7 Şubat 2011

Misimovic'in Sucu Ne ?



Mersin İdman Yurdu futbol şubesi sorumlusu canlı yayına çıkıp Stancu'yu Becali'nin bundan altı ay önce 300 bin dolar karşılığında kendilerine kiralama önerisinde bulunduğunu belirtti. Başka bir oyuncu için Becali'nin sarayına gidene bu oyuncu teklif ediliyor. Size olmazsa Rusya'ya pazarlayacağını da belirtiyor. Çok değil altı ay sonra Stancu 5 milyona taksitle cimbomlu oluyor. Ahmet Çakar daha da ileri gidip Misimoviç'in kadro dışı kalmasıyla hepsini birleştiriyor tıoplamda ne çıkarıyor onu pek anlamadım ama pis bir şeylerin döndüğünü ima ediyor. Sonrasında Adnan Sezgin "pis" bir şey olmadığını anlatmak üzere canlı yayına bağlanıyor ama sıkıştırılan konu Misimoviç oluyor.. Zira ne onun ne de bir başkasının Misimoviç'e yapılana bir açıklama getirebilecek durumu yok..

Hagi'nin Romen oyuncu transferine değinmek gerekirse ben olağan karşılıyorum. Tanıdığı bir ligden performansından emin olduğu oyuncuları getirmesi doğal. GS'ın başına geçsem haliyle ben de Alman liginden oyuncu transfer ederdim daha çok gibi.. Diğer Stancu detayları geyik bana göre ama Misimoviç konusu ise başka..

Misimovic'in bonservisi 7,5 milyon avro. Kendisine yıllık 2 milyon veriliyor.

Adnan Sezgin Misimovic'i leasing yöntemi ile aldıklarını söylüyor. Aslında öyle bir yöntem yok.

Olan biten şudur:

Galatasaray bonservisi ile birlikte aldı. Lakin teminatı transferin son günü olması nedeniyle tam anlamıyla veremedi Wolfsburg'a. Üç taksit. Birinci yılı olan 2,5 tamam ama diğer 5 milyon eksik. Hoeness'de ola ki teminat sezon sonuna kadar yatırılmadı o zaman biz oyuncumuzu geri alırız ve ödenilen miktarı da bir yıllığına kiralama bedeli olarak sayarız. Dolayısla Galatasaray opsiyon kazandı. Teminatı yatırmazsa bonservisinin üçte ikisini ödemez ve oyuncuyu sene sonunda geri gönderir..

Sezon sonuna kadar da vakti var.

olan biten nedir ?

Benim anladığım şudur.

Hagi Misimovic'i yeterli bulmadı ve fakat ondan hiçbir şekilde faydalanmayacak ölçüde çöpe atacak kadar da delirmedi. Zira Elano'yu da istemediğini biliyoruz.. Sadece kendi oyun sistemi adına yetersiz olduğunu söyledi. Yönetim de teklifleri değerlendirerek onu satıp bu ağır yükten kısa sürede kurtulmak istedi. Rusya'dan teklifler vardı..

Karar Misimovic'in. Yeni geldiği kulupten ayrılmak istemiyordu muhtemelen.. Rusya ona iyi para ödüyordu. Buradaki kilit nokta Adnan Sezgin'in açıklamalarına göre Misimovic'in Wolfsburg dahil Avrupa'da oynayabileceği bir başka kulubün olmamasıdır.

Yönetim teknik heyetin de yeni oyuncu isteğiyle bir araya gelip bir plan kurdu. Misimovic hiçbir şekilde bu takımın içerisinde yer almayacağına inandırılmaya çalışıldı. Devre arası gelmeden oyuncu kadro dışı kaldı. Normalde ne olması gerekir ? Oyuncunun gitmek istemesi... Gideceği yer de çok para kazandıracak Rusya.. Başka şansı yok..

Ne oldu ?

Misimovic kadro dışı kalmasına rağmen gitmedi. (beklenilmeyen buydu)

Misimovic'i Hagi istememiş olabilir ve en fazla forma vermez, yedek bekletirdi. Oyuncu bu durumda daha fazla çalışıp takıma girmek ister ama yönetim onu satmak istiyor. Kadro dışı kararını yeni oyuncu transferi isteyen Hagi ile onun satışından para kazanmak isteyen yönetim verdi haksız bir şekilde..

Rusya'ya transferi gerçekleşseydi teminatı yatırıp bonservisini alıp sağlam bir satış gerçekleşecekti. Hem Hagi yeni ve istediği oyuncusuna hem de yönetim parasına kavuşacaktı.

Olmadı, elde patladı.

Hagi aslında sadece Misi değil de koşan birisi olsun istedi ama sanmıyorum ki oyuncuya böyle yüz çevirecek bir hamle düşünecek olsun. Bu yüzden oyuncuya bu "haksız" kararı kendisi iletemedi ve o günden sonra Misimovic ile yüz yüze gelmekten kaçındı durdu.

