımın final öncesi dengesini bozacak zamansızlığı bir yana içeriğindeki tek bir nokta bana tuhaf gelmiştir. Zira kaptanlığı gerekmedikçe bırakmak istemediğini, Ballack geri dönse dahi yukarıdan bir emir gelmeden kendi isteğiyle onu vermeyeceğini.. Böyle bir güce ihtiyaç duyan bunu kendi kişisel ego tatmini açısından kullanmaya müsaittir. Oysa liderlerin belki de en önemli özelliği kaptan olmak istedikleri için değil kaptan olacak karaktere sahip olduğu için ona bu yetki verilir. O vasıflardan birisi de o etiketi gereğinden fazla önsememektir yoksa diğer türlü onun gücü altında ezilir kalırsınız..

Çok önemli bir oyuncuydu.. Giderken kavgalı olduğu hocasına dahi kötü bir kelime kullanmadan transferinde kolaylık sağlayan kulubüne büyük övgüler düzerek vedasını gerçekleştirdi. Üç farklı ülkede şampiyon oldu ve bu sene Milan'la bunu gerçekleştirirse avrupanın top beş liginin dördünce şampiyon olmuş olacak...

Güle güle kaptan..

4 yorum:

Osman dedi ki...

Van Bommel'i Galatasaray alir mi diye haftalardir icimden geciriyordum...

Kismet degilmis.

chota dedi ki...

Barcelonadan BAyern'e ıskartaya çıkmış gibi geldiği için hiç ısınamadım.Ama gerçekten beklediğimden çok faydası oldu Bayern'e...Onu hep barnebau'de reale attığı gol ve gol sevinciyle hatırlayacağım.Yolu açık olsun...

sedat dedi ki...

Ne kadar yararlı olursa olsun Milan orta sahası iyice huzurevime döndü. Bari bu sezon yokları oynayan Seedorf'u gönderselerdi.

Unknown dedi ki...

top 5 lig : ingiltere,ispanya,italya,almanya ve fransa

van bommel almanya ve ispanya'da şampiyon oldu. italya'da da olursa top 5 ligin 3'ünde şampiyon olmuş olacak yanılmıyorsam.