8 Şubat 2011

Eskiler..



Çokca dediğim gibi Emrah'ın "Boynu bükükler" kasedini beklerdim köyümde. Öyleydi o zamanlar.. Mahsuni Şerif ve Emrah ilkokula başlamadan önceki çocukluk dönemine dair hatırlanılan iki isimdir. Önemlidir ikisi de benim için.. Bu gibi seçimlerin iyisi ve kötüsü yoktur zaten.. Orada kalsaydım en azından ne dinliyorsun sorusuna net cevaplar verebilirdim ve fakat şehir şehir, ülke ülke gezince işler biraz karıştı.

İlkokul çağına gelince İzmir.. Televizyondan filan başka başka şeyler dinlesek de temelde değişen ilk etapta çok bir şey olmadı. Ama işte yaz gelip de Almanya'ya gidip o zamanlar müzik kanalı olan MTV'nin top 20'lerine bakınca işler değişti.

Efendim Dr.Alban'lardan tutun da Snap'in redim iz a denser'inden Culture Beat'in "kal it mister veyn" e kadar.. informırlar, goooooo west'lere kadar. Hele ki bi Ace of the Base vardı ki.. oy anam oy.. ollll det şi vants.. filan..

Ben buraya Soul Asylum'un bugün hala dinlemekten keyif aldığım bu güzel şarkısını aldım zira bu başkaydı. Kırılma noktasını da oluşturur. Sonrasında Guns N'Roses, Nirvana,diye gider zaten. Lakin o döneme geri dönecek olursak kesinlikle unutulmaz olan işte budur..



Pantolanları bile o dönem tersden giymeye başlamıştık.. Michael Jackson'un "Jam" şarkısına çektiği klibin içerisinde Michael Jordan ile beraber bu veletler de vardı. O dönem çok kısa süre içerisinde üç milyon satmıştı bu çocukların çığrışları..

Hey gidi günler..

5 yorum:

Avram dedi ki...

hocam ne yaptin runaway train'i dinlemeyeli yillar olmus, liseye dondum bir anda.

Muratonovic dedi ki...

ice ice baby,
new kids on the block,
techno,
two unlimited,
c&c music factory,
blue jean,
gnr,
metallica,
yonca evcimik,
tafun hadi yine iyisin,
arcil-shota,
mujdat yetkiner,
efenberg,
reykard, gulit van basten..

omur ne cabuk gecmis boyle..

Borges dedi ki...

ahaha iyi bir derlemeydi Muratonovic.

yu ken taç dis. Sonra pop ap di cem.. Mr. Big "to be with you". Bryan Adams witney hustın badigard filmi ve şarkısı diye gider ki bitmez yahu sabaha..

sık sık bunu yapmayı düşünüyorum ve bu liste iyi oldu ;)

kuzen larry dedi ki...

yahu bryan adams türkiye de stadyum dolduracak kadar popülerdi, şimdi nasıl bu hallere düştü hayret ediyorum.

kuzen larry dedi ki...

runaway train i hala severim, spin doctors en sevdiğim tek şarkılık gruptur ( şu an karar verdim )

diğer aklıma gelenler, 4 none blondies - whats up,
fugees ve lanet olası ace of base...