Misimoviç Bosnalı olsa da Almanya doğumludur. Buranın kültürü ile yetişmiştir. En az Ernst kadar disiplinlidir saha dışında. Magath ile çalışmış, takımın da kaptanı olmuştur. Karakteri Magath'a geri dönmek isteyecek kadar sağlamdır. Haklı olarak beni yeniden oynatacaksa Hagi benden özür dilesin diyor.. Oysa bu plan tamamen Rusya'dan gelecek olan sağlam para için yönetimin eseridir.. Elde patladı ve fakat ben üzülmedim.

Hiçbir kulup herhangi bir oyuncusunu satmak için böyle oyunlar yapmamalıdır. Yapanın elinde kalırsa sevinirim.

Şimdi bu durumda gelip antrenmanına çıkıp elinden geleni veren bir oyuncunun tüm bu yapılanlardan sonra suçu nedir ? Bakın bazılarınız kıçınızdan hikaye uydurup abuk subuk suçlar yaratıyor ama Hagi bir yana bu oyuncunun suçu gerçekten nedir ?

Varolan popülaritesinden dolayı sağlam bir satışa izin vermemesi midir ?

2 ay önce transfer etmek için üç hafta Almanyada kalıp deli efor sarfettiniz ama çok değil seksen gün sonra satmak için ondan daha beter plan proje.. Neden ?

Keita neden alındı neden satıldı ? Oynadı da baya baya.. Daha iyi bir örnek: Meira.. Aldın ve Rusya pazarı biraz para verince stopersiz kalmayı göze alacak kadar çılgına dönüp sattın.. bu işi bilmiyorsunuz dediğimizde de cak cak ötüyorsunuz şirket birleşmesi diye.. Mübarek futbola yatırım değil de fon olmuş oyuncudan para kazanma derdinde sanki.. Sonu da bu..

Rusya çılgın bir pazar. Franfkurt'un dahi ilkonbirine giremeyen ve dünyanın en disiplinsiz ve uyumsuz oyuncusu olarak tanımlayabileceğim Caio'ya dahi 3 milyon bonservis veren bir pazar.. Misi'ye rahat bir 10 ya da 15 bayılırlar.. İşte tüm mesele de teknik adamın hali hazırda istemediği bir oyuncuya bu pazardan böyle bir teklifin gelmesidir. Üzerine burada oynamayamazsa tek şansının Rusya olması eklenince.. Oraya yönlendirme.. Pis bir oyun.!

Buna inanmazdım Adnan Sezgin'in bu konu hakkındaki o garip tutumuna canlı canlı şahit olmasaydım eğer.. Hagi bu işin kısmen içerisindedir. Muhtemelen yeni oyuncu isteğine karşı böyle bir koşul sunulmuştur kendisine ve o da kendisini düşünerek bu saçmalığa ortak olmuştur.

8 yorum:

sozcelyk dedi ki...

benim yorumum.

http://sonkartallar.blogspot.com/2011/02/stancu-misimovic-baglants.html

A dedi ki...

İnsanlar birbirine ve hatta kendine dahi itiraf etmekten çekinse de, bu transferde ziyadesiyle mide bulunduran noktalar var. Stancu'yu getirmek için Misimovic'in Hagi tarafından bir şekilde kurban edildiği açık.

Bu yönetim ve ekip o kadar acz içinde ki, yarın öbür gün bu transferde Hagi'nin de, Sezgin'in de (ki her transferde olduğu gibi), hatta bir kısım alakasız menajerlerin de komisyon götürdüğü ortaya çıkarsa şaşmam.

Stancu isterse yarım devrede 20 gol atsın, ama en başta Misimovic'e yapılanı bu kulübün tarihi, vefası kaldırmaz! Gün gelir bu hesap döner.

Tek üzüldüğüm gırtlağına kadar pisliğe batmış bu yönetimin, futbolcu kadrosunun, teknik ekibin Tugay'ı da bir süre sonra kurban edebilecek potansiyele sahip olması.

Skibbe zamanında Avrupa'nın sayılı hücum hattına sahipken Arda'nın yaptığı "ben solda alıştım, oradan zilyon tane çalım atarım, ama artık sağ tarafta da öğrenmem lazım" açıklaması ve sonrasında yılların sol açığı Kewell'i sağa atılmasının sorumlusu kim?

Lincoln'e uyuz olup, kampa gelirse ağız burun dalacaktık diye açıklamalara vesile olan bu futbolcular kim?

Meira'yı, Keita'yı yok pahasına satan, Jo'yu Gio'yu mundar eden sadece yönetim mi? Yoksa bunları istemeyen yerliler de var mı?

Velhasıl kelam, takımın durumu vs. umrumda değil. Bir değer var yüreğimizdeki, Tugay, onu da harcamayalım. Hagi'yi de geçtim artık..

