26 Şubat 2011

Bayern München - Borussia Dortmund.!





Çok uzun zamandır bir Bundesliga maçı için böyle heyecanlanmamıştım. Galatasaray maçı ile çakışmaması da işin en güzel tarafı. İnanılmaz keyifli bir maç bizi bekler. 198 Ülkede canlı seyredilecektir bu karşılaşma..

Her iki takım da ofansif futbol anlayışına sahip ve bugüne kadar attığı gollerin sayısı da eşit: 49..

Bayern pozisyon almasını bilerek yeteneklerini de doğru bir şekilde kullanarak topa sahip olur iken Dortmund sahada arı gibi çalışkanlığı ve hareketliliği ile sürekli pozisyon üreten bir görüntüsü var. İki takımın da maç başına ürettiği gol pozisyonu inanılmaz.. İkisi de kapanmadan galibiyet için oyunun hakimiyetini ele geçirmek adına mücadele edecektir sahada.

Bayern'in bugün itibari ile sorunlu bölgesi yok desek yeridir. Lakin Dortmund karşısında bu ağır defansın sorun yaşayacağını düşünüyorum ve fakat Gustavo gibi bir güç geldi orta sahaya. Bundesliganın en iyi ve en fazla top kapan oyuncusu konumundadır. Oyunu açma konusunda sıkıntısı olsa da oynatmama ve top kapma becerisi inanılmaz. Nuri'nin başına bu oyuncu ile kilit koymak çok mantıklı..

Dortmund'un sorunu ne kadar yetenek olursa olsun kalecisi. Weidenfeller müthiş maçlar çıkarır iken sakatlandı ve bugün Avustralya'da geçen sene yılın en iyi genç oyuncusu seçilmiş Langerak var. Sorun şu ki ikinci takımla bile yaptığı maç bu sene yok.. Dolayısla Bundesliga tecrübesi olmayan kaleciyi böyle zorlu bir maçta test etmek durumunda Klopp..

4-2-3-1 Dortmund'a 4-4-1-1 Bayern.. Her iki dizilim de bu takımlarda ileriye doğru açılım yaptığı vakit 4-1-4-1'e dönüşüyor. Ribery-Robben-Müller'e Schweinsteiger yaklaşıyor veve Greusskreutz-Kuba-Götze'ye de Nuri.. Bir yanda Barrios diğer yanda Mario Gomez.. Schmelzer soldan bindirecek Lahm sağdan ve oynarsa Pranjic de soldan..

Ben Nuri'nin kaptan çıkacağı bu maçı almasını beklerim ve fakat mantık da der ki Bayern bu maçı alır.. Tahminimi de yapayım 3-1.!

Sonucu ne olursa olsun keyifle izlenecektir TSİ ile 19:30'da başlayacak olan bu güzel karşılaşma..

7 yorum:

Ozan Gunduz dedi ki...

4-2-4-1 ile 11 kişi hücum ediyorlar diyorsun yani...

Borges dedi ki...

4-1-4-1..

delorean dedi ki...

Langerak 1 maç oynamış. 15 şubatta gladbach 2.takımı ile. 1-0 yenmiş BVB II

Flying Dutchman dedi ki...

198'den sonraki Ü büyük değil küçük olacak

bitiyorum bu düzeltmeci arkadaşlara...yahu 4-11-4-1 yazsa ne olur bu mu bu yazının sana hitap ettiği yer

Borges dedi ki...

FD: alıştım ben artık.. on yıl sonra da bu olacaktır..

Feridun Bitir dedi ki...

3-1 aldi ama dortmund aldi:) süper oldu, nuri oyundan cikarken dortmund seyircisinin klasik nuri nuri nuri tezaruhati alianzi inlettti. su nuri mesuttan cok daha iyi bir oyuncu, elinde böyle bir oyuncu varken hala nasil olurda milli takima entegre edemezsin diye sorarlar adama!yaziklar olsun oguz, emre ve cetesine. milli takimda hala sabri kullansin kornerleri!!!

Gürkan Alkan dedi ki...

Belki borges ters büyü denemiştir. :) Nuri şahane gol attı ama... Şu adamı izledikçe biraz da üzülüyorum. Biz adamdan defansif orta saha yaratmaya çalışıyoruz..