24 Şubat 2011

Bayern München Gerçeği.!



Pek çoğunuz itiraz edecek olsa da ben Hoeness'e katılıyorum. Ekonomik ve Sportif açıdan düşünürsek Bayern München dünyanın en iyisi..

Ribery'i oradan çekip alabilir misiniz ? Başkanın ifadesine göre 82 milyon avroya varan teklif(Chelsea) zamanında reddedilmişti. Lahm'ı ya da Schweinsteiger'i ? alamadı dünya devleri. Zira ekonomik açıdan durumu olabilecek en iyi seviyede ve bunu futboldan ya da bizzat marka değerinden yaratıyor, ne arap şeyhi ne diğer liglere göre inanılmaz TV gelirleri ne de başka bir şey.. Aksine; TV gelirleri açısından Galatasaray ya da Fenerbahçe'den çok bir farkı yok.

Örnek alınması gereken ayrıntı ise bu konumuna rağmen kadrosunun içerisinde kendi yetiştirdiği oyuncu sayısı konusunda Barça ile yarışır duruma gelebilmesidir. Bugün itibari ile Thomas Kraft, Badstuber,Thomas Müller,Schweinsteiger, Lahm kendi ürünüdür. Mehmet Ekici ya da Contento eklendiği vakit yarısından fazlası kendi özkaynak üretimi olacaktır.

Bu içeriği bizim ülkemizde olduğu gibi yabancı sınırlamasının olmadığı ve istediği anda dünya yıldızlarını takıma ekleyebilecek maddi gücün olduğu yerde üretebilmiştir. Zira futbol doğrusu budur..

Devlet ona stat yaptığı için ayar çekemez iken o kulubün başkanı şehrin reklamını her şeyden daha fazla yapabildikleri için ezeli rekabetin diğer tarafın takımını tutan belediye başkanına zorla boyun eğdirebiliyor..

En fazla popüler belki şu takımdır ya da en fazla sportif başarı belki şudur belki en fazla şu ayrıntı şurada vardır lakin hepsini topladığınızda en tepede bana göre Bayern München bulunur. İster sevin ister sevmeyin ama takdir etmekten...

4 yorum:

nusr@emre dedi ki...

lahm stuttgart'tan gelmemiş miydi bayern'e

Borges dedi ki...

Lahm'ı Stuttgart'a kiralamıştı Bayern..

ummagumma dedi ki...

usta München nerden çıktı ya :D münih yazmıyor muydun daha önce sen :D

Borges dedi ki...

Barcelona gibi yapıyorum. Şehir Münih, takım München ;)