Unknown dedi ki...

sevgili borges;

peki sence hagi'nin böyle küsmesi teknik direktörlük müdür, satılmaya çalışan oyuncudan en iyi almaya çalışarak, satılacağını bile bile takımda yer vermek midir teknik direktörlük?

neill'in dmc yapıp, cana'yı stopere çekerek büyük devrim, dahiyane bir sistem diye bir çok kişiyi mest eden birinin(ben değil) bu işi becerememesi ilgincime gidiyor.

bir teknik direktör kaprisli olmalı mıdır, olmamalı mıdır? ben bile beklemiyordum böyle bir futbol, doğumgunu mu kutlamayanlar var demek ne kadar doğru?

Borges dedi ki...

dous: Oyuncuya zaten teklif var. Bu yapılanlar hali hazırda kadrosunda düşünmediği oyuncusunu o teklife yönlendirmek.

hagi Misimovic yerine başka bir oyuncu istiyor yönetim de onun satılması sonucunda ancak diyor. Misimovic daha yeni geldi, gitmesi nasıl mümkün olıur ? Tek şansı rusya. ordan teklif gelince oraya yönlendirmek..

Unknown dedi ki...

teklif olduğunu misimoviç'te söylüyor ama kendisi sanırım trt roportajında adnan sezgin sürekli beni oyalıyor diyor.

şundan dolayı bir kıllanmam var, ağır bir komplo teorisi ama, yönetim acaba b plan olarak mı bu işi irdelemeye başladı. 2 martta kupa maçı var, rusya ligi 11 martta başlıyor ve sanırım transferleri mart sonunda bitiyor. olası bir kupa elenişi kulüp için yepyeni yapılanma başlatabilir mi?

Sade dedi ki...

A futbolcusu için verilen bonservis 7.5mio olarak belirtilmiştir. Ancak gerçekten ödenen meblağ: Örneğin sadece 2mio dur. 2 mio artı + vergileri satıcı kulube ödenir. Ayrıca elden para transfer edilir. Bir nevi komisyon gibi.

Alıcı kulubun kasasından çıkan para resmi evraklarda 7,5mio'dur. Ancak gerçekte çıkan miktar 2 mio + vergiler + komisyonlardır.

Geriye kalan para kulubun yetkili kişileri tarafından gelecekte yapılacak olası bir başka transferde kullanılmak üzere hesaplarına geçirilir.

Sonra kulup; B futbolcusunu almak
istediğinde kulubun yetkili kisileri bu parayı kendilerinin finanse edebileceğini belirtir.

Zaten kulubun parası olan bu para; yetkili kişinin şahsı parasıymış gibi gösterilerek transfer yapmak üzere kulubun kasasına (...mio) aktarılır. Ve bunu yapan kişi yaptığı fedakarlık karşılığında sevilir, saygı görür.

Benim bu konudaki görüşüm ve iddaam bu şekilde. Ancak bu iddamı destekleyecek kanıtlarım yok. Belkide sadece bir varsayımdır.

YILMAZ dedi ki...

'Mersin İdman Yurdu futbol şubesi sorumlusu canlı yayına çıkıp Stancu'yu Becali'nin bundan altı ay önce 300 bin dolar karşılığında kendilerine kiralama önerisinde bulunduğunu belirtti. Başka bir oyuncu için Becali'nin sarayına gidene bu oyuncu teklif ediliyor. Size olmazsa Rusya'ya pazarlayacağını da belirtiyor. Çok değil altı ay sonra Stancu 5 milyona taksitle cimbomlu oluyor. '

Yukaridaki cumle niyetinizi acik acik ortaya koyuyor, alttaki geri adim atinisizin da anlami kalmiyor... Ha 2mio'na alinani 300bin'e verecegi dogru cunku Hagi hortumcu... Bu mudur yani...

Borges dedi ki...

YILMAZ: Yukarıdaki cümle değil sizin yazdığınız niyetinizi ortaya koyuyor. Ben KanalTurk'teki tartışmanın hemen ertesinde bu postu yazdım. Önce özet geçtim neyin neden olduğunun anlaşılması üzerine. Adnan Sezgin oraya neden bağlandı ? Misal Misimovic konusu olsaydı bağlanmazdı ama diğer konuda haklı olduklarını düşündükleri için ortamı bilgilendirmek üzere bağlandılar ama iş dönüp dolaşıp tam da telefonu kapatacak iken Misimovic'e geldi ve haliyle tartışma büyüdü.

Hagi neden komisyon alsın ? Üzerine basa basa söyledik: Geyik bunlar.. Algınız mı kıt yoksa kavrayışsızlığını silah olarak mı üzerime çeviriyorsunuz ?

Ben de olsam ben de tanıdığım ligden oyuncu alırım. Bugün Stancu,Culio kötü mü ? Değil. Diğeri bilgi.. Yanlış, yalan bir şey mi var ? Adam çıkıp ben şu futbolcuyu alayım diye gittim ama bana Stancu 300 bin dolar karşılığı kiralık olarak sunuldu diyor. Canlı canlı dinledik..

Hagi'ye hortumcuyu siz diyorsunuz ben değil. Canınız mı sıkılıyor sizin nedir ? Gidin başka yerde giderin sıkıntınızı.. "okuduğumuzu anladık mı" üzerine de biraz çalışalım.