5 Haziran 2011

Mario Gomez Aşkı.!



Direklere.. iki kale direğinin ortasına, kaleye yani gole olan bir aşk bu.

Eskiden de ceza sahası içi golcüleri vardı. Bu futbolcuların en önemli yeteneği içgüdüsel olarak gole ulaşma yetileri yani sezgileriydi. Gerd Müller bunların babasıdır. Değeri ancak sezon sonunda gol krallığı yarışında rakibine attığı gol kadar fark bindirdiğinde anlaşılırdı.. Çok teknik çok iyi şutör olmadıklarından dolayı yılda beş tane jenerijlik gol atmanın dışında fayda getirmeyen diğer golcüler daha çok ön planda olurdu.

Hakan Şükür de Jardel de bu oyunculara bir örnektir. Bu gibi golcülerin bir diğer önemli özelliği ise neredeyse her maç sahada olmalarıdır. Dolayısla bir gol makinası aldığınız gibi aynı zamanda üzerine sistem kurabileceğiniz bir oyuncu da alıyordunuz filan..

Mario Gomez ise tüm bu ceza sahası içi golcülerin özelliklerini taşır iken aynı zamanda çalım, şut estetik goller eksiğini de kapatacak yeteneğe sahip. Hem onu hem de bunu başarabilmesine ve 30 milyonluk bonservis ödenmesine rağmen uzunca bir dönem karizması yok denilecek kadar azdı. Birer ikişer değil üçer üçer golleri atmasına rağmen hala ben bu adamı anlatamadım çevremdeki estetik manyağı futbolseverlere..

8 şampiyonlar ligi maçında 8 golü var. Bu sene her şey dahil oynadığı 52 maçta 45 gol 7 asist.. Daha ne ?



Bayern ya da Milli takım belki çok güçlüdür de ondan atıyor diyeceklere uzun uzun onun Stuttgart'da yaptıklarını ve attığı golleri anlatabilirim. 184 Bundesliga maçında 101 golü şans ile atamazsınız. Armin Veh ile Stuttgart'da 25 maçta 14 gol atarak şampiyonluğun en önemli ismi de olmuştur v.s..

Blogda Bayern'e transfer olduğu haberi üzerinde pek çok isim ile büyük tartışmalar yaşanıldı. 30 milyon etmez dediler.. O paraya öküz alırdık Messi'nin sol baş parmağına yatırım yapardık gibi tonla geyik döndü. Da.. Daha neyi atsın adam ?

Bir ceza sahası içi golcüleri iki defansif orta sahalar.. Bu iki mevki üzerinde tartışmaya girmemek gerekir. Böyle golcüleri izlediğiniz bir iki maçta defansif orta sahaları da tribünden izlemediğiniz sürece değerlendirmemek gerekir..

4 yorum:

maria lopez garcia dedi ki...

net katildigim bir yazi. ne istiyorlar daha anlamiyorum.

antropoit dedi ki...

Anlamazlar, anlatamazsın.
Şu gün olmuş ben hala Nuri' yi savunmaya çalışıyorsam; yıllardır yaptığım gibi, bu adamlar anlamamaya programlanmış demektir bu, sıkma canını. :)

Devil dedi ki...

Doğru söze ne denir abi :-) Gomez'i tek cümle ile tarif edeceğim "GOLÜ KOKLAYAN ADAM "

Almira dedi ki...

Attığı kadar kaçırıyor diyorlar ama yinede atıyor. Biz de o bile yok.
Ama Mario Gomez çok karizmatik :D