8 Şubat 2011

Ertelenen Derbi Sonrası.!



Biz yazdık ya şurada bize de öğretin diye.. Vazgeçtim. Derbinin ertelenmesine neden olan zeminin dinmeyen yağmurdan dolayı çok fazla su aldığı bahanesidir. HSV başkanı St.Pauli başkanından özür dilemiş ama olacak gibi değil.. Onca yıldır burada maç izleriz daha böyle nedenden dolayı ertelenen bir maç görmedim arkadaş.. St.Pauli başganı gizliden mesajını da veriyoruz: Maalasef orasını biz denetleyemiyoruz, karara saygı duymak zorundayız..

Dahası..

St.Pauli çok formdaydı ve Hamburg da bir o kadar formsuz, sorunlu.. Cezalar, formsuzluklar, onlar bunlar.. yeminle diyorum basacaktım 5,1 oranındaki St.Pauli zaferine. Dile kolay 33 yıldır galibiyeti yok St.Pauli'nin orada. Ve hatta St.Pauli'nin bugünkü kimliğinin 80 sonrası oluştuğunu düşünürsek aslında bugünkü takımın orada henüz galibiyeti yok.. Yazık oldu..


(2009'da yine olayların yaşandığı Jolly Roger'dan bir kare)

... Hamburglular St.Paulilerin barı olan "Jolly Roger" a saldırı girişiminde bulundu. Daha sezon öncesi deplasman dönüşü istasyona pusu kurulmuştu. Bir de bu.. Şunun altın iyi çizmek gerekir: St.Pauliler genel olarak saldırgan bir tutum içerisinde olmazlar. O bölgeye gittiğiniz vakit maç sonrası hemen herkesin rakip takım taraftarlarıyla içerek gülerek eğlenerek stattan ayrılıp maçın devamını sokakta farklı şekilde oynadığını göreceksiniz.. İnsanlar çocuklarıyla geliyorlar ve tam anlamıyla o kasabanın tüm bireylerinin katılım gösterdiği sosyal etkinliktir. Çocukları olanların dahi gelebilmesi için stadın içerisine kreş konduran bir mentalite vardır. Kavga-gürültü'nün bir yanı hep bu takımla anılsa da içeriğine baktığınızda HSV ve Rostock kesiminin sürekli saldırı halinde olduğunu görebilirsiniz.. Diğer türlü olsaydı sevdiğimizden dolayı çarpıtmaz onu da söylerdik ama genel görüntü bu.



Bilmem kaç kişiyi tutuklamışlar, sokaklarda çatışma filan ama bir kadın ağır yaralı.. 150 Hamburg taraftarı Jolly Roger'i basmış. Polis kontrolü sağlamak üzere iken genç kadının iki kolunu birden kırıyor..



Sorun şu ki 15 ya da 16 şubatta oynanılacak olan bu maçın güvenliği yeterince sağlanabilecek midir ? Zira bugün yaşanılan olaylar da o maçın hali hazırda varolan ateşini daha da yukarıya çıkarmış durumdadır..

1 yorum:

eren kıyak dedi ki...

HSV taraftarı yine olay çıkartabilir. Bir çeşit psikolojik baskı bu. Ama St. Pauli HSV nin cezalı ve formsuz eksikliğini iyi yönde kullanabilirse hem ligde kalma adına altın değerinde 3 puan alıcak hem de Intech Arena'nın çıkış yolunu bulabilecek