9 Şubat 2011

Magath vs Taraftar.!



"Sondurak Magath"

Schalke taraftarlarıyla Magath arasındaki sorun büyüdü. Magath'ın kellesini dahi alabilir bu tepkiler..

Bir Magath hayranı olarak söylemeliyim ki taraftarların haklı olduğu pek çok konu var.

Schalke kötü futbol oynuyor, keyif vermiyor. Lakin bu bir yana şampiyon olsak dahi yine Magath gitmelidir diyen bir grup var ortada. Bu tavrı ben hep desteklerim. Futbol kulubü taraftarlığı tek başına şampiyonlukla keyiflenmiyor. Schalkeliler de bunun üzerinde duruyor.

Neye tepki gösteriyorlar ?

Öncelikle yönetim biçimine.. Magath'ın parası olsa kulubü de satın alacak o denli abarttı işi. Tek başına her şeye hükmetesi doğru değil diyorlar ki inanın Magath her şeyin başında "tek adam" konumunda.. Sadece sportif direktör ve teknik adam değil kulubün hemen her ayrıntısının başında o var..

İkincisi transferler.. Şu iki yılda aldığı ve sattığı oyuncuları şuraya listelesem blogun en uzun postunu atmış oluruz sanırım. O denli fazla.. Üstelik kelepir oyunculara düşkünlüğü bir yana alıp alıp göndermesi de sorun ve fakat burada temel problem taraftarlar açısından kulubün Neuer dışında simge bir isminin sahada yer almayışıdır. Şimdi biz kimin formasını alacağız diyorlar ? Real Madrid'in simgesi durumuna gelmiş Raul'un mu yoksa eski Dortmund'lu Metzelder'in mi ?



Magath buranın ruhuna sahip değil diye görüş belirtiliyor ki sadece teknik adam olmayan bir insana bu eleştiri de olağan. Takım zora düştüğünde teknik adamlık yapıp hep iyi sonuçlar almış Büskens-Mulder-Reck üçlüsünü göndermesi ya da Bordon-Asamoah gibi simge isimlerin başka kulube transfer olması.. Buradaki insanlar öyledir ki önce çocuğunu kulube yazdırır sonra kendisini gerekli yere şurada oturuyorum diye bildirir.. Burada öyle memurlar vardır ki diyor Schalkeliler 9 rakamının üzerine imza atmazlar Dortmund'un kuruluş tarihi olan 1909'dan kaynaklı.. Magath buraya ruhani açıdan hakim değil.

50 oyuncu almış 45 tanesini satmış ya da Holtby-Moravek gibi kaliteli isimleri diğer kuluplere kiralamış karistiyas ve karimi gibi işsizleri takıma toplamış önemli değil bunlar.. Magath buranın ruhunu taşımıyor ve 100 yıllık kulubü de tek başına yönetemez.. Budur mesele.

Şampiyonluğu hemen herkes burada ister ama her ne pahasına olursa olsun değil diye önemle belirtiyorlar. O belki Wolfsburg gibi şirketlerin başına geçmesi en ideal isim olabilir ama bizim gibi değerleri olan kulupler için uygun değil.

Şampiyon da olsak bu böyle./

Aynı tepkiyi şampiyon olduklarında da gösterebilirler mi? O zaman bir daha döneriz buraya..

4 yorum:

outlaw dedi ki...

bak leverkusen'i yendik, iki kelime yok. bavyeralisin diye mi giciksin nedir, anlamadim ki... :)

Borges dedi ki...

outlaw: Yok yok Nürnberg aksine en çok dikkatimi çeken kulup zira iki haftadır beni ters köşeye yatırıyor(Hamburg- Leverkusen) ama maçlarını doksan dakika izleyemediğim için Hecking'in başarısını tam anlamıyla idrak edemedik ama bu hafta yenilecek diyorum;)

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ben Terim'den başka bilmiyorum ama sanki tek adam, tek yetkili olarak kulüp çalıştırmaya gelenler kısa vadede pek başarılı olamazlar gibi geliyor bana. Çünkü tüm dinamikleri değiştiriyorsun.

Ek benzerlik. Terim de Lucescu'dan sonra tek adam olarak geldiğinde o da bir motor arabası adam alıp, bir motor arabası adam göndermişti.
44 sayısı kalmış aklımda 44 oyuncu almış olabilir Terim

Borges dedi ki...

Extensor: Bu adamın tarzı bu transfer manyaklığı. Aynı oranı Wolfsburgda da yakaladı ama şampiyonlıuk geldi. Burada olmadı. Parasızlık aslında başarısızlığın nedeni. Ön oyuncusu almak için çok ama çok kaliteli defansını satmak zorunda kaldı. Defans da yetenek olsa da uyum işidir.. gibi.