10 Şubat 2011

Kombinasyon.!



Dün Almanya'nın attığı gol.. İzlenesidir oluşumu açısından zira yeni Almanya'nın kimliğidir bu gol aslında. Kısaca Löw Almanya'sını yıllar sonra ben bu şekilde hatırlayacağım..

5 yorum:

ygtylmz dedi ki...

17 pas yapan ve ardından golü atan Almanlar. 17 Pasın 10 tanesi rakip alanda. Müthiş. Klose'nin bitiriciliği ne olacak :) ?

orion dedi ki...

Almanya atağının en önemli noktası bence videonun 44-45. saniyesindeki Lahm'ın hareketidir. Rakibini geçmekte zorlanacağını görünce, zorlama bir şekilde topu ceza sahasına doldurmuyor, bilinçli bir şekilde geri dönüyor, atak yenileniyor ve sonucunda gol geliyor. O pozisyonda (çoğu futbolcunun yapacağı gibi) rakibini geçmek için zorlasa ya da geçmeden orta yapmaya kalksa, muhtemelen ceza sahası içine etkisiz bir orta olacaktı ve boşa gidecekti. Bu bilinç ve futbol zekasına sahip oyunculara sahip olduğu için Almanya gerçekten şanslı ve bu jenerasyon ile önemli işler yapacak gibi gözüküyor.

Muratonovic dedi ki...

guzel gol ve paslasma, atak organizasyonuna lafim yok, ama suna da dikkat cekmek lazim ki, italyan'lar da trene bakar gibi izlemisler paslasmayi.. Su paslasmayi super ligdeki takimlarimizin yarisi yaptirmaz..

efe dedi ki...

güzel gol tamam da bu nasıl italyan defansı böyle?

varol döken dedi ki...

anahtar kelime: mesut özil:)

ona gelene kadar, rakibin hata yapmasını bekleyen düz paslar ama işi bitiren, bu düzlüğü değiştiren mesut özil... bu adamı bir kere canlı izleme şansım oldu, onda da berbat oynamıştı, şanssızım (uefa kupası finali)