27 Haziran 2011

Andreas Wolf Eskişehirspor'da.!



Nürnberg'in kaptanı ve sanırım Marek Mintal ile beraber en sevilen oyuncusuydu. Sözleşmesi uzatılmadı zira para konusunda anlaşılamadı. Ben Frankfurt'dan ziyade Rusya'ya gideceğini düşünüyordum ama yolu Eskişehir'e düştü.

Toplamda güzel bir transfer hamlesidir zira en olgun yaşında çok güzel verim alınabilecek durumda iken Türkiye'ye geldi.

Öncelikle neden Nürnberg ile anlaşamadı?

34 maçın 30'unda oynayan ve dahası Hecking'in vazgeçilmezi takımın kendi arasında yaptığı oylama sonucu kaptan olup taraftarlarının herkesin dışında başka sevdiği bir adam neden 1997'den bu yana yaşadığı bu camianın sözleşmesini reddetti?

Nürnberg aslında istediği parayı Wolf'a verdi ve fakat sözleşme performansa göre düzenlenildi. Takım içerisinde belirli bir konuma gelen Wolf bunu güvensizlik olarak algılayıp aynı parayı daha garanti bir sözleşme üzerinden istedi. Nürnberg kabul etmedi. Thun'dan Timm Klose'nin alınışının yanı sıra bu sene Nürnberg defansının parlayan yıldızı olan 22 yaşındaki Wolfscheid'ın performansı da düşünüldüğünden gitmesi çok da anlamsız değil.

özellikleleri:

Savaşçı. Gerçek anlamda bir lider. Saha içerisinde pek çok futbolcunun bacağını eline vermesi olasıdır. Korkutucudur bu açıdan.. Schwegler'den Dzeko'lara kadar pek çoklarının futbol hayatıyla oynamıştır ve bu yüzden pek çok takım tarafından sevilmez. İkili mücadeleki başarısı onun en önemli özelliği. Özellikle bu sezon oyun açma konusundaki başarısızlığı da olumsuz özelliği. Tekniği buraya göre zayıf ama bizim ülkemizdeki ortalamada farklı sonuçlar alabilirsiniz..

Lider oyuncu..

Takımın kaptanı ve tüm takımı etkileyen bir motivasyon gücü söz konusu. Çok içten çok kalpten oynar.. Bu yüzden diğer takımların nefret ettiği ama oynadığı takımın da en vazgeçilmez en mücadeleci oyuncusudur. Taraftarlar çok sevecektir. Ölümüne oynar.. Misal duran top organizasyonunda tüm bedeniyle kaleye yüklenir. Hiçbir zaman mücadeleden müdahaleden kaçınmaz meydan okur ve korkutur.. Şunu belirtmeliyim ki buradaki forvetlerin saygısını kazanmış ve korkulan ender defanslardandır..

Bundesligaya göre değerlendirirsem ortalamanın biraz üstünü neredeyse her maç istikrarlı bir şekilde sahaya koyan bir defans oyuncusudur.

Benim kişisel görüşüm ise onun lider karakterinden dolayı defansın şefi olması yani diğerlerini de yönlendirmesi ile taktik bilgisinin oyun görüşünün üst düzey olmamasından dolayı sorun yaşadığını söyleyebilirim. Yani Wolf'u ikili stopere yerleştirip basit görevleri istikrarlı bir şekilde tüm sezon yapacak biçimde konumlandırmak hem Wolf için hem de takımı için en hayırlısı olur amma velakin bu gibi lider oyuncular diğerlerine hakimiyet kurar ve bir ölçüde saha içerisindeki konumun düzenleyicisi olarak görev alırlar.. Bu da bazen Wolf'un tuhaf hatalarına sebebiyet verir..

Wolf büyük sakatlıklar atlattı. Son sezonunda 34 maçın 30'unda oynaması aldatıcı olabilir. Bir devreyi kaçıracak şekilde iki büyük sakatlığı vardı ve pek çokları o Nürnberg'in kupayı kaldırdığı ve Wolf'un müthiş oynadığı sezonun içerisinde yaşadığı ağır sakatlık sonrası eskisi gibi yıldız performansı gösteremediğini düşünür. Her ne kadar geçen sezon Nürnberg defansı muhteşem oynasa da bu Wolf'un istikrarlı futbolu kadar Wolfscheid'ın sürpriz performansı ve önlerinde oynayan Simmons'un tecrübesi ve mükemmel formunun birleşimi sonucudur. yanına veya önüne defansı düzenleyecek akıllı bir oyuncu alınmalıdır. Defansif orta sahaların bana göre bakılacak en önemli özelliği modern futbol içerisinde artık sertliği değil futbol aklıdır. Yönlendiriciliğidir. Wolf'u görev adamı şeklinde sahaya sürmek gerekir..



Nihayetinde Türkiye Süper Ligine karakter açısından son derece uygun ve en olgun/güzel yaşında sakatlanmadığı sürece istikrarlı bir şekilde oynayabilecek kalite bir defans oyuncusu transfer etmiştir Eskişehirspor. Galatasaray'a gelseydi dahi yanındaki diğer oyuncunun Servet olması ve aynı özellikleri taşıması itibari ile anlamsız bulabilecek iken kalite açısından sırıtmayacak olduğunu yazardım kesinlikle.. Frankfurt ve Wolfsburg istemiş Eskişehirspor kapmıştır. Güzel de yapmış..

Neymiş: Savaşçı, gözü kara, istikrarlı, ağır sakatlıkları geride bırakmış, ortalamanın biraz üstü (Bundesliga) kaliteli ve en verimli zamanın başlangıcında Eskişehirspor'a gelmiş Tacikistan doğumlu Alman defans oyuncusu.

5 yorum:

Osman dedi ki...

Bu eleman genc takimlarda benim Ansbach'a transfer oldugum sene Nürnberg'e gitti. Yoksa kendisiyle ayni takimda oynayacaktik. :)

Hayalmeyal dedi ki...

Eskişehirspor`u takip ettiniz mi bilmiyorum ama yazınızı okuduktan sonra Diego ile müthiş ikili olacaklarını düşünüyorum.
Eskişehirspor taraftarı olarak çok sevindiğim bir transfer oldu.

Borges dedi ki...

Osman:))

Hayalmeyal: Bence defansa güzel bir yatırım. akıllı bir hamle. Uzun yıllar kalacaktır bir sakatlık yaşamazsa eğer.

Melih Sarıışık dedi ki...

Taner Yalçın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'le bir yıllığına (kiralık) anlaşmış. Kendisine Ballack yakıştırması yapılıyordu. Umarım harcanmaz burada. iki sene önce Ergün Berisha Udinese'den kiralanmıştı ve oynamamıştı.

Osman dedi ki...

Süper Ligi Pas geçengiller.! ;